ВСІ НОВИНИ:

Як обговорювали правові питання що до захисту прав внутрішньо переміщених осіб

Захист прав внутрішньо переміщених осіб – така тема об’єднала за «круглим столом» представників служб та організацій Покрова, що опікуються проблемами людей, котрим довелося покинути домівки на Сході країни.
 
Захід відбувся на базі Покровського міського центру зайнятості за участі спеціалістів з питань захисту прав людини та взаємодії з громадами від БФ «Право на захист» - Олени Пазенко, Наталії Сілтєєвої та юриста вищезгаданого благодійного фонду – Ольги Меркулової.
Як обговорювали правові питання що до захисту прав внутрішньо переміщених осіб
Відкриваючи захід директор ЦЗ – Оксана Кравченко розповіла про роботу штабу, який розпочав свою діяльність щойно у місті з’явилися перші переселенці, детальніше зупинившись на роботі центру зайнятості. Зазначалося, що від початку було створено банк даних вакансій, активно залучали до співпраці роботодавців, спонсорську допомогу для проходження переселенцями медичної комісії. Так, з березня 2014 року по грудень 2015-го було працевлаштовано 18 осіб із числа внутрішньо переміщених, 32-є брали участь у громадських роботах. Протягом поточного року роботу отримали 6 чоловік, у даний час на обліку залишається двоє осіб. Наразі центром зайнятості підписано меморандум про співпрацю з українською студентською спілкою в рамках реалізації проекту LingvaSkills. Для внутрішньо переміщених осіб, котрі перебувають на обліку в ЦЗ, пропонуються онлайн-курси англійської мови.
 
У свою чергу правозахисники теж відзначили високий рівень роботи, що ведеться у місті для вирішення проблем переселенців. Зауваживши, що з багатьох питань Покров є взірцем для інших громад, де приймають ВПО. І сьогоднішня зустріч покликана не лише окреслити спектр правових питань, з якими стикаються переселенці, а й знайти відповіді на ті, що виникають у фахівців, у зв’язку з недосконалістю законодавства щодо внутрішньо переміщених осіб.
 
В ході заходу фахівці центру зайнятості, управління праці та соціального захисту, пенсійного фонду, територіального центру, міграційної служби, ЖЕО озвучували проблемні моменти в роботі, та разом з юристом та правозахисниками спільно шукали відповіді. Отримати консультації мали можливість і внутрішньо переміщені особи, котрі теж були присутні за «круглим столом».

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.