ВСІ НОВИНИ:

Сім’я – простір без насильства

Покров приєднався до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». З метою формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства, у місті тривають круглі столи, семінари, інформаційно-просвітницькі заходи із залученням соціальних служб, правоохоронців, психологів, педагогів, медиків. Проте діяльність, направлена подолання небезпечного явища, у місті не обмежується часовими рамками.

 Сім’я – простір без насильства

Про це днями говорили і підтверджували дієвими кроками на засіданні Комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї. Комісія створена 27 липня, очолює її – заступник міського голови Наталія Бондаренко, а до складу входять керівники та представники управління праці та соціального захисту населення, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, психологічної служби при управлінні освіти, відповідних підрозділів органів внутрішніх справ, центру первинної медико-санітарної допомоги, громадських організацій.

Коментуючи факти насильства у двох сім’ях, котрі стали предметом розгляду комісії, Наталія Олександрівна зупинилась на передумовах сімейного неблагополуччя. Звернула увагу на відсутність достатньої інформації про реальні масштаби проблеми, адже наша ментальність сприяє замовчуванню таких випадків. Між тим, серед причин розлучень близько третини жінок називають фізичне насильство. Тому важливо впливати на процес, коли прояви насильства не є домінантними, своєчасно виявляти кризові родини, тримати їх під супроводом, а до порушників застосовувати заходи впливу.
 
Начальник управління праці та соціального захисту населення Тетяна Ігнатюк поінформувала про вжиття заходів щодо попередження насильства в сім’ї, котрі здійснювалися протягом року. За вказаний період до установи надійшло 31 повідомлення про вчинення насильства у сім’ї, до відділу поліції – 53, усі родини знаходяться на обліку. Для всебічного вивчення ситуації здійснювалися спільні обстеження сімей, взяття їх під соціальний супровід та надавалися відповідні соціальні послуги. Значна увага приділялася профілактичній та інформаційно – роз’яснювальній роботі серед населення.
 
На засіданні акцентувалось на дотриманні інструкції про порядок взаємодії структурних підрозділів, відповідальних за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї, аби система соціальних і спеціальних заходів, спрямованих на усунення причин і умов, які сприяють вчиненню насильства в сім’ї, його припинення, притягнення винних до відповідальності, медико-соціальна реабілітація постраждалих були у місті своєчасними та ефективними. Адже насильство в родині – це серйозна і масштабна проблема, яка породжує безліч інших соціальних та психологічних негараздів.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.