ВСІ НОВИНИ:

Перші засідання комісії з приводу надання послуг із газопостачання населенню: громада запитує – міськгаз відповідає…

Відбулись перші засідання новоствореної тимчасової спеціальної комісії міськради з вивчення питань, пов’язаних з наданням послуг із газопостачання та енергопостачання населенню на території Нікополя. Нагадаємо, що ця комісія була створена на останньому засіданні сесії міської ради, яке відбулося 29-го січня.
 
За словами голови комісії, депутата міськради Володимира Плашихіна, головна її мета – не оголошувати війну міськгазу, а досягти того, щоб відносини між абонентом, постачальником та транспортувальником газу проходили в рамках законодавчого поля. Адже, як показала практика минулого року, люди досить часто скаржились на роботу газового господарства, пов’язану із несанкціонованими вимкненнями стояків від газу, постійними чергами в абонентській службі, надуманими боргами та грубим відношенням з боку працівників. Всі ці питання потребують вирішення, чим і займатиметься комісія. 
 
На початковому етапі своєї роботи комісія акцентувала увагу на заявах-приєднаннях до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам. Ці заяви останнім часом можна знайти у поштових скриньках кожного мешканця нашого міста разом із борговими (у переважній більшості) квитанціями. Така робота проводиться у зв’язку із введенням Нових правил постачання природного газу, встановлених КМУ та НКРЕ. Саме роз’ясненням з цього приводу було приділено увагу на засіданнях у присутності громадськості, представників ЗМІ, а також голів ОСББ та квартальних комітетів. На ці питання відповідала головний спеціаліст Нікопольського відділу реалізації газу ТОВ «Дніпропетровськгаззбут» Анжеліка Савченко. 
 
Спеціаліст одразу звернула увагу присутніх на те, що у зв’язку із змінами у законодавстві з’явилась нова форма договору між постачальником та споживачем. Умови нового договору є типовими, публічними та однаковими для всіх. Тому все, що вимагається від абонента, - це заповнити заяву-приєднання у разі згоди з умовами договору. Якщо людина не згодна, то має право надіслати свої пропозиції, які можуть бути прийняті компанією-постачальником або – ні. У будь-якому випадку ви маєте отримати відповідь з цього приводу протягом 30 календарних днів. Стосовно квитанцій із заборгованістю, які часто надсилаються абонентам, спеціаліст застерігає одразу не панікувати.
 
Адже оплата послуг газопостачання надходить до організації не одразу, а показники до сплати розраховуються автоматично. Наполегливо рекомендує всім абонентам зареєструватись в «особистому кабінеті» на сайті «104.ua», щоб легко контролювати своє споживання газу, вносити показники лічильника і фактично сплачувати за послугу. Показники, внесені з «особистого кабінету» прирівнюються до візиту контролера і беруться за основу у нарахуваннях. До речі, споживач може самостійно обирати спосіб оплати за газопостачання: через абонентську книжку або Інтернет чи термінал.
 
Тільки просять врахувати особливе прохання у разі вибору останніх двох способів сплати: обов’язково вказувати призначення платежу, свій особовий рахунок (який вже зазначено у заяві приєднанні), прізвище та адресу. Це необхідно зробити, щоб у подальшому уникнути непорозумінь із газовим господарством. Спеціаліст також підкреслила, що термінових обмежень у заповненні заяви-приєднання до договору немає, але рекомендує не затягувати із цією процедурою. У разі не відправлення заяви протягом 1-2 місяців, компанія може розірвати договір із таким абонентом. Нагадує, що у разі відсутності претензій та зауважень до умов договору з газопостачальною компанією, необхідно підписати заяву і направити її поштою, передати через контролера під час його візиту або вкласти у спеціальну скриньку в абонентському відділі (каб. № 5). 
 
Присутні на засіданні комісії нарікали на те, що міськгаз мав провести попереджувальну роботу із роз’яснення нових правил газопостачання, встановлених Кабміном та НКРЕ, щоб вимагати від абонента підписати умови договору. Адже згідно з ними, наприклад, до помешкань людей має право зайти тільки представник газопостачальної компанії з відповідним посвідченням лише для того, аби перевірити показники лічильника, а не чинити будь-які інші дії. Тому зі свого боку комісія вирішили взяти на себе відповідальність і юридично опрацювати умови договору та підготувати протокол-узгодження для міськгазу, тобто виступити так званими посередниками між споживачами та газопостачальною компанією. Обурювались тим, що відвертий монополіст на ринку газу навіть не потурбувався про людей і не надав жодної інформації з приводу нових умов договору, чим викликав непорозуміння серед населення.  
 
