ВСІ НОВИНИ:

Міжнародна кіноасамблея на Дніпрі – в Орджонікідзе

Протягом чотирьох днів на Дніпропетровщині тривав показ документальних фільмів у рамках кіноасамблеї, присвяченої 1000-літтю давньоруського монашества на Святій Горі Афон. 30 січня, за сприяння народного депутата України Андрія Шипка, одну з робіт – «Отаман» могли побачити орджонікідзевці.
 Міжнародна кіноасамблея на Дніпрі – в Орджонікідзе
Міжнародна кіноасамблея на Дніпрі – в Орджонікідзе
Символічно, що першими фільм про край п’яти січей – Нікопольщину, видатного сина українського народу – мудрого політика, православного сподвижника, громадського діяча – Івана Сірка, могли переглянути саме мешканці Орджонікідзе й Нікополя. За сприяння народного депутата України Андрія Шипка «Отаман» було представлено за день до офіційної прем’єри на кіноасамблеї «нащадкам славетних козаків», як назвали орджонікідзевців автори картини. Кінопрем’єра стала подією, привернувши увагу широкого кола громадськості міста.
 
-Неможливо переоцінити важливість сьогоднішньої події, - зазначив міський голова Олександр Шаповал, - цей фільм не тільки розкриває нам особистість легендарного кошового отамана Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового – Івана Сірка, в ньому – наші корені, наша славетна, виборена у боях, історія. Це необхідно нашій молоді – всім нам. Велика вдячність організаторам, особисто Андрію Федоровичу Шипку, за сприяння якого було створено картину і ми можемо одними з перших переглянути фільм «Отаман».
 
Для численних глядачів прем’єрний показ став унікальною можливістю почути про створення фільму від авторів – Андрія Шипка, режисера – Сергія Андрієнка. Разом з орджонікідзевцями відкривали наново історичну площину минулого депутати облради Марина Петросянц, Тетяна Мороз, благочинний Нікопольського району та м. Орджонікідзе протоієрей Володимир.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.