ВСІ НОВИНИ:

Україна відзначає День Конституції

Сьогодні, 28 червня, української Конституції виповнилося 20 років. Її затверджували в складній політичній обстановці, на тлі конфліктів у Верховній Раді. Остаточно затвердили текст основного закону держави навіть не вдень 28 червня, а в ніч, яку політики з тих пір називають "конституційною".
 
Прийняттю самої Конституції передував Конституційний договір між парламентом і президентом України Леонідом Кучмою, підписаний 8 червня 1995 року. А ось закон № 254/96-ВР, який ратифікував нову Конституцію і анулює попередні Конституцію (ще радянську) і Конституційну угоду, був офіційно підписаний в урочистій обстановці в середині липня 1996 року.
 
Тим не менш, згідно думці Конституційного Суду України, Конституція вступила в силу в момент, коли були оголошені результати парламентського голосування, тобто 28 червня 1996 року, приблизно о 9 ранку за київським часом. Сьогодні в Україні пройдуть різні масові заходи на честь свята, яке вже традиційно є вихідним днем.
 
Верховна Рада о 12-00 збереться на урочисте засідання. На ньому будуть також присутні депутати парламенту другого скликання, які брали участь у прийнятті Конституції, перший президент України Леонід Кравчук і нинішній глава держави Петро Порошенко. Про екс-спікера Ради Олександра Мороза й екс-президента України Леоніда Кучми (при них затверджували Конституцію) у повідомленні про урочисте засідання парламенту не згадується.

З 1996 року Конституція зазнала ряд реформ і змін і сьогодні також гостро має потребу в них. Основний Закон в певному сенсі є "дитиною" суспільства і держави. Актом, який свідчить про самостійність і незалежність країни, гарантує дотримання прав і свобод, а також безпеку кожному, написала політик Марина Ставнійчук у статті "Дві України. Поле бою – Конституція" в "Дзеркалі тижня. Україна".


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Копчик С. 28 июня 2016 23:28
Конституция Украины -
камень в горле власть имущих!
Мешает воровать;
а давай её под себя менять!
И каждый чиновник – портной;
желает камзол дорогой!
Что им народ!?
Митингующий и орущий!
И кроят день и ночь!
Уже ткань - лоскуты!
Здесь урежем свобод;
слишком вольный народ!
Там гарантий ужмём,
полномочий нашьём!
И по всей Конституции стежки –
прикормленные суды!
Двадцать лет кромсают ;
до дыр затёрли ткань!
Хватит Конституцию рифмовать с проституцией!
Кончается ваша власть!
Кто там сепары!?
А ну-ка слазь!
Эй, козаче!
Революционную дробь барабань!
Есть ещё вольные в Украине полки!
Дни портных сочтены
и грехи зачтены!
Народный гнев вырастает стеной!
Не хотите по хорошему?
Будет революционной метлой!
Человек, личность и гражданин!
Знай! В Украине ты не один!
Выметем из страны ложь и грязь!
Вспомни Конституцию:
Народ – это власть!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.