ВСІ НОВИНИ:

Нікополь, Павлоград, а також десять районів області перемогли в проекті ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Як повідомляє прес- служба Дніпропетровської ОДА :

Вони отримають гроші на ремонт будинків, шкіл, дитсадків, водоводів тощо. Згідно з умовами, частину робіт фінансують західні партнери, іншу – місцеві бюджети. Покликання проекту – покращення життя мешканців міст та сіл. Дніпропетровщина долучилася до нього в минулому році. Про це повідомив радник голови облдержадміністрації Віталій Литвин.

Ініціатива та активність допомогли жителям Нікополя та Павлограда стати учасниками європейського проекту. Протягом двох років ОСББ цих міст отримуватимуть кошти на ремонт