ВСІ НОВИНИ:

Прес-конференція щодо впровадження у Нікополі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

15-го вересня о 10.00 год. у прес-центрі Нікопольської міської ради відбулася прес-конференція щодо впровадження у Нікополі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

 Прес-конференція щодо впровадження у Нікополі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

У прес-заході брали участь: Ольга Коник – т.в.о Нікопольського міського голови, Тетяна Кудіна – координатор з питань інноваційного врядування – представник центрального офісу Проекту ЄС/ПРООН (м. Київ); Лариса Батченко – інженер Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) – представник центрального офісу Проекту ЄС/ПРООН (м. Київ); Олексій Скворцов – координатор Дніпропетровського ОПВ (м. Дніпро); Сергій Горобченко – голова ГО «ВЛАСНА ІНІЦІАТИВА»; Антон Сєров – голова Нікопольської міської громадської спортивно-оздоровчої організації інвалідів «Аква»; Дмитро Куликов, Олександр Крошка – ВСЕУКРАЇНСЬКА БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНСТИТУТ ЄВРОПЕЙСЬКОГО РОЗВИТКУ». 
 


Впровадження проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» 
у Нікополі, як елемент євроінтеграційних процесів

Завдяки Угоді про партнерство між Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй та Нікопольською міською радою, яку було підписано міським головою Андрієм Фісаком 13 травня 2015 року та затверджено рішенням міської ради у червні 2015 року, спільний Проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» продовжує плідну співпрацю з територіальною громадою міста.
Необхідно зазначити, що на сьогодні фінансова підтримка у сфері управління ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) з боку Проекту ЄС/ПРООН в цілому складає 1 956 630 грн.
Новим напрямком співпраці громади міста Нікополя з Проектом Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в рамках муніципальної складової ІІІ фази проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" стане інноваційний компонент.
На початок вересня 2016 року відбірковим комітетом Проекту ЄС/ПРООН були затверджені 29 ініціатив з 27 міст України, у тому числі мікро-проектна пропозиція від міста Нікополя, для реалізації в рамках компоненту з інноваційного врядування «Розумні міста».
Загальний бюджет проекту складає 680 964,00 грн.
Співфінансування проекту з бюджету міста складає 170,0 тис. грн. (25% загального бюджету проекту).
Реалізація затвердженої ініціативи впровадження в місті системи відеонагляду передбачає фінансову підтримку Проектом ЄС/ПРООН за принципом співфінансування витрат у сумі 510 964,00 грн., що складає 75% загального бюджету проекту.
Імплементація грантового проекту «Відео-інформаційна система «Нікополь – прозоре місто» є складовою частиною реалізації міської «Програми впровадження багатоцільової системи відео нагляду на 2016-2018рр.» і спрямована на виконання доручення Президента України від 28.07.2016 року щодо встановлення в місцях найбільш масового скупчення людей приладів і засобів зовнішнього контролю (відеоспостереження) із довготривалим збереженням записів. 


Проектом ЄС/ПРООН також здійснюється співфінансування мікро-проектних пропозицій, які спрямовані на підвищення енергоефективності та капітальний ремонт об’єктів соціальної інфраструктури на місцевому рівні. Наразі, на розгляді відбіркового комітету Проекту ЄС/ПРООН знаходяться дві мікро-проектні пропозиції:

1. Капітальний ремонт будівлі комунального дошкільного закладу № 29 «Райдуга» по вул. Патріотів України, 144-в:
загальний бюджет проекту складає 285372,00 грн.;
очікуване співфінансування проекту з бюджету міста: 143365,00 грн. (50,3%);
очікуване співфінансування проекту з збоку ЄС/ПРООН: 127450,00 грн. (44,7%);
очікуване співфінансування проекту Нікопольською міською громадською спортивно-оздоровчою організацією інвалідів «Аква»: 14270,00 грн. (5%).

2. Капітальний ремонт будівлі комунального дошкільного закладу № 42 «Малятко» по вул. Надьожкіна, 2:
загальний бюджет проекту складає 504784,00 грн.;
очікуване співфінансування проекту з бюджету міста: 250 134,00 грн. (50,55%);
очікуване співфінансування проекту з збоку ЄС/ПРООН: 229410,00 грн. (45,45%);
очікуване співфінансування проекту Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут Європейського розвитку»: 25240,00 грн. (5%).

Відповідно до Угоди про партнерство між Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй та Нікопольською міською радою термін дії проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» передбачено до кінця 2017 року.
Проект має на меті сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом посилення загального управління і заохочення громадських ініціатив. Впровадження мікро-проектів покращує інфраструктуру міста, сприяє налагодженню діалогу між представниками влади та територіальною громадою і в подальшому дозволить використовувати методологію співфінансування соціальної сфери.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.