ВСІ НОВИНИ:

З Україною в серці

Про величну історію своєї країни, розвиток державності, національну самосвідомість та громадянську причетність роздумували вчора лідери дитячих громадських організацій Покрова.

 З Україною в серці
З Україною в серці
З Україною в серці

День Соборності, як об’єднання навколо спільного стрижня, яким є українська ідентичність, став темою загального обговорення молоді під час інтелектуальної інтегрованої гри, що тривала у Будинку творчості дітей та юнацтва. За словами директора закладу Ніни Якімової, така форма була обрана не випадково, аби дати можливість школярству вільно висловити свої думки, бачення Соборності - духовного принципу, символу єднання.
 
Інтелектуальна зустріч проходила за принципами брейн-рингу , у трьох блоках – «Інтелектуальна вісімка», «Бліц-опитування», «Творче завдання». Лідери мали змогу продемонструвати не лише свої знання, а й командний дух. Школярам були надані запитання з історії України, культурної спадщини, на які мали відповісти за лічені хвилини. Найвідповідальнішим, за твердженням учасників, стало написання творчого завдання за темами : «Якби я був Президентом», «Якою я бачу Україну завтра». Для дітей майбутнє країни бачиться без війни, з самодостатньою зовнішньоекономічною політикою, розвитком власних підприємств, стабільною екологічною ситуацією, підтримкою незахищених верств населення.
 
На їх переконання, це реальність для громадянського суспільства, котре ставить перед собою конкретні завдання з розвитку власної держави. Як підкреслила начальник відділу молоді та спорту виконкому Яна Селезньова, така позиція молодих свідчить про активність життєвого поступу, небайдужість до долі своєї країни. Інтелектуальна гра, організована творчим колективом Будинку, примусила вкотре замислитися над поняттями Соборність, Державність – Свобода і причетністю кожного до майбутнього України.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.