ВСІ НОВИНИ:

Україна – п’ята у рейтингу країн з «клановим капіталізмом»

У рейтингу країн за ступенем поширеності у них зв’язків бізнесу з державними структурами – «клановим капіталізмом» – Україна в 2016 році посіла п’яте місце. Про це свідчать результати дослідження The Economist.

Очолила рейтинг Росія, друге місце зайняла Малайзія, третє – Філіппіни. На четвертій сходинці рейтингу – Сінгапур.

Для складання рейтингу The Economist використовує дані зі списку мільярдерів журналу Forbes про станах і джерела доходів найбагатших людей світу. На думку експертів авторитетного ділового журналу, потенційно схильні до «кланового капіталізму» галузі, які тісно взаємодіють з державними структурами. Серед них: гральний бізнес, нафтогазовий і оборонний сектори, банківська справа, нерухомість, інфраструктурні проекти, порти і аеропорти. Після визначення, яка частина їх доходів отримана від цих галузей, мільярдерів групують по країнах, а їх сукупний дохід представляють у процентному відношенні від ВВП країни.

Україна – п’ята у рейтингу країн з «клановим капіталізмом»

У Росії цей показник склав 18% ВВП, у Малайзії – 13% ВВП, на Філіппінах – 11,2% ВВП, у Сінгапурі – 10,6% ВВП, в Україні – 6,7% ВВП.

У ТОП-10 країн з «клановим капіталізмом» увійшли також Мексика, Індонезія, Туреччина, Індія і Тайвань. Китай – на 11 сходинці рейтингу, США – на 16-й, Франція – на 18-й. Останню, 22-у сходинку зайняла Німеччина, передостанню – Польща.

За даними The Economist, коли вперше склали такий рейтинг, у 2014 році Україна була третьою в світі країною з «клановим капіталізмом». Сукупний дохід мільярдерів, отриманий від галузей, що тісно взаємодіють з державними структурами, оцінили у близько 13% ВВП.
Источник: zaxid.net

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.