ВСІ НОВИНИ:

МАРГАНЕЦЬ ПЕРЕХОДИТЬ НА ІНДИВІДУАЛЬНІ ДЖЕРЕЛА ОПАЛЕННЯ!

До початку опалювального сезону залишаються лічені дні. Нагадуємо, що через значні борги населення за теплопостачання, скорочення кількості абонентів і зношеність теплових мереж розпочато процес децентралізації опалення. Тож, марганчани повинні вже сьогодні потурбуватися про тепло у своїх оселях і встановити індивідуальні джерела опалення.

МАРГАНЕЦЬ ПЕРЕХОДИТЬ НА ІНДИВІДУАЛЬНІ ДЖЕРЕЛА ОПАЛЕННЯ!

Міська влада потурбувалась про малозабезпечених мешканців міста, місячний рівень доходів яких не перевищує 1930 грн. Такі категорії населення отримають із місцевого бюджету матеріальну допомогу. Скористалися цією можливістю вже 1210 мешканців на загальну суму майже 11 млн грн, яка виділена з бюджету міста. Слід зазначити, що комісія розглядає звернення громадян в індивідуальному порядку, тож в окремих випадках рівень доходів може бути й вище вказаного, якщо людина перебуває у скрутному життєвому становищі.
 
Прийом документів для отримання витягу на встановлення індивідуального опалення здійснюватиметься до 7 грудня 2016 року.  Останній день подачі документів для отримання матеріальної допомоги - 15 грудня 2016 року. У зв’язку з обмеженими можливостями місцевого бюджету матеріальна допомога для марганчан, котрі надали документи в жовтні – грудні, буде виділена у 2017-му році.

 МАРГАНЕЦЬ ПЕРЕХОДИТЬ НА ІНДИВІДУАЛЬНІ ДЖЕРЕЛА ОПАЛЕННЯ!

Після вказаних дат документи не прийматимуться, а матеріальна допомога на встановлення індивідуального опалення не надаватиметься!  Тому жителі міста, які минулої зими  отримували послуги з централізованого теплопостачання, повинні терміново потурбуватись про встановлення альтернативних джерел опалення.
 
У рамках децентралізації на індивідуальні джерела тепла переходять не лише помешкання марганчан, а й об’єкти соціально-культурної сфери.  Найбільше мешканців міста хвилює опалення в дитячих навчальних закладах. За словами начальника відділу освіти Валентини Кострикіної,  питання встановлення індивідуального опалення в дитячих садках та школах перебуває під постійним контролем місцевої влади, а всі роботи проводяться у плановому режимі.
 
У рамках децентралізації опалення також постає питання  додаткового навантаження на потужність електричних мереж будинків, тому місцева влада звертає особливу увагу на їх підготовку до опалювального сезону. З цією метою з бюджету міста виділені кошти в розмірі 3,630 млн грн. Планується виконати об’ємний комплекс робіт. Зокрема, силами ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» будуть виконані  ремонтні роботи в наступних обсягах: капітальний ремонт 8-ми повітряних ліній загальною протяжністю 10,24 км; заміна опор – 63 шт.; заміна проводу – 7 км; заміна ізоляторів – 325 шт.; капітальний ремонт 24-х трансформаторних підстанцій. 
 
У рамках інвестиційної програми планується  виконати реконструкцію ВМ-6 кВ Ф-1 "М" «Марганець – тягова» на території Марганецької спеціалізованої школи-інтернату із заміною голого проводу на кабельну лінію протяжністю 0,212 км. Також у планах «Дніпрообленерго» забезпечення цілодобового чергування оперативної виїзної бригади в осінньо-зимовий період; забезпечення Нікопольського РЕС необхідним спецавтотранспортом; залучення  в 2016 році додаткового персоналу для прискорення проведення ремонтних робіт на розподільчих мережах і виконання робіт з приєднання нових абонентів; проведення профілактичного тепловізійного огляду силового обладнання; виконання обрізки зелених насаджень в охоронній зоні 43-х повітряних ліній електропередач у Марганці загальною протяжністю 94 км. 
 
Разом з цим розпочато роботи з підсилення внутрішньобудинкових мереж. Міською владою прийнято програму соціальної підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, яка передбачає співфінансування міського бюджету й ОСББ на підсилення електричних мереж у співвідношенні 50% на 50%.
 
Процес децентралізації опалення невідворотний. Підтвердженням цього є постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1571 від 22 вересня  про анулювання ліцензії з виробництва теплової енергії та її постачання, видане КП «Марганецьтепломережа».  Тому потурбуватися про тепло  у своїх домівках марганчани повинні вже сьогодні!

Сектор з питань внутрішньої політики
та інформаційно-медійного забезпечення

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.