ВСІ НОВИНИ:

До уваги майбутніх автовласників!

 
Шановні громадяни! Будьте уважні купуючи автомобіль на вторинному ринку або за генеральним дорученням.
 
Купуючи автомобіль, що був у користуванні, Ви з часом можете «неприємно» здивуватись, дізнавшись про те, що ідентифікаційні номери складових частин або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу були підроблені, а також про те, що автомобіль з тих чи інших причин розшукується або правоохоронними органами або органами державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.
Як правило, на теперішній час про ці «неприємні» новини громадяни дізнаються під час здійснення реєстраційних операцій в територіальних сервісних центрах МВС.
 
Так, з початку 2016 року в територіальних сервісних центрах МВС в Дніпропетровській області під час проведення реєстраційних операцій було виявлено декілька таких «проблемних автомобілів».
Як приклад, під час зняття з обліку автомобіля HYUNDAI SONATA фахівцем експертної служби МВС було виявлено, що фрагмент металу з номером кузова вварений в номерну панель кузова не в умовах заводу виробника.
 
Під час зняття з обліку автомобіля ВАЗ-21120 фахівцем експертної служби МВС було виявлено, що опора амортизатора з номером кузова вварена не в умовах заводу виробника. 
 
Під час зняття з обліку автомобіля ВАЗ-210700-20 працівниками територіального сервісного центру було встановлено, що зазначений автомобіль знаходиться в розшуку, як викрадений в  Україні.
Під час перереєстрації автомобіля SUBARU IMPREZA працівниками територіального сервісного центру було встановлено, що зазначений автомобіль знаходиться в розшуку, як викрадений в  Україні. 
Під час перереєстрації автомобіля LEXUS RX 350 працівниками територіального сервісного центру було встановлено, що зазначений автомобіль знаходиться в розшуку, як викрадений в  Германії.
Під час перереєстрації автомобіля LAND ROVER працівниками територіального сервісного центру було встановлено, що він розшукується органами державної виконавчої служби.
Під час перереєстрації автомобіля HYUNDAI SONATA фахівцем експертної служби МВС України було виявлено, що первинне значення номеру кузова змінювалося механічним засобом. 
 
Також, радимо виважено підійти до питання оформлення придбання транспортного засобу. Так, зазвичай, більшість покупців роблять помилку погоджуючись з продавцем на купівлю за дорученням, адже такий метод оформлення несе в собі низку ризиків, так як продавець, який виписав на вас доручення, все рівно залишається власником автомобіля і в будь-який момент може його повернути без жодних відшкодувань. Також генеральне доручення має термін дії, а отже його треба поновлювати, а знайти власника деколи буває дуже не просто.
 
Ще одним прикладом є те, що доручення втрачає силу після смерті довірителя, тоді право власності на автомобіль може перейти до спадкоємців, які можуть вимагати безкоштовного повернення автомобіля. Крім цього, може статися, що на придбаному за дорученням транспортному засобі перебиті номери кузова, підроблені документи, або він перебуває у розшуку, знаходиться під арештом банку, виконавчої служби, суду або ж був знаряддям кримінального злочину. У цій ситуації існує ризик втрати автомобіля, адже коли такі порушення виявляють, то транспортний засіб вилучається правоохоронними органами без жодної компенсації для власника до з'ясування всіх обставин.
 
Відтак, під час купівлі автомобіля радимо ретельно перевіряти усі документи, технічний стан, а також звертатись за консультацією до територіальних сервісних центрів МВС.

Прес-служба Регіонального сервісного центру 
МВС в Дніпропетровській області

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Василий 29 февраля 2016 20:44
Дешева рибка - дешева юшка.
Ніколи не довіряв продажу за довіреністю, так як вважаю це міною уповільненої дії і погоджуюсь з вищевказаним.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.