ВСІ НОВИНИ:

Веселкою сплелися кольори, у Покрові зустріли День вишиванки

Третій четвер травня - день вишиванки. Сама назва свята запрошує кожного українця до простого вчинку – одягнути вишиванку і піти в ній на роботу чи навчання. Чимало мешканців Покрова підтримали національну традицію, продемонструвавши, що вишиванка є органічною частиною повсякденного життя.
Веселкою сплелися кольори, у Покрові зустріли День вишиванки
Веселкою сплелися кольори, у Покрові зустріли День вишиванки
Веселкою сплелися кольори, у Покрові зустріли День вишиванки
А найбільша концентрація національного одягу спостерігалася у другій половині дня на площі ім. Сірка, де відбулося міське свято «А над світом українська вишивка цвіте», а також заходи, приурочені Дню Європи, який цьогоріч випав на 21 травня. Навіть верхній одяг, продиктований дощовою погодою, не зміг приховати усього вишиванкового різноманіття. Різні за стилем, технікою, орнаментом, поєднанням кольорів, проте усі вони значно більше, ніж просто одяг.
 
Про історію виникнення свята, про глибокі людські почуття закодовані у кожному стіжку, які символізують і несуть у собі духовне багатство, високу мудрість нашого народу говорила заступник міського голови Наталія Бондаренко, таку думку намагалися донести учасники яскравого, і не менш змістовного рушникового флешмобу. Усі, хто сьогодні прийшов на головну площу міста з вишитим рушником міг долучитися до створення символічного ланцюга єдності.
 
Поряд проходили виставки, благодійні ярмарки, майстер-класи з різних видів декоративно-прикладного й образотворчого мистецтва, підготовлені шкільними колективами міста та ПТУ, працювали розважальні майданчики. Традиційно, свою діяльність презентували учнівські євроклуби, вкотре засвідчивши прагнення молоді жити у мирі та злагоді й будувати своє майбутнє у європейському векторі. Святковий захід супроводжувався концертними виступами творчих колективів міста.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.