ВСІ НОВИНИ:

У гуртожитку для переселенців Орджонікідзе – зміни

Гідробокс, нові холодильники, пральна машина – не повний перелік позитивних перетворень, про які розповідають мешканці соціального гуртожитку, розташованого за адресою Калініна, 49.

У гуртожитку для переселенців Орджонікідзе – зміни

Тут проживають внутрішньо-переміщені особи, жінки й діти, що переїхали до Орджонікідзе з Донецької й Луганської областей понад рік тому. Сьогодні у рамках співробітництва з Представництвом Датської ради у справах біженців триває діяльність у напрямку забезпечення їхнього належного соціального захисту, робота, що проваджується і на Дніпропетровщині теж.
 
Кілька місяців тому Орджонікідзе взяло участь у програмі Представництва, чия допомога направлена найбільш вразливим категоріям внутрішньо-переміщених осіб, хто локально проживає у помешканнях соціального спрямування. Основна частина людей, що, зі статусом переселенців із зони АТО, знайшли прихисток у нашому місті, мешкає саме за адресою Калініна, 49.
 
Орджонікідзе зробило все можливе з їхньої всебічної підтримки. Разом з тим, очевидним є необхідність зміцнення соціальної інфраструктури. Безпосередньо на фокус-групі з переселенцями були визначені пріоритети, після чого Представництво Датської Ради сприяло захисту прав мешканців гуртожитку, внутрішньо переміщених осіб, щодо дотримання мінімальних гідних умов проживання.
 
У взаємодії з місцевою владою реалізовано заплановане, встановлено енергозберігаючі вікна у вбиральнях, харчоблоці, силами ЖЕО виконано монтаж та підключення водонагрівачів.

 У гуртожитку для переселенців Орджонікідзе – зміни

25 лютого координатор з соціально-правового захисту Представництва Датської ради Ахтем Зейтуллаєв, співробітники Представництва, заступник міського голови з виконавчої роботи Микола Гончаров зустрілися з жителями гуртожитку. Переселенці не лише говорили про зміни, а й демонстрували переваги нововведень з покращення побутових умов.
 
Під час зустрічі було підкреслено, що крім соціальної, Датська Рада у справах біженців надає повний спектр юридичної підтримки внутрішньо-переміщеним особам.
Сьогодні розглядається можливість подальшого співробітництва міста з Представництвом, участі у подальших програмах.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Верона 28 февраля 2016 23:05
Забота о переселенцах - это хорошо, но скоро беженцев в нашей стране прибавится. Наши СМИ сообщают, что власти Украины дали согласие на заселение первой партии мигрантов из Сирии в городке Яготин под Киевом. Беженцев поселят в общежитии, которое первоначально строилось для чернобыльцев.
  • +1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.