ВСІ НОВИНИ:

Рівень захворюваності на туберкульоз в Нікополі залишається підвищеним

Сьогодні, 24 березня у всьому світі відзначають День боротьби проти туберкульозу. Його метою є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і зусилля по ліквідації страшної хвороби. Цього дня привертали увагу до масштабів захворюваності та способів її профілактики і у Нікополі.
 Рівень захворюваності на туберкульоз в Нікополі залишається підвищеним
Завідуюча диспансерним відділенням КЗ «Нікопольський протитуберкульозний диспансер» Альбіна Шершньова розповіла, що наразі кількість зафіксованих випадків хвороби, у порівнянні з минулим роком, не збільшується. Однак, рівень захворюваності на туберкульоз у нашому місті залишається високим. Насамперед, причиною цього є байдужість хворих, адже найчастіше мають ризик захворіти ВІЛ-інфіковані та люди, які ведуть асоціальний спосіб життя чи мають шкідливі звички. 
 
Особливістю туберкульозу є те, що на ранніх стадіях його можна навіть не помітити. Тож найважливішою умовою попередження цього захворювання є своєчасне флюорографічне обстеження та звернення до лікаря навіть з незначними ознаками застуди. 
 Рівень захворюваності на туберкульоз в Нікополі залишається підвищеним
Завідуюча диспансерним відділенням звернула увагу і на поширення хвороби серед дітей. Адже наразі існує проблема зі щепленнями від туберкульозу. Альбіна Шершньова розповіла, що протягом кількох останніх років протитуберкульозної вакцини в Україні практично немає, тому новонародженим лікарі приділяють особливу увагу. Головна умова профілактики захворюваності серед дітей – уважність батьків. Вони обов’язково повинні оберігати здоров’я малюків, котрі не мають щеплення, та вчасно робити дітям проби Манту. 
 
Лікарі наголошують, що найпростіший спосіб застерегти себе та дітей від хвороби - це відповідальне ставлення до власного здоров’я.
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Василий 26 марта 2016 21:24
Цікаво чи хтось контролює чисельність хворих? Чи ізольовані з відкритою формою? Ні? не ізольовані? Чому!?
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.