ВСІ НОВИНИ:

Відлуння Чорнобиля

Покров разом зі всією Україною вшановує безсмертний подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Саме 14 грудня тридцять років тому ввели в експлуатацію саркофаг над зруйнованим блоком станції. І хоча на державному рівні цей день почали відзначати лише через два десятиліття, неофіційно, ліквідатори весь цей час збиралися разом, аби відзначити свою першу перемогу і пом’янути товаришів.

Відлуння Чорнобиля
Відлуння Чорнобиля
Відлуння Чорнобиля
Відлуння Чорнобиля
Відлуння Чорнобиля
Відлуння Чорнобиля

З цієї нагоди покровчани прийшли до оновленого пам’ятного чорнобильського знаку, де відбувся мітинг – реквієм. Серед присутніх – ліквідатори та їхні родини, вдови, представники підприємств, установ та організацій, громадських організацій, учнівська молодь.
Розпочинаючи зібрання, заступник міського голови Наталія Бондаренко передусім передала слова щирої вдячності та підтримки від Олександра Шаповала, котрий через термінове відрядження не зміг особисто звернутися до усіх причетних до трагічної події, та подякувала землякам, мужність і жертовність яких відвели від нас ще страшнішу біду.
 
До учасників мітингу зверталися депутат обласної ради Марина Петросянц, благочинний Нікопольського району та міста Покров протоієрей Володимир, голова ради ветеранів Микола Баршунін. У промовах згадували про героїв - живих свідків техногенної аварії . Розділяли біль із тими, хто втратив своїх рідних через хвороби, отримані від радіаційного опромінення. Зверталися до людей, які змушені були покинути свої домівки.
Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять учасників ліквідації, котрі врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки осягав значення їхнього безсмертного подвигу.
 
Цього дня чорнобильці отримали від міського голови Почесні грамоти та матеріальну допомогу. Подяки від народного депутата України Андрія Шипка та грошову премію ліквідаторам вручала Марина Петросянц.
 
Звертаючись до присутніх та згадуючи події, які ніколи не зітруться у пам’яті людській, голова міської організації «Союз Чорнобиль України» Юрій Середа передав побратимам ювілейні медалі та грамоти від обласної організації, а також відзнаки учасникам щорічного міжнародного фестивалю пісні "Чорнобильські мотиви". Він дякував міській владі та особисто міському голові Олександру Шаповалу за дієву підтримку. Незважаючи на скасування багатьох пільг на рівні держави, у Покрові вони залишаються чинними. Так, діти, які мають чорнобильський статус, продовжують безкоштовно харчуватися, збережений пільговий проїзд, в рамках програми децентралізації теплопостачання, чорнобильці мали змогу скористатися безкоштовним встановленням індивідуального опалення.
 
 Про це мова йшла і на круглому столі, який напередодні пам’ятної дати відбувся у коворкінговому центрі при міській бібліотеці. Чорнобильці разом з фахівцями УП та СЗН й іншими службами, котрі опікуються проблемами постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, обговорювали питання соціального захисту. Свою підтримку людям, які пройшли крізь горнило Чорнобиля, висловило й підприємство Проктер енд гембл Україна.
А на завершення мітингу до пам’ятного знаку традиційно лягли квіти, як символ вічної пам’яті про тих, кого немає серед нас.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.