Члени комісії також наполягали налагодити комунікацію із пенсіонерами та соціально незахищеними людьми в плані надання роз’яснень та допомоги у заповненні заяви. Працівники міськгазу наголошували на тому, що наразі форма договору настільки спрощена, що не потребує особливих консультацій, але у разі потреби, висловили готовність працювати із соціальними працівниками, головами квартальних комітетів та ОСББ. 
 
Для того, аби спростити відносини між споживачем та постачальником газу, депутати пропонували організувати спеціальні пункти у різних мікрорайонах міста. Приміщення для роботи газівників готові надати безкоштовно, тільки щоб розвантажити черги в абонентській службі, зламати корупційні схеми та допомогти людям спокійно вирішувати свої питання. 
 
В.о. заступника начальника міськгазу з обліку природного газу Руф Мотрій повідомив присутніх про те, що у березні вони знайдуть у своїх поштових скриньках ще один типовий примірник заяви-приєднання тільки вже на розподіл природного газу. Зауважив, що будуть намагатись провести із людьми роз’яснювальну роботу з приводу цих заяв, які також типові і затверджені КМУ та НКРЕ. У цьому договорі буде вказано, що абонент зобов’язаний впустити представника транспортувальної організації до всіх газових приладів. 
 
Отже, перші спроби діалогу між міською владою, громадою, постачальниками та транспортувальниками газу проведено. Дискусія була досить складною, але будемо сподіватись, що така систематична взаємна робота принесе свої позитивні плоди. І в подальшому компанія-монополіст у постачанні газу буде рахуватись із позицією споживачів і діятиме в інтересах людей. 
Перші засідання комісії з приводу надання послуг із газопостачання населенню: громада запитує – міськгаз відповідає…
Перші засідання комісії з приводу надання послуг із газопостачання населенню: громада запитує – міськгаз відповідає…
Перші засідання комісії з приводу надання послуг із газопостачання населенню: громада запитує – міськгаз відповідає…
Перші засідання комісії з приводу надання послуг із газопостачання населенню: громада запитує – міськгаз відповідає…
Перші засідання комісії з приводу надання послуг із газопостачання населенню: громада запитує – міськгаз відповідає…
Перші засідання комісії з приводу надання послуг із газопостачання населенню: громада запитує – міськгаз відповідає…
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

4 комментария

Мартин 8 февраля 2016 19:25
Десь в нікопольському Інтернеті був заклик писати в Управління соціального захисту електронні листи.
Запропонували - але поки на вхідні електронні листи відповіді не дають(не зрозуміло: отримали чи ні?)

А міськгаз як до електронних листів відноситься?

До речі, Дніпропетровське управління Газового господарства данні із мого лічильника приймає та завжди пропонує оформити доступ до "Особового кабінету".
  • +1
harakternik 9 февраля 2016 13:04
"головна її мета(Комиссии) – не оголошувати війну міськгазу"-сказал Плашихин.По созданию комиссии-пиздно вралысь.
Целый год горгаз террорезировал никопольчан,на беде никопольчан пиарилась громадская братва.И вот-гора родила мышь.
"Проведенное расследование(Антимонопольным комитетом) показало, что бытовые потребители получили от «Днепропетровскгаз сбыта» заявления на присоединение к условиям договора поставки природного газа с заранее заполненными данными, что делает невозможной установленную законом возможность выбора условий, на которых предприятие будет предоставлять потребителям услуги по газоснабжения."
Идут разговоры,что мы должны платить за газ в квартире,за транпортировку газа и ещё,должен платить за каждый газовый прибор в отдельности!
Что избрали,то и имеем(т.е. они имеют нас).
  • -1
неригионал 9 февраля 2016 19:29
Еще не работает кабинет неделю пытаюсь ввести показания счетчика пока ноль. Написал письмо три дня ответа нет. Данные в кабинете не корректные, откуда брали показания счетчика не понятно в квитанциях указывал другие. Вообще хотели сделать хорошо. а получилось как всегда. Зачем придумывать колесо взяли бы за шаблон сайт днепроблэнерго, вот там все прекрасно работает, и отвечают на вопросы оперативно.
  • +1
Человек 10 февраля 2016 18:24
А чего они там "заседают" - наверное хотят пояснить людям как их могут развести более лояльно ?
  • -1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.