ВСІ НОВИНИ:

м. Марганець: У пріоритетному фокусі – всі аспекти опалювального сезону

Прес-конференція голови міста  Олени Жадько, присвячена питанням початку опалювального сезону та рівню якості електропостачання в місті, що є найгарячішими та найпоширенішими у розмовах і дискусіях на різних рівнях,  відбулась 19 жовтня у міськвиконкомі.  До участі у діалозі було запрошено журналістів місцевих телерадіокомпаній та друкованих видань.  

м. Марганець: У пріоритетному фокусі – всі аспекти опалювального сезону

На початку прес-конференції очільниця міста зазначила: «На позачерговому засіданні виконкому, яке відбулося 18 жовтня, було оголошено про початок опалювального сезону. Ні для кого не секрет, що розпочався він не в усіх  навчально-освітніх закладах та комунальних установах,  а тільки там де є свої, автономні джерела теплопостачання (ДНЗ №5, 8, 10, 16, 18, ЗОШ № 5, 7). В тих садках, де до 2015 року було централізоване опалення, в групах розміщено електричні обігрівачі. Температура повітря  у ДНЗ № 2 – 12-16 градусів,  у садку № 13 – 14-16, у ДНЗ № 20 – 16.  
 
Звісно електрообігрівачі - це не вихід, але місто на жаль,  потрапило в пастку тих проблем, які накопичувалися у минулі, порівняно благополучні роки. Так, борг КП «Марганецьтепломережа» тільки за газ з 2010 року виріс до неймовірних розмірів і складає на сьогоднішній день 58 млн грн.  Згідно з існуючими законами та постановами газ в 2016-2017 роках отримають тільки ті підприємства, які розрахувались за минулі періоди, або уклали договір реструктуризації боргу.
 
Для підприємства «Марганецьтепломережа» сума сплати становить більше 1 млн 300 тис. грн щомісячно аж до 2020 року. Таких коштів з місцевого бюджету на погашення старих боргів місто не витримало б.  Тому ми за підтримки Дніпропетровської облдержадміністрації та обласної ради взяли на себе відповідальність і  розпочали процес децентралізації опалення в місті.  Тим більше, що ліцензії на 2015-2016 роки на виконання робіт з теплопостачання підприємство не отримало.  А обманювати громадян і говорити, що можна ще «якось трохи попрацювати», я просто не мала морального права…»

     В своїй промові  Олена Анатоліївна наголосила також на тому, що  процес будівництва котелень триває і до 15 листопада  в роботу буде запущено п’ять об’єктів,  які опалюватимуть  соціально-культурні, освітні та комунальні установи міста.  Котельня що опалюватиме гімназію № 6 та НВК «Ліцей № 10» розпочне роботу до 1 грудня.

     Логічним продовженням теми стало обговорення аварійних відключень електропостачання в місті, що траплялись на цьому тижні. Олена Анатоліївна запевнила, що аварії на електромережах не були пов’язані з початком опалювального періоду і сталися через проблеми технічного характеру  на високовольтних лініях . Роботи з відновлення електропостачання та посилення міцності мереж тривають.
 


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.