ВСІ НОВИНИ:

Нікопольці вшанували пам'ять Великого Кобзаря

9 березня з нагоди 202-ої річниці від Дня народження Тараса Шевченка у Нікополі біля пам’ятника Великому Кобзарю згадували про життєвий і творчий шлях поета, його вагомий внесок у багатовікову історію нашої країни та самовіддану любов до рідного краю. 

 Нікопольці вшанували пам'ять Великого Кобзаря
Нікопольці вшанували пам'ять Великого Кобзаря
Нікопольці вшанували пам'ять Великого Кобзаря

Саме Тарас Григорович своєю творчістю розпочав новий етап у розвитку естетичного мислення українського народу і підніс українську літературу до рівня найрозвиненіших літератур світу.
 
У заході взяли участь міський голова Андрій Фісак, голова Нікопольської райдержадміністрації Олег Кириченко, учнівська та студентська молодь і жителі міста різних поколінь. Урочистості розпочав народний фольклорний гурт «Микитин Ріг» піснею на слова Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий». З імпровізованої сцени біля підніжжя пам’ятника прозвучали вірші видатного поета у виконанні нікопольських школярів. 
 
На знак глибокої поваги та визнання творчості Тараса Шевченка присутні поклали квіти до пам’ятника Великого сина українського народу.

Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Анатолій Сиротенко 9 марта 2016 18:25
Пам'ятник Кобзарю з'явився коли головою РДА був Є.І.Бовкун, він
приклав до встановленя цього пам'ятника немало зусиль.
  • 0
Копчик С. 9 марта 2016 23:25
Пам'ятник Кобзарю хоча би до свята, не завадило би хоч почистити; бюст був весь у плямах.. Не соромно було Тарасу Григоровичу в очі дивитись!? Це я питаю тих, хто напроти нього стояв! :) В минулому році витратили 50 тисяч на благоустрій пам’ятників, але результату не було не в тому, ні в цьому році! Там треба була дробина та два чоловіка на годину. В наступному році самі почистимо, але шановні гості тоді, нехай не ображаються, будуть в сторонці стояти, а не в центрі.
Бо маєте бути господарями в місті, а поводитесь як туристи!
А виступ хору сподобався; не вмирущі віки - "Реве та стогне.." та Думи мої думи.." Хлопець дуже влучно прочитав вірш Тараса Шевченко про Україну та ії "дружніх" ворогів - сусідів.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.