ВСІ НОВИНИ:

Вітання нікопольчан зі Світлим Христовим Воскресінням від духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату міста Нікополь

Дорогі брати і сестри у Христі!
Христос Воскрес!

Вітання нікопольчан зі Світлим Христовим Воскресінням від духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату міста Нікополь

Щороку, проходячи святі дні Великого посту ми, разом з апостолами та жінками-мироносицями сумуємо, адже їх і наш Учитель і Спаситель терпить страждання, помирає на хресті та покладається в гріб. Але сьогодні закінчився час суму і скорботи, адже ми почули ці радісні слова «Христос Воскрес!» Тільки людина, яка справді постила і перебувала у скорботі, пам’ятаючи, що саме за її гріхи помер Христос, може відчути оту всеосяжну радість від усвідомлення того, що Господь Воскрес, а разом з собою воскресив всіх нас для вічного життя.
 
Але навіть той, хто не постив, не сумував разом з православними християнами, все одно відчуває частинку тієї духовної радості, яка обіймає та просвітлює весь світ. Адже Воскресіння Христове змінило все, що було до цього часу: преобразило людство, відкрило можливість людині піднятись на небеса та осягнути вічне життя. Воскресіння Христове перемогло духовну смерть. Воскресіння Христове дарувало нам вічне життя!
 
Першим словом Воскреслого із гробу Христа було: «Радуйтесь». Ця пасхальна радість торкається сьогодні наших сердець, вона проникає в глибини нашої душі, і вже не можна знайти такої людини, яка дійсно не раділа б цьому Великому Святу.
Воскресіння Христове не можна уявити собі окремо від хресних страждань Христа Спасителя. Тому ми так радісно і проникливо зустрічаємо кожного року це Величне і Життєдайне Свято. 
 
У ці спасительні святі дні, коли ми поклоняємось триденному Воскресінню Христа Спасителя, духовенство Нікопольського благочиння Української Православної Церкви Київського Патріархату вітає мешканців міста, владу, воїнів української армії, які в складних умовах, віддаючи своє життя, захищають нашу свободу, нашу територію, нашу Батьківщину на Сході України, вітаємо волонтерів, добродійників, благоукрасителей наших храмів, парафіян і всіх людей доброї волі.
 
Бажаємо аби відклавши справи темряви й неправди, політичних чвар і релігійних протистоянь у світлі Христового Воскресіння, ми могли чистим серцем славити Господа нашого Ісуса Христа, просячи про мирне небо над головою і рідну землю під ногами! 
 
Закінчуючи вітання словами нашого Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси – України Філарета, який в цьогорічному першосвятительському посланні побажав всьому нашому народу, аби  воскреслий Господь Своєю благодаттю захистив Україну від зовнішнього агресора і внутрішніх ворогів та допоміг нам навести лад у нашому українському домі. 
 
Світло Воскресіння Христового нехай подає нам благодатну силу перетерпіти та перебороти всі труднощі, які випали на нашу долю, щоб нам досягти миру й добробуту в земному житті і стати спільниками вічного життя, завжди радіючи і прославляючи нашого Спасителя Господа Ісуса Христа, Який Своїм розп’яттям і воскресінням подолав наш гріх і смерть!

Воістину Христос Воскрес!

Духовенство Нікопольського благочиння Дніпропетровської єпархії 
УПЦ Київського Патріархату

Расписание пасхальных богослужений в храмах 
УПЦ Киевского Патриархата
Свято-Покровский храм, (ул. Пилипа Орлика, 2)

29 апреля, (Великая пятница. Воспоминание страстей господних)
9.00 – Царские часы;
16.00 – Вечерняя с выносом святой плащаницы;
 
30 апреля (Великая суббота)
6.00 – Утрення с чином погребения святой плащаницы;
8.00 – Божественная литургия;
11.00 - 18.00 - освящение пасок и яиц;
21.00 – чтение деяний святых Апостолов;
23.15 – Полуношница с занесением святой Плащаницы;
0.00 – Пасхальная заутреня. Литургия.
3.30 – 10.00 - освящение пасок и яиц;
1Храм пресвятої Трійцівул. Сєрова, 23о. Юрій Петренко
2Свято-Покровський храмвул. Дибенка, 2ігумен Никифор (Салімонов)2-78-88
3Храм святого Іоана Дамаскінавул. Лапінська, 47-Ао. Федір Грищенкорайон ЛДЦ


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Копчик С. 1 мая 2016 12:30
Мы ждем, когда Ты въедешь в город
И просим Бога, помоги!
Изгнать из душ, гнетущий холод
И краски серые тоски.
Мы одеваем храмы в злата
Приносим к праздникам дары.
Прокляли Понтия Пилата
И ждём и просим: Помоги!
Мы ждем, когда Ты въедешь в город
На белоснежном скакуне.
А Ты в рубахе, свят и молод
Приехал скромно на осле!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.