ВСІ НОВИНИ:

УНН: Поблизу Каховського водосховища виявлено біологічно небезпечний могильник (вiдео)

КИЇВ. 12 серпня. УНН. За попередньо визначеними та зафіксованими фактами полігон використовується для прихованої і незаконної масової утилізації біологічних відходів забою скота та інших небезпечних речовин. Наразі із зафіксованого — багатотонний біологічно небезпечний могильник у межах міста Нікополь. Про це повідомив помічник народного депутата А.Артеменко Олександр Тихон на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

 
 
"Багатогектарна територія всіяна відвалами відходів будівельних матеріалів, утилізація яких можлива тільки на спеціально обладнаних полігонах, кратність і об’єм таких відвалів, виявлених на даному незаконному полігоні обчислюється в промислових масштабах, про що свідчить обсяг одиничних відвалів і їх кратність. Власне така утилізація можлива при використанні тільки великогабаритної спецтехніки.
 
Більше того, поряд з вищеописаним, полігон використовується під відвал хімічно небезпечних матеріалів, таких як ртутны лампи (раніше переробка здійснювалася лише на підприємстві нині окупованої Донеччини) у величезних кількостях, невстановлених мас явно хімічного змісту, невстановленої утилізованої тари від хімречовини підвищеної небезпеки.
 
Вміст кількох котлованів, які знаходяться на даній території, ще належить з’ясовувати, як і вміст утилізуваного безпосередньо в водосховище. Даний полігон, розташований на території Нікополя, несе пряму загрозу для екології міста і для жителів”, — повідомив він.
 
За інформацією О.Тихона, небезпечні речовини потрапляють у ґрунт, а також у Каховське водосховище.
 
"Всі матеріали, зібрані за даним фактом будуть передані до відповідних органів і інстанцій для вжиття відповідних заходів.
Полігон однозначно потрібно закривати і вводити чіткий контроль. Виникає безліч питань, як на держземлі, без відома відповідних міських структур і посадових осіб міг непомітно виникнути полігон, який несе екологічну катастрофу для міста, жителів та водних ресурсів”, — підкреслив О.Тихон.
 
Нагадаємо, екологи вже давно б’ють на сполох. В Україні фактично відсутній державний контроль за утилізацією (ліквідацією) небезпечних та особливо небезпечних речовин. В результаті майже щодня ековолонтери та місцеві жителі виявляють "небезпечні знахідки” посеред житлових кварталів. За словами екологів, українці вживають отруйну воду та дихають ртуттю, що призводить до зростання захворюваності серед населення, зокрема на рак.
 
Передбачалося, що ситуацію змінить прийняття нових нормативних актів та законопроектів, які встановлять жорсткий контроль за сферою. Однак законопроекти були проігноровані більшістю депутатів, а відтак — провалені у парламенті.
 
Кабмін затвердив ліцензійні умови для підприємств, які займаються або ж планують займатися утилізацією небезпечних відходів. Однак для отримання ліцензії на такий вид діяльності підприємству-претенденту досить документально повідомити Мінекології про те, що для цього у них є все необхідне обладнання і потужності. І вже через 5 днів Мінекології видасть такому підприємству ліцензію.
 
 
При цьому, ні Мінекології, ні будь-який інший орган влади не перевірятиме достовірність зазначених даних. Основний критерій — щоб зазначена підприємством інформація збігалася з вимогами затверджених ліцензійних умов.
 
В результаті такої формальної процедури, за словами голови підкомітету ВР з питань державної політики у сфері поводження з відходами Сергія Тригубенка, ліцензії видаватимуться підприємствам "наосліп” і в країні знов пануватиме хаос у сфері.
Загалом, на його переконання, питання утилізації отруйних речовин, що накопичилися в Україні, слід вирішувати вже на рівні національної безпеки.
Джерело: УНН

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

8 комментариев

Александр Тихон 15 августа 2016 18:09
Далі по ситуації:
Нікопольські стихійні полігони загрожують життю людей
http://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1594452-nikopolski-stikhiyni-poligoni-nebezp
echnikh-vidkhodiv-zagrozhuyut-zhittyu-lyudey-o-tikhonov
  • +5
Nastia 15 августа 2016 21:22
Место расположения "полигона" где находится?
  • +2
reload 16 августа 2016 00:34
Присоединяюсь. Где полигон?
  • +2
Александр Тихон 16 августа 2016 07:42
Знак "Никополь" со стороны Алексеевки и сразу вниз с Херсонской.
  • +2
А.Мильченко 16 августа 2016 20:35
Тихон на Інтері заявив про загрозу нац. безпеки оце діло.нарешті!
Добре що підключили Бабініна.А ісполком як завжди по трафарету.
Гарна справа.дякуємо
  • +2
Копчик С. 16 августа 2016 21:31
Цитата: А.Мильченко
Тихон на Інтері заявив про загрозу нац. безпеки оце діло.нарешті!

Я пропустив...В інтернеті не знайшов...може потім буде.. Це в Подробицях, в блоці новин?
  • +1
Сергей Ю. 16 августа 2016 22:36
Так вот пусть Трубосталь и другие предприниматели покаятся,чьи лампы ртутные были на могильнике и остальное химическое добро. В исполкоме,как и у органов есть данные конкретные факты.
По коровам и их останкам - есть также конкретная информация.
Оскар устроил очередной могильник.
Все знают это в горсовете.
Но все должны понимать,что городской совет,как и лично мэр города будут пытаться разваливать всю доказательную базу.
  • +4
Україномовний ленінець 16 августа 2016 23:43
Цитата: Сергей Ю.
чьи лампы ртутные были на могильнике и остальное химическое добро.

Цитата: Сергей Ю.
По коровам и их останкам - есть также конкретная информация.

Нарешті у Нікополі є реальні кроки для запрошення туристів! Нікополь туристичне місто с поламаними щляхами та сміттєзвалищами!Ура!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.