ВСІ НОВИНИ:

Експедиція пам’яті

Визначні дати: 80-річчя від дня народження видатного археолога Бориса Мозолевського та 45-річчя з часу віднайдення золотої Пекторалі спонукали зв’язківців Покрова та регіону об’єднатися, аби розповісти світові про епохальні події століття.

Експедиція пам’яті
Експедиція пам’яті
Експедиція пам’яті
Експедиція пам’яті

Про життя відомого археолога Бориса Мозолевського, його шлях поета-дослідника Подніпровського краю, співця золотої Пекторалі, про місто Покров, що святкує своє 60-річчя, відтепер можна дізнатися і радіохвилями країни та світу.
 
Радіоспільнота краю вийшла з пропозицією відкриття спеціального позивного EM80EM, базовий сигнал якого надходить з колективної радіостанції Будинку творчості дітей та юнацтва. Протягом літа зв’язківці – команда Покрова у складі Миколи Голуба, юних спортсменів, учнів НВК№2 Дарини Іл’їної, Аліни Левченко, Миколи Коробки, спільно з колишніми випускниками колективної Романом Романенком, Сергієм Смоліним, Олександром Кормаковим, колегами з Нікополя, ведуть історичний екскурс короткими хвилями. Широка зацікавленість минулим гірницького краю вилилася у експедицію на курган Нечаєва могила, де сплелися історія скіфії з воїнським подвигом Другої Світової.
 
На сьогодні курган є одним з найбільших у степовій зоні Євразії, з ним пов’язані спогади про Нікопольсько-Криворізьку операцію, у ході якої за Нечаєву могилу полягло 1500 солдат. З вершини кургану, який не став свого часу розкопувати Борис Мозолевський, вівся зв’язок зі світом на всіх діапазонах, усіма видами випромінювання. Було проведено 582 радіозв’язка і це тільки початок.
 
Спеціальний позивний залишатиметься відкритим до кінця 2016 року. Спортсмени планують провести рекордну кількість зв’язку, розказуючи про великого романтика від археології – Бориса Мозолевського, про Покров, гірницький край. А на згадку про радіознайомство відправляти зв’язківцям країни та світу картки з портретним зображенням видатного археолога та світлинами рідного міста, котрому цьогоріч – 60!

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.