ВСІ НОВИНИ:

Парк Мозолевського – нове життя

Центр сучасного міста називають його серцем, а парк – душею. Десятиліття таке визначення не можна було застосувати до Покрова, де найулюбленіше місце відпочинку поволі перетворилося у здичавілу територію. Сьогодні до парку прийшли зміни.

 Парк Мозолевського – нове життя
Парк Мозолевського – нове життя
Парк Мозолевського – нове життя
Парк Мозолевського – нове життя
Парк Мозолевського – нове життя
Парк Мозолевського – нове життя

Історія міського парку починається з історією Покрова, яке з роками росло та розбудовувалося. Зупинка у розвитку улюбленого місця відпочинку відбулася на початку 90-х, з банкротством комунального підприємства. Він став частиною минулого зі зруйнованою інфраструктурою, занедбаною територією, втраченими атракціонами, поступово набувши слави небезпечної зони.
 
Взятися до реконструкції парку вважалося нерентабельним, однак, це не зупинило міського голову Олександра Шаповала та народного депутата України Андрія Шипка, який одразу підтримав ідею оновлення улюбленого місця відпочинку. На їхнє завдання ще у січні відділом архітектури було розроблено проект реконструкції парку Мозолевського, який пройшов успішну презентацію, отримавши схвальну оцінку департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації.
 
Як результат системної роботи, за підтримки облдержадміністрації, на масштабне відновлення парку було виділено кошти обласної субвенції з цільовим призначенням на розбудову об’єктів соціально-культурної сфери. Генпідрядником проекту виступило ТОВ "Україно-польське підприємство з іноземними інвестиціями "УПС.”
 
-Останні десятиліття розповідь про єдиний міський парк проходила у минулому часі, сьогодні наше завдання повернути йому статус культурно-розважального й оздоровчого центру міського масштабу , - говорить міський голова Олександр Шаповал, - Важливо, що у всіх добрих починаннях нас підтримує Андрій Шипко, його команда, облдержадміністрація. Тут виросло не одне покоління, хочеться щоб наші діти мали затишне, безпечне місце відпочинку, а Покров до свого 60-річчя продовжив історію парку новими родинними фотокартками.
 
Реконструкцію розпочато підготовчими роботами, під час яких з'ясувалося наскільки аварійно-небезпечною є територія. Видалили й аварійні дерева, котрі за 60 років перетворилися на сухостій.
 
Сьогодні розпочинається наступний етап — підрядники відновлюють комунікації, на черзі головні кроки реконструкції, що обговорювалися під час робочої наради міського голови з профільними фахівцями-виконавцями.
 
-Ми розуміємо, що сьогоднішній вигляд викликає неоднозначні думки, особливо у наших ветеранів, у яких з цим місцем пов'язані найкращі спогади, - зазначає міський голова, - однак проведення робіт за того стану, у якому перебував парк, було неможливим. Ми зробимо все, аби виправдати сподівання людей на відродження улюбленого місця відпочинку.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Nastia 2 августа 2016 18:22
Неправильная реконструкция, без народного депутата!
  • 0
Василий Дударев 2 августа 2016 19:00
Нарисуитса как тока дела пайдет. Но па справидливасти если базарить. У миня тама есть каришки. Они гаварят тама народа за ниго многа. А па парку нарисуитса как тока дела дальши паидет. Этот шо от вас в кииви депутатка он всигда па времини рисуетса вовримя
  • +1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.