ВСІ НОВИНИ:

Оцінка суспільства має бути головним критерієм переформування уряду - нардеп Андрій Шипко (вiдео)

Доки ми будемо тихо звільняти і призначати міністрів, в країні нічого не зміниться! Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат (партія «Відродження») Андрій Шипко, зауваживши, що призначення нових міністрів необхідно проводити з урахуванням, насамперед, думки суспільства та експертів профільних галузей.

Оцінка суспільства має бути головним критерієм переформування уряду - нардеп Андрій Шипко (вiдео)

«Нехай буде декілька кандидатів - а суспільство дасть свою оцінку кожному» - додав він.
Разом з тим, парламентар, порівнявши обіцянки коаліційної угоди зі звітом МОЗу, відзначив, що, попри гучні заяви міністерства щодо реформування медицини, суттєвих змін у галузі так і не відбулось.

««Реформа ринку ліків» звелась до так званих «тендерних процедур», а «реформа системи охорони здоров’я» - до, фактично, пропозиції затвердження на законодавчому рівні можливості приватизації лікарень» - підкреслив Шипко, додавши, що сьогодні не міністерство, а народні депутати розробляють законопроекти, спрямовані на комплексне вирішення цих питань.
Так, законопроекти 2162, 2162-1 і у процесі підготовки Комітетський проект Нової редакції Закону «Про лікарські засоби» розроблені з метою створення прозорих правил у фармації, забезпеченню якості та доступності ліків для населення. А Законопроект 2463а «Про статус та діяльність закладів охорони здоров'я» надасть медичним закладам більше прав та можливість вільно розпоряджатися власними коштами, уникнувши при цьому ризиків для пацієнтів.

Окрім того, на думку нардепа, головною проблемою є те, що МОЗ за рік ані трохи не наблизилося до запровадження загальнообов’язкового соціального медичного страхування, хоча у парламенті зареєстрований законопроект 2462а, до речі теж депутатський, про поетапне (як позначено в Коаліційній угоді) запровадження страхової медицини.



Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Копчик С. 4 февраля 2016 17:57
Я не понимаю: "ми депутати разробили..ми подали.." Так , что нельзя без министерства его продвинуть на рассмотрение и проголосовать? Или обязательное резюме министерства?..

Никополь, согласно Генеральному плану обеспечит лечебными заведениями лишь на 50 %! И каждый пилотный проект ребят из Киева, лишает нас ещё части больниц и поликлиник! Потому с боязнью жду новой реформы! :))
Моё мнение - будущее только за страховой медициной! Но при этой минимальной зарплате не реально!!! При минимальной зарплате в 3-4 тысячи, уже можно говорить о обьективных страховых платежах..
А вот что можно уже было сделать, так это разработать протоколы лечения.. У нас в результате смерти пациента: врач всегда виноват для родственников, а у врача виновата болезнь или больной не вовремя обратившийся.. Нет правил, как правила дорожного движения - протоколов лечения, нарушил виноват..соблюдал не виновен! Но и этого не сделали, хотя на это миллиарды не нужны..
  • +4

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.