ВСІ НОВИНИ:

Місто Покров попрощалося з солдатом

Сьогоднішній день увійде в літопис Покрова ще однією трагічною сторінкою – другого вересня місто провело в останню путь земляка, бійця 21 окремого мотопіхотного батальйону першої роти 56 бригади – Олега Кравченка.
 
 Місто Покров попрощалося з солдатом
Місто Покров попрощалося з солдатом
Місто Покров попрощалося з солдатом
Місто Покров попрощалося з солдатом
Місто Покров попрощалося з солдатом
Місто Покров попрощалося з солдатом

Городяни тихо підходили на подвір’я Будинку творчості, несучи квіти солдату, захиснику своєї землі. Більшість зазначала, до останнього не хотіли вірити, що рахунок втрат продовжено, та страшна звістка Днем жалоби підняла громаду.
 
Згідно з розпорядженням міського голови, 2 вересня було оголошено днем пам’яті Олега Кравченка, наших земляків – військовослужбовців, хто загинув, захищаючи цілісність своєї країни. Сотні містян, представники влади, підприємств, організацій прийшли попрощатися з солдатом, який не повернувся…
 
- До нашого міста знову прийшло велике горе - ми проводжаємо в останню путь нашого земляка – Олега Вікторовича Кравченка. Він був справжнім захисником своєї землі, солдатом, що не ховався за спини інших. Чесно виконував свій обов’язок – захищав мир, незалежність, територіальну цілісність України. Думав про майбутнє своїх дітей та мріяв про життя, - говорив міський голова Олександр Шаповал, висловлюючи слова глибокої скорботи рідним, звертаючись до присутніх, - його ім’я залишиться в наших серцях, про солдатський подвиг знатиме молодь, бо герої – не вмирають. Вічна йому слава і вічна пам’ять!
 
Слова скорботи висловили військовий комісар міста, підполковник Сергій Дем’янчук, побратими Олега Кравченка – заступник командира батальйону, майор Анатолій Бережний, сержант Михайло Ієвлєв. Заупокійну панахиду за загиблим відслужив благочинний Нікопольського району та м.Покров протоієрей Володимир.
 
… До свого 40-річчя Олег Кравченко не дожив півроку… Випускник середньої школи № 4, електрослюсар черговий із ремонту обладнання електромеханічного цеху ПАТ «ОГЗК», він мріяв зустрітися з бойовими друзями у своєму рідному місті на пасіці дідуся. Чекав відпустки, аби побачитися з родиною.
 
…Олег загинув 29 серпня під мінометним вогнем біля села Павлопіль Волноваського району, не встигнувши до укриття, врятувавши життя двох своїх товаришів, яких пропустив вперед себе…
 
Про це розповіли його побратими, котрі передали дружині Олега — Наталії та сину особисті речі Олега, матеріальну допомогу, зібрану ротою солдата. Разом з громадою Покрова вони провели друга в останню путь, пройшовши траурною процесією центральною вулицею міста.
Олега Кравченка поховано за православними канонами, зі знаками військової пошани на центральній алеї міського кладовища, поряд з Дмитром Стрільцем та Олександром Ісаєнком.
 
Усі витрати, пов'язані з похованням, взяли на себе міська рада та ПАТ "ОГЗК”. Як підкреслив міський голова, на розгляд депутатського корпусу буде винесено клопотання щодо присвоєння Олегу Кравченку звання Почесного громадянина міста. Його ім'я буде занесено на портретну галерею меморіального комплексу "Алея Слави”.
 
Командування 21 окремого мотопіхотного батальйону представило Олега Кравченка до нагородження орденом Богдана Хмельницького III ступеня, медаллю "За оборону Маріуполя” - посмертно.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Копчик С. 6 сентября 2016 09:04
Вічна пам'ять герою!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.