ВСІ НОВИНИ:

У Орджонікідзе створюється міська асоціація людей з обмеженими можливостями

На початку лютого на особистому прийомі міського голови Орджонікідзе побувала Оксана Авджиян. Прикута до інвалідного візка, молода жінка звернулася за сприянням у створенні організації, котра б об’єднувала людей з особливими потребами. І хоча з’ясувалося, що серед зареєстрованих громадських організацій міста такі вже є, пропозиції і посил, які йшли від людини з непростими життєвими обставинами – не залишили байдужими нікого.

У Орджонікідзе створюється міська асоціація людей з обмеженими можливостями

Оксана відчула це, і написала у соціальних мережах: «була на прийомі у мера …подивилася в очі… й побачила зацікавленість і бажання допомогти! Сподіваюсь мені це не здалося. Хочу висловити вдячність за бажання допомогти в оформленні документів і всіляко сприяти нашій діяльності…».

Коментарі були різні, серед них і доволі скептичні.
Та незабаром Людмилу Хайміну– керівника міського об’єднання сліпих, Оксану Бабкіну - голову міського об’єднання інвалідів та інвалідів з дитинства «Марія», Оксану Авджиян з однодумцями, яких вона уже встигла зібрати навколо себе, за дорученням Олександра Шаповала до міськвиконкому запросила референт міського голови зі зв’язків із громадськістю Ольга Середа.
 
Уже перша зустріч у такому форматі мала свої результати. Представники громадських організацій та зацікавлені люди, цілі й завдання яких співпадають, швидко знайшли спільну мову і ухвалили рішення про створення Орджонікідзевської регіональної асоціації людей з обмеженими можливостями, яку назвали «Фенікс».
 
Головою новоствореного об’єднання одноголосно обрали Оксану Авджиян. Того ж дня, залучивши представників управління праці та соціального захисту, юристів та інших фахівців, почали роботу над статутом та іншими важливими питаннями діяльності, серед них і питання приміщення.
 
У ході обміну думками викристалізувалися спільні пріоритети. Перш за все – це велике бажання реалізувати потребу бути корисним один одному і суспільству. У багатьох за плечима переборений страх, біль, розпач. Цей досвід може допомогти тим, хто перебуває на початковій сходинці - подолати зовнішні та внутрішні бар’єри. Не менша потреба у творчій реалізації та застосуванні своїх умінь і професійних навичок. З’ясувалося, що серед присутніх є і масажисти, і перукарі, і комп'ютерники, вишивальниці.
 
Асоціація «Фенікс» відкрита для спілкування і запрошує до співпраці усіх, хто розділяє їхні цілі й пріоритети, незалежно від стану здоров’я.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.