ВСІ НОВИНИ:

МРЕВ У НОВОМУ ФОРМАТІ

У рамках реформування системи МВС, з листопада минулого року у нашому регіоні у якості правонаступника МРЕВ запрацював Територіальний сервісний центр №1245, котрий покликаний замінити старі механізми, спростити процедуру оформлення транспортних засобів, зробити їх прозорими та підвищити якість обслуговування громадян.
Про це детальніше у розмові із виконуючою обов’язки начальника установи Світланою Ткаченко.
 
 
 
Світлано Миколаївно, де знаходиться Сервісний центр і яку територію обслуговує?
- Сервісний центр № 1245 утворився замість ліквідованого Центру надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних засобів, із обслуговування міст Нікополь, Орджонікідзе, Марганець, Нікопольського та Томаківського районів. Тож територія обслуговування не змінилася, як і місце розташування (м. Нікополь, вул. Довгалівська, 10,а). Не зазнав змін і графік роботи: вівторок – п’ятниця (9:00 – 18:00), субота (9:00 – 16:30), понеділок, неділя – вихідний.
- Які послуги надає ваша установа?
- Функції Територіального сервісного центру по суті не змінилися, проте надаються вони громадянам та юридичним особам в іншому форматі - за принципом «єдиного вікна». Звертатися можуть усі бажаючі, незалежно від місця реєстрації як власника, так і транспортного засобу.
У центрі здійснюється:
- реєстрація та облік транспортного засобу, скасування в установленому законодавством України порядку реєстрації/обліку та правове обмеження щодо транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери;
- складання теоретичних та практичних іспитів кандидатами у водії транспортних засобів для отримання посвідчення водія, видача дублікатів посвідчень водія, обмін посвідчень водія у разі необхідності.
- видача (продовження) свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів, та актів огляду на відповідність комплектації транспортних засобів вимогам Правил перевезення небезпечних вантажів;
- завірення копій виданих ним актів та інших документів, а також зберігання реєстраційних та інших документів, якщо оригінал документа та його копії відповідають один одному. Копія завіреного центром надання сервісних послуг документа має юридичну силу і підтверджує ідентичність з оригіналом.

- Які нововведення запроваджені в роботі?
- Відповідно до змін, внесених до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, з 19 лютого скасовано видачу довідок-рахунків при реєстрації автотранспорту. Відтепер адміністратор сервісного центру безкоштовно засвідчить підпис договору купівлі-продажу. Для цього буде достатньо продавцю і покупцю в присутності адміністратора скласти угоду в сервісному центрі МВС. Можна й нотаріально засвідчити договір купівлі – продажу і надати його в сервісний центр, але при цьому, при проведенні перереєстрації, до оплати обов’язкових платежів додасться ще й послуги нотаріуса.

Також тепер підставою для оформлення зміни власника можуть бути засвідчені та оформлені в установленому порядку документи, що підтверджують набуття, перехід та припинення права власності на транспортний засіб відповідно до закону (наприклад: дарування, спадщина та інші).
 
Щодо реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів, то вони здійснюються за місцем звернення власника чи його уповноваженої особи, незалежно від місця реєстрації або проживання фізичної особи чи місцезнаходження юридичної особи.
 
- Світлано Миколаївно, чи мають сервісні центри доступ до Єдиного реєстру обтяжень рухомого майна?
 
- Сервісний центр не має доступу до Єдиного реєстру обтяжень рухомого майна. Проте особи, які мають намір укласти договір купівлі-продажу, перед цим можуть переконатися у справжності ідентифікаційних номерів, їх складових частин із номерами, зазначеними у свідоцтві про реєстрацію (технічному паспорті), мають право надати транспортний засіб на дослідження до фахівців експертної служби МВС, судових та інших експертів, які згідно чинного законодавства внесені до державного Реєстру атестованих судових експертів. Якщо ж покупець не піддає сумніву інформацію про автомобіль, то договір купівлі-продажу можна оформити без додаткових перевірок.
 
- Зараз багато говориться про те, що на автомобільному ринку України побільшало транспортних засобів із сумнівними документами та недобросовісних посередників, які надають альтернативні сервісні послуги…
- Це дійсно так. Випадки шахрайства значно почастішали.Тому рекомендуємо для здійснення реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортного засобу ні в якому разі не звертатися за допомогою до сторонніх осіб. Для впевненості в тому, що номери вузлів та агрегатів транспортного засобу, який купуєте не перебиті, не підроблені та не змінювалися, рекомендуємо в обов’язковому порядку перед купівлею транспортного засобу проводити їх експертне дослідження.
Для полегшення громадянам та представникам юридичних осіб отримання сервісних послуг, які надаються Територіальним Сервісним Центром № 1245, організовано роботу консультантів, які надають необхідні роз’яснення для отримання сервісних послуг з найменшою затратою часу.Для довідок з будь-яких питань отримання сервісних послуг в Територіальному Сервісному Центрі № 1245 звертайтеся за тел. (05662)45978.
- Дякуємо за детальну інформацію.

Запитувала прес-служба міського голови м.Орджонікідзе.



Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Копчик С. 16 февраля 2016 11:35
Ещё не обращался по этому поводу, потому не могу оценить..
Но чем проще будет система, тем меньше коррупции и больше эффект..
Если переоформить машину можно будет в течении пару часов и с минимальными затратами, то люди будут это делать..Тем более, что штрафы выписывают не на водителя, а на хозяина...я считаю это не верным...карать не нарушителя...Так МВС хочет заставить регистрировать авто.. Но лучший способ - это максимально быстрая и дешёвая регистрация.
Двойники как были так и будут..Пока не сделают адекватную по цене растаможку на б/у авто.. В стране с минимальными доходами и высокая пошлина!? Конечно будут двойники и коррупция!!!
Я так и не понял, сколько стоит услуги экспертов, что бы узнать чистый ли автомобиль в плане двойника или ареста !?
И сколько времени и денег займёт оформление в сервисном центре, на примере пару авто: нового и б/у.
  • +2

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.