ВСІ НОВИНИ:

Децентралізація системи опалення. Потурбуйтесь про тепло у своїх домівках вже сьогодні!

31-го березня 2016 року сесією міської ради було прийняте рішення про відключення від мереж  централізованого теплопостачання багатоквартирних будинків, бюджетних та інших установ незалежно від форми власності. Тому нині в місті гостро стоїть питання децентралізації  опалення. В її рамках на індивідуальні джерела тепла переводяться всі об’єкти соціально-культурної сфери. Таким самим шляхом мають іти нікопольці, помешкання яких і досі опалювались центральними тепловими магістралями. 

 Децентралізація системи опалення. Потурбуйтесь про тепло у своїх домівках вже сьогодні!

За офіційними даними, 578 будинків Нікополя залишились  на центральному опаленні. Загальна кількість абонентів у місті складає 35 836, серед них у 27283 квартирах встановлено індивідуальне опалення, що складає 76 % житлового фонду. Відповідно після закінчення опалювального сезону 24 % (8553 квартири) абонентів потребували встановлення автономного опалення. 
 
Нагадуємо, що для того, аби розпочати процедуру оформлення індивідуального опалення, жителі мають звертатись до абонентської служби КП «Нікопольтеплоенерго» за адресою вул.Гагаріна,2. Графік роботи: з понеділка по четвер з 9 до 17 години, перерва з 12-00 до 12-45. При собі необхідно мати копії паспорта власника квартири (перша сторінка) і документа про право власності. Якщо на момент звернення до КП «Нікопольтеплоенерго» у людини буде заборгованість за теплопостачання, вона зобов'язана її погасити або укласти договір на реструктуризацію боргу. 
 
Більшість жителів переходять на електричне опалення, бо воно дешевше у встановленні та експлуатації. Тому на даний момент проведено моніторинг всіх багатоповерхівок на наявність електричних потужностей для такого випадку. Спеціалісти вже володіють інформацією, де необхідно підсилити електричні мережі. На ці витрати з місцевого бюджету на даний момент виділено 773 тисячі гривень. 
 
Міська влада потурбувалась про малозабезпечених нікопольців, рівень доходів яких на місяць не перевищує 1930 гривень. Такі категорії населення отримують із місцевого бюджету матеріальну допомогу на встановлення індивідуального опалення. За словами заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Ірини Поляквінської, за програмою «Турбота» зараз на зазначені потреби виділено 8 мільйонів гривень. За допомогою до соцзахисту звернулося 1,5 тисячі нікопольців, 1300 із них вже отримали кошти. Людям виділяють 4445 гривень на встановлення індивідуального опалення в однокімнатній квартирі, 5641 гривню – у двокімнатній, 7174 гривні – у трикімнатній, 8674 гривні – у чотирикімнатній квартирах.
 
Працівники говорять, що у більшості випадків жителі віддають перевагу електричному опаленню. У разі необхідності місцевим бюджетом додатково передбачено 1000 гривень з метою встановлення лічильників для пільгового тарифу людям, які отримали матеріальну допомогу. Для того, щоб претендувати на допомогу із бюджету, мешканці мають звернутись до управління праці та соціального захисту населення за адресою вул.Першотравнева,9. При собі необхідно мати ксерокопію паспорта, ідентифікаційного коду, копію договору з приватною організацію, яка встановлюватиме індивідуальне опалення у Вашому помешканні, та довідку про доходи. 
 
Процес встановлення автономного опалення триває і в закладах освіти, культури, спорту та медицини, а також в інших бюджетних установах. В основному соціально-культурна сфера забезпечуватиметься індивідуальним опаленням за рахунок вкладень інвесторів, які встановлюють індивідуальні джерела опалення у школах, дитячих садках, лікарнях, культурних та спортивних комплексах тощо. Серед них ТОВ  «Комунсервіс Тепло Нікополь», з яким міська рада ще у минулому році підписала меморандум про співпрацю. І вже є позитивні результати такої взаємодії. Завдяки цій приватній структурі індивідуальним опаленням забезпечені дошкільнята у ДНЗ № 4,12,54, а також учні СЗШ № 18. Завдяки інвестуванню чеської компанії «TZB» у нашому місті реалізовано ще один пілотний проект. Це – встановлення сучасної газової блочно-модульної котельні, яка розташована на території міської лікарні № 1. Вона у наступному опалювальному сезоні обігріватиме урологічне, терапевтичне, неврологічне, гінекологічне та ЛОР-відділення цього закладу, а також кардіологічне відділення міської лікарні № 4. 
 
Наразі встановленням індивідуальних джерел опалення на об’єктах соціально-культурної сфери Нікополя зацікавились ще дві інвесторські компанії, з якими найближчим часом будуть підписані меморандуми про співпрацю. Ті заклади, котрі не зацікавили інвесторів, будуть забезпечуватись автономними системами опалення за рахунок коштів міського бюджету. 
 
На даний момент працівники КП «Нікопольтеплоенерго» ведуть попереджувальну роботу серед населення з приводу ліквідації централізованого опалення в місті. Жителі багатоквартирних будинків, помешкання яких опалювались централізовано, отримують з рук контролерів комунального підприємства пам’ятки та необхідну інформацію з приводу встановлення та оформлення індивідуального опалення. 
 Децентралізація системи опалення. Потурбуйтесь про тепло у своїх домівках вже сьогодні!
Децентралізація системи опалення. Потурбуйтесь про тепло у своїх домівках вже сьогодні!
Децентралізація системи опалення. Потурбуйтесь про тепло у своїх домівках вже сьогодні!
Децентралізація системи опалення. Потурбуйтесь про тепло у своїх домівках вже сьогодні!
Децентралізація системи опалення. Потурбуйтесь про тепло у своїх домівках вже сьогодні!
Децентралізація системи опалення. Потурбуйтесь про тепло у своїх домівках вже сьогодні!

Тобто місцева влада зі свого боку робить все можливе, аби допомогти людям подолати децентралізацію опалення в Нікополі. Чекає такої ж зворотної реакції і від мешканців, тому звертається до кожного із закликом – НЕ ЗВОЛІКАТИ. Наступний опалювальний сезон настане дуже швидко, і потурбуватись про тепло у своїх оселях необхідно вже сьогодні!

Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.