ВСІ НОВИНИ:

БЕЗКОШТОВНА ПРАВОВА ДОПОМОГА БУДЕ ДОСТУПНА ВСІМ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

 У зв’язку з воєнним конфліктом, в правовому полі України з’явилась нова категорія осіб, що потребують додаткової допомоги – внутрішньо переміщені особи.
 
Це особи, які від незалежних від них обставин були вимушені покинути постійне місце проживання, де були забезпечені житлом, соціальним захистом, працевлаштуванням, тощо. 
 
Але, прибувши на територію, підконтрольну владі України, практично всі зіштовхнулись з численними як побутовими, так й правовими питаннями. Людина, не маючи необхідного рівня правових знань, не може у повному обсязі реалізовувати свої права, гарантовані Конституцією України; вона знаходиться в стані невизначеності – де і як знайти житло, як отримати реєстрацію місця перебування, оформити чи переоформити соціальні та інші виплати, як бути коли втрачено чи зіпсовано паспорт або інший документ, як вирішити трудові, сімейні, майнові та безліч інших питань.
 
Внутрішньо переміщені особи – це вразлива соціальна група, яка потребує підтримки та допомоги в різних сферах життя. Однією з головних гарантій дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб є безоплатна правова допомога. Адже, безоплатна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для захисту прав та доступу осіб до правосуддя. 
 
Зараз Уряд України вживає окремих заходів щодо вирішення проблем вимушено переміщених осіб, багато зусиль докладають міжнародні організації, волонтери, благодійні організації та окремі громадяни. Але на сьогодні проблема забезпечення дотримання прав внутрішньо переміщених осіб досі не вирішена. 
 
Як відомо, питання доступу до безкоштовної правової допомоги внутрішньо переміщених осіб є одним із найгостріших в умовах наявності тих проблем, що турбують цю категорію населення. А зважаючи на норми Закону України «Про безоплатну правову допомогу», внутрішньо переміщені особи можуть претендувати на безкоштовні послуги юриста тільки в разі коли вони підпадають під ті категорії осіб, які визначені законом.
Тому міністерством юстиції зараз приймаються усі можливі заходи для прискорення розгляду Верховною радою проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення доступу до юридичної допомоги та підвищення якості її надання», головною метою якого є спрощення внутрішньо переміщеним особам доступу до безоплатної правової допомоги шляхом надання їм статусу суб’єктів права на безоплатну правову допомогу.
Це означає, що особа, яка зареєстрована як внутрішньо переміщена особа, буде мати право звернутись до будь-якого центру з надання безоплатної правової допомоги і отримати її безкоштовно, тобто за рахунок держави, включаючи і безпосереднє представництво в судах та державних органах, органах місцевого самоврядування кваліфікованими адвокатами системи безоплатної правової допомоги. Разом з цим, якщо звернувшись до центру безоплатної правової допомоги, виявиться що Ви не маєте права на адвоката за рахунок держави, спеціаліст спрямує  Вас до спеціалізованих установ-партнерів, які вирішать будь-які проблеми правового характеру.
 
Якщо Вам потрібна якісна правова допомога, звертайтесь до Нікопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги! 
 
Ми знаходимось за адресою:
 м. Нікополь, проспект Трубників 43, 
Тел. (0566) 687523, (0566) 687540, МТС +380661773774; 
E-mail: Nikopol.dnipro@legalaid.gov.ua , 
Skype: nmc0661773774, 
Графік роботи : Пн.- Пт. з 8.00 -17.00, Сб.- Нд. Вихідні дні.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.