ВСІ НОВИНИ:

Все буде ProZorro

Невдовзі кожен мешканець міста зможе відстежити, куди витрачаються кошти громади, хто виграв тендер, і які були інші пропозиції. Держзакупівлі перейдуть у публічну площину – міська влада Орджонікідзе ініціює впровадження системи електронних закупівель ProZorro.
 
Днями у залі засідань виконкому відбулися навчальні семінари-практикуми для представників розпорядників бюджетних коштів та підприємців. Куратор із впровадження системи ProZorroу у Дніпропетровській області розповів, як відбуваються онлайн-торги між державними органами і бізнесом.

 Все буде ProZorro

Система діє таким чином: замовник (держструктура) розміщує оголошення про закупівлю товару чи послуги на одній із інформаційних площадок системи. Через центральну базу даних інформація про умови тендеру стає видимою для усіх потенційних постачальників. Якщо вони можуть їх задовольнити, то пропонують свою ціну. Аукціон відбувається анонімно – імена усіх учасників торгів приховані.
Конкуренти, бачачи цінові пропозиції один одного, можуть зменшувати свою, намагаючись виграти тендер.
 
По завершенню аукціону, замовник аналізує найдешевшу пропозицію і перевіряє, чи відповідає вона заявленим умовам. Якщо так, оголошує її переможцем, якщо ні – відхиляє пропозицію і бере для аналізу наступну. Лише коли вибір зроблено, відкриваються імена усіх учасників торгів. І вже потім проходить перевірка документів компанії, яка перемогла, та укладається контракт.
 
Такий порядок дозволяє замовникам отримати найнижчу ціну, тобто зекономити бюджетні кошти, та спростити доступ суб’єктів підприємницької діяльності до державних закупівель, адже брати участь у тендері можуть абсолютно всі постачальники, для цього лише потрібно зареєструватися на ProZorro. І що немаловажливо – електронна система мінімалізує людський фактор під час торгів, а усі закупівлі можна простежити в режимі реального часу.
 
Дніпропетровщина – одна з найактивніших регіонів по переходу в ProZorro. Що свідчить про те, що на усіх рівнях керівники розумно ставляться до використання коштів своєї громади та зацікавлені у прозорому та чесному виборі постачальників.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.