ВСІ НОВИНИ:

"Подарунки" до Великодня від Кабміну Гройсмана: в Україні різко дорожчає газ та опалення

Граничний розмір роздрібних цін на газ з урахуванням всіх тарифів і ПДВ для побутових споживачів встановлюється на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.

Кабінет міністрів України, як і планував, встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.

«Виходячи з прогнозованої ціни на газ на європейському ринку, а також витрат на транспортування газу до західного кордону України, ціна газу як товару встановлюється на рівні 4942 грн за тисячу кубометрів, - сказав, представляючи рішення уряду, Степан Кубів. - Граничний розмір роздрібних цін на газ з урахуванням всіх тарифів і ПДВ для побутових споживачів встановлюється на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів. При цьому для побутових споживачів роздрібна ціна зменшується з 71,89 грн за кубометр до 68,79 грн за кубометр. Це відповідає імпортного паритету і повністю нівелює можливі корупційні ризики з різниці ціни за газ».

Кубів також зазначив, що для релігійних організацій ціна на газ встановлюється на рівні 3913 грн за тисячу кубометрів, крім обсягів, які використовуються для виробничої та комерційної діяльності. Ціна газу для НАК «Нафтогаз України», що використовується для виробництва тепла та гарячої води становитиме 4942 грн за тисячу кубометрів без урахування тарифів на послуги транспортування і надбавок до ціни палива.

За словами Кубіва, середня прогнозована ціна імпортованого до України природного газу з травня по грудень 2016 року становитиме 185 дол. за тисячу кубометрів.

Кабмін підняв ціну на газ до 100% ринкової ціни. Підвищення планувалося з 1 квітня цього року до 75% паритету, однак уряд Арсенія Яценюка відклав його на місяць.

По суті, підвищуючи тарифи до 100%, Кабмін зробить навіть більше, ніж від нього вимагає МВФ.

У Мінекономрозвитку повідомили, що після прийняття Кабміном рішення про підвищення цін на газ для населення з 1 травня до ринкового рівня вартість теплової енергії для населення збільшується на 60% – до 1041 грн/Гкал з 652 грн/Гкал.

Також Кабмін сьогодні змінив норми споживання комунальних послуг, які встановлюються державою для розрахунку розміру субсидій для населення.

Питання формування тарифів є одним із найбільш дискусійних. Підвищення тарифів на комунальні послуги в Україні до ринкового рівня є одним із пунктів програми реформ, затвердженої ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом. Підвищення проходить поетапно з одночасною реалізацією програми надання субсидій для найбільш вразливих у фінансовому становищі верств населення.

Джерело: УНІАН 

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

8 комментариев

Мартин 27 апреля 2016 14:06
вартість теплової енергії для населення збільшується на 60% – до 1041 грн/Гкал з 652 грн/Гкал.


То чому у Нікополі так багато:
Тариф за тепло утвержден решением [никопольского] исполкома горсовета и составил 1600 гривен за 1 гигакалорию.

http://portal.nikopol.net/novunu/u-troh-dityachih-sadkah-mista-vstanovleno-such
asnu-sistemu-individualnogo-opalennya.html
  • 0
Верона 27 апреля 2016 16:22
При цьому для побутових споживачів роздрібна ціна зменшується з 71,89 грн за кубометр до 68,79 грн за кубометр...

То есть льготную цену за 200 куб. м газа в отопительный период они совсем убрали. И теперь говорят нам, что "ціна зменшується"... Ну да, черное - это белое, горькое - это сладкое, ночь - это день, бандера - герой... И кому же сказать спасибо за такой щедрый подарок?
  • +7
SergioKo 27 апреля 2016 17:42
Граничний розмір роздрібних цін на газ з урахуванням всіх тарифів і ПДВ для побутових споживачів встановлюється на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів. При цьому для побутових споживачів роздрібна ціна зменшується з 71,89 грн за кубометр до 68,79 грн за кубометр. Це відповідає імпортного паритету і повністю нівелює можливі корупційні ризики з різниці ціни за газ»

т. е. цена за кубометр какая? 6 грн 80 коп, или 69 грн 79 коп??? Что-то не так у нас с арифметикой!?
  • +1
Верона 27 апреля 2016 18:09
Цитата: SergioKo
т. е. цена за кубометр какая? 6 грн 80 коп, или 69 грн 79 коп??? Что-то не так у нас с арифметикой!?

Если 6 879 грн за тисячу кубометрів, то по законам математики за один кубометр газа должно быть 6,879 грн. А по логике нашей власти получается 68,79 грн за кубометр. Удивляться уже нечему... Фраза "ціна зменшується" должна ласкать наш слух...
  • +3
Верона 29 апреля 2016 00:13
Сегодня читаю целый день, как народу внушают, что повышение цен – это хорошо. Глава "Нафтогаза" Андрей Коболев поздравил соотечественников с ростом тарифов и назвал это "победой". Гройсман заявил, что это "трудное, но необходимое решение". Порошенко назвал повышение цен на газ "мощным антикоррупционным шагом". Посол США на Украине Джеффри Пайетт в Twitter написал, что повышение цен на газ - это "Большой шаг вперед для энергетической независимости Украины" https://twitter.com/GeoffPyatt/status/725251906168315904
  • +2
Ноль 29 апреля 2016 10:55
Ну это браво!
1. Уменьшили стоимость газа для своих предприятий - плюс уходит в копилку олигархов;
2. Увеличили стоимость газа для населения, Нафтогаз начинает косить бабки - плюс в копилку олигархов;
3. Угодили МВФ, которые дадут еще кредит, который уйдет в карманы - плюс в копилку олигархам.
Всё это действительно "мощный антикорупционный шаг"...
  • +3
Верона 29 апреля 2016 18:59
На сайте 104.ua появилась статья "Кто заработает больше всех при новой цене газа для населения". Новая цена газа для бытовых потребителей принесёт наибольшую выгоду госбюджету и госхолдингу «Нафтогаз Украины». Они почти поровну разделят между собой 92% «газового пирога», который оценивается более чем в 107 млрд грн... Еще один сюрприз для народа - изменяют правила начислений субсидий, сокращают социальные нормы использования газа для расчета субсидий. Теперь станет 5,5 куб. м газа на отопление 1 кв. м жилой площади (индивидуальной системой отопления) вместо 7 куб. м. https://104.ua/ru/analytics/id/hto-zarobit-bilshe-vsih-pri-novij-cini-gazu-dlja
-n-18308
  • +2
555 30 апреля 2016 13:20
так с какого месяца новая цена? Говорят что с апреля новые начисления?
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.