ВСІ НОВИНИ:

Головним сервісним центром МВС розроблено та запущено новий електронний сервіс

Шановні нікопольці та мешканці регіону!
Головним сервісним центром МВС розроблено та запущено на сайті hsc.gov.ua новий електронний сервіс – «Перевірка посвідчення водія». Це дасть можливість зацікавленим установам та кожному громадянину за серією і номером посвідчення водія самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії.
     
Для зручності користування сервісом за межами країни створено англомовну версію. Так, в один клік можна переключити інтерфейс в необхідний мовний режим.
       
Функція легка у використанні. Достатньо лише ввести серію (три літери) та шестизначний номер посвідчення водія у відповідні поля. Якщо такі дані є в Єдиному державному реєстрі МВС, на екрані з’явиться вся інформація, зазначена на бланку посвідчення, крім особистих даних. Сервіс надає можливість перевіряти посвідчення водія, видані після 2013 року.
     
До того ж цей сервіс буде неабияк корисний для бізнесу. Відтепер у два кліки ви зможете самостійно перевірити чинність посвідчення водія та відкриті категорії при наймі працівників на роботу або під час здачі автівки в оренду.
   
Крім того, на сайті працює аналогічний функціонал перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.
   
Також інформуємо громадян про те, що 17 вересня Кабмін затвердив нові бланки посвідчень водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Нові бланки повністю адаптовані до міжнародних вимог. Цією постановою приведено документи у відповідність до європейських вимог. Новий зразок також на пластиковій карточці. Він тримовний (українською, англійською, частина – французькою мовами), чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу. Відтепер на посвідченні — група крові (резус-фактор) водія. Це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП. Також будуть вказані дані згоди або незгоди на донорство.
   
При цьому, інформація про надання згоди або незгоди на посмертне донорство, групу крові (резус-фактор) до посвідчення водія вноситься лише за письмовою згодою особи.
   
Нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу — документ, який повністю відповідає міжнародним вимогам. Він передбачає додавання позначки щодо відповідності авто екологічним нормам «Євро-2» — «Євро-6» або іншому рівню.

Постановою передбачено, що національне та міжнародне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тимчасовий реєстраційний талон транспортного засобу, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який їх було видано.

Нагадуємо, що відтепер підтвердити навички керування стало простіше. Адже перелік необхідних документів розширено. 17 липня 2020 року  набрав чинності наказ МВС від 22 травня 2020 року № 408. Він затверджує одразу дві нові Інструкції:
  • «Про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія», яка вдосконалює процедури видачі посвідчення водія, а також більш докладно регламентує їхнє проведення;
  • «Про використання технічних засобів контролю під час складання іспитів (у тому числі фото- та відеотехніки), збереження отриманої за допомогою них інформації та доступ до неї», яка регламентує порядок застосування технічних записів контролю. 
  • Основні нововведення:
  • при отриманні категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE  можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами  за будь-якою з категорій В, С1, С, D1 і D. Крім того, збільшується максимально допустима перерва в навичках керування — до трьох місяців;
  • підтвердити навички керування транспортним засобом можна також документом на право власності транспортного засобу іншого з подружжя, та документами, що підтверджують позику, оренду, лізинг, або тимчасовим реєстраційним талоном;
  • у разі відкриття двох і більше категорій теоретичний іспит складається один раз за екзаменаційними білетами вищої категорії;
  • іспит припиняється, якщо особа користується додатковими електронними приладами або матеріалами, підказками тощо;
  • тривалість кожного етапу проведення практичного іспиту: на майданчику — не менше 10 хв, на дорозі — не менше 20 хв, а загалом — не більше години;
  • можливе відхилення від маршруту проведення практичного іспиту, якщо на ньому подальший рух неможливий (транспортний затор, дорожні роботи, ДТП тощо);
  • фото-, відеофіксація відбувається від початку кожного іспиту та ведеться безперервно до його завершення;
  • результати іспитів протягом десяти робочих днів можна оскаржити;
  • встановлені підстави для анулювання посвідчення водія (у разі позбавлення права керування отриманого вперше, надання фіктивних документів тощо);
  • можливе виключення наявної категорії, якщо медичною довідкою вона не підтверджена. І поновлення її у разі надання нової медичної довідки, якщо придатність до керування відновлена.
Звертаємо вашу увагу на те, що прийом громадян в Територіальному сервісному центрі № 1245 здійснюється за попереднім записом за телефонами (056) 7209756 – з питань реєстрації транспортних засобів та 0953021726 – з питань екзаменаційної роботи та видачі довідок про відсутність судимості.

Не забувайте, карантин триває! Носіть захисні маски та рукавички, мийте ретельно руки та дотримуйтеся безпечної дистанції.

Начальник ТСЦ МВС № 1245 
Світлана ТКАЧЕНКО

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.