ВСІ НОВИНИ:

«Зростай серед кращих» - в Україні оголошено відбір учасників для участі у програмі «Адвокат майбутнього»

10 листопада, в Україні розпочато програму професійного розвитку для адвокатів «Адвокат майбутнього», та оголошено про відбір учасників для участі у програмі.
 
Презентація програми відбулася на прес-конференції у прес-центрі інформаційної агенції «ЛігаБізнесІнформ» за участі президента Асоціації правників України Дениса Бугая, керівника програми «Адвокат майбутнього» Андрія Вишневського, менеджера проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксани Кікоть, голови правління ГО «Всеукраїнське об'єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторії Мітько.
 
Програма «Адвокат майбутнього» - перша всеукраїнська програма професійного розвитку для адвокатів, покликана підтримати співтовариство однодумців-професіоналів, які прагнуть підвищити якість правничих послуг, ефективно впроваджувати реформи у сфері правосуддя, розвивати професійну спільноту.
Програма складається із 4-х навчальних модулів:

 Робота з клієнтом
 Взаємодія з колегами — процесуальними опонентами в суді
 Комунікація у юридичному співтоваристві
 Зв’язки з громадськістю та медіа
 
Як повідомили спікери прес-конференції, на учасників програми очікує чотири триденні сесії протягом 2017 року. Навчальні модулі проходитимуть у Києві, Львові, Харкові та Одесі. Для участі у програмі планується відібрати 100 адвокатів з у сієї України. Відбір учасників буде здійснений у грудні 2016 року. Навчання розпочнеться у лютому 2017 року та участь у ньому для відібраних учасників буде безоплатною, оскільки програма підтримується проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти в партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади.
Для участі у відборі програми «Адвокат майбутнього» потенційним учасникам необхідно:

 до 9 грудня 2016 року до 23:59 заповнити заяву-анкету.
 у період із 19 по 23 грудня 2016 року, за потреби, пройти інтерв’ю як додатковий відбірковий тур.
 
Заповнити заяву-анкету можна на сайті програми www.tomorrowslawyer.org . На цьому ж веб-сайті можна детальніше ознайомитися із умовами участі у програмі та отримати більше інформації про навчальні модулі.
 
«Це унікальна освітня платформа, направлена на адвокатів, які бажають постійного розвитку, впроваджувати високі етичні стандарти у своїй роботі та реалізації лідерства», - переконаний Президент асоціації правників Денис Бугай. За його словами, співорганізатори програми очікують, що її учасниками стануть адвокати, які вже мають досвід роботи адвокатом мінімум 2 роки, які постійно працюють над розвитком свого професійного рівня, мають лідерські навики та готові працювати над вдосконалення правової системи, та які поважають і дотримуються етичних стандартів професії.
 
«Відмінність цієї програми від інших навчальних продуктів полягає у тому, що у ній не буде нічого про матеріальне та процесуально право, нічого того, чому юристів вчать у вищій школі. Натомість, тут адвокати зможуть опанувати так звані «м’які навички», які їм необхідні для того, аби бути успішними та ефективними представниками професії, лідерами у правовій спільноті», - розповів керівник програми Андрій Вишневський. За його словами програма «Адвокат майбутнього» є відповіддю на нові вимоги, яке висуває до представників професії українське суспільство сьогоднішнього дня. «Сьогодні юрист повинен бути не лише ефективним провайдером правових послуг, а й формулювати свою позицію стосовно реформ, які відбуваються у правовій сфері, та вміти ефективно донести свою позицію», - зазначив він.
 
«Ми у проекті «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який фінансується Урядом Канади, віримо, що якість правової допомоги в Україні залежить не лише від правових знань адвокатів, а й від їх компетенцій, здатності об’єднуватися та співпрацювати з колегами, обмінюватися досвідом, просувати кращі практики захисту прав людини», - зазначила менеджер проекту Оксана Кікоть про мету підтримки програми «Адвокат майбутнього».
Вона повідомила, що навчальна програма наразі активно розробляється канадськими експертами. «Ми сподіваємося, що ця програма також буде сприяти встановленню зв’язків та обміну досвідом між юридичними спільнотами Канади та України, а в довгостроковій перспективі – покращенню доступу до правосуддя для населення України», - зазначила Оксана Кікоть.
 
«Усі учасники правосуддя є колегами та служать закону. Ця програма відбиратиме адвокатів, які розуміють, що адвокат це перш за усе честь, достоїнство та повага. Я вважаю, що ця програма допоможе проактивним адвокатам, які постійно хочуть розвиватися, у їх стремлінні налагодити взаємоповагу між ними та клієнтами, між ними та колегами-процесуальними партнерами, медіа та громадськістю», - переконана голова правління ГО «Всеукраїнське об'єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько.
 
«Я запрошую усіх своїх колег взяти участь у відборі!», - зазначила вона.
Нагадаємо, що в основу дизайну програми «Адвокат майбутнього» покладено результати місії Канадської асоціації юристів, що відбулася в Києві, Львові та Одесі навесні нинішнього року. Ця місія проходила за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та у партнерстві із Координаційним центром з надання правової допомоги.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.