ВСІ НОВИНИ:

Музей завітав до дітей

Життя пришкільних таборів Покрова вирує за законами літа. Тут весело й насичено проводять канікули. Сьогоднішній день став для школярства особливим – до дітей приїхав музей.

Музей завітав до дітей
Музей завітав до дітей
Музей завітав до дітей

Завітав з експонатами козацької доби і навіть сарматського, скіфського періоду .
Ініціативу музею сучасного козацтва щодо ознайомлення дітей з історією краю, підтримали у міськвиконкомі, організувавши екскурсії на базі СЗШ№8 та ліцею, куди прийшли учні шкіл, територіально наближених до закладів. Вони могли почути, побачити і навіть торкнутися артефактів.
 
Точні копії гетьманської булави й шаблі, старовинні нагайка й стябло, зуб динозавра – далеко не повний перелік представлених експонатів, історію яких розповідали провідні фахівці музею сучасного козацтва та Нікопольського краєзнавчого музею. Від часів скіфії, славетного козацтва до героїв сьогоднішнього дня тривала історична розповідь.
 
Школярам була представлена амуніція вже сучасних козаків зі світлинами національних бойових мистецтв. Діти не приховували захвату, вчителі ж зазначали, що такі зустрічі дозволяють краще розуміти історію свого краю, спонукають до її поглибленого вивчення.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.