ВСІ НОВИНИ:

ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ЗБРОЇ!

Шановні власники мисливської зброї, відповідно до наказу Дніпропетровської обласної організації УТМР 06 серпня 2016 року відкривається сезон полювання на пернату дичину.
 
У зв'язку з цим дозвільна система Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області нагадує всім власникам вогнепальної зброї, про те, що вони зобов'язані дотримуватися встановлених законодавством правил зберігання, носіння, перевезення вогнепальної зброї. Так як перереєстрація зброї проводиться кожні три роки то пропонуємо звернути увагу на термін дії дозволу на право зберігання та носіння зброї, щоб уникнути притягнення до адміністративної відповідальності та анулювання дозволу.
 
Суворо дотримуватися правил техніки безпеки при здійсненні полювання, а також недопущення передачі зброї іншим особам, залишення без нагляду, щоб уникнути крадіжок і втраті належних їм рушниць. Забороняється стрільба на шерех, по неясно видимій цілі, дичині що сидить на воді, ближче 200 м від будівель, будівель, в яких можуть знаходиться люди. Зброя перевозиться в розібраному, зачохленому вигляді, окремо від боєприпасів. Все вище перераховане регламентується наказом МВС України № 622 – 1998.
 
Також передбачена відповідальність власників зброї, як адміністративна так і кримінальна, а саме:
 
Стаття 174. Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і бойових припасів або без такої.

Стаття 190. Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї - тягнуть за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

Стаття 191. Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів - тягне за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

Стаття 192. Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 264. Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів - карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Для проходження перереєстрації власникам необхідно прибути в дозвільну систему Нікопольського ВП , за адресою м. Нікополь, вул. Микитинська, 5 , каб. 21, при собі мати дозвіл на зберігання і носіння, а також зброю.
 
Крім того, звертаємо увагу на те, що в разі смерті власника, зброя в п’ятиденний  термін здається в органи поліції на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо спадкування майна. Якщо хтось із спадкоємців хоче стати власником зброї, то вона може бути зареєстрованою на його ім'я у встановленому порядку. Якщо серед спадкоємців немає осіб, які можуть мати або мають право на зберігання зброї, родичі померлого власника повинні в місячний термін продати або подаровано зброю особі, яка має дозвіл на право придбання зброї.
 
Звертатися до інспекторів дозвільної системи - Соломахи Олександра Павловича, Коваля Андрія Петровича, Касьянова Дмитра Миколайовича.
 
Прийомні дні: вівторок - з 10.00 до 17.00, четвер - з 14.00 до 18.00. Телефон для довідок: 5-16-37.

Дозвільна система Нікопольського ВП ГУНП
в Дніпропетровській області


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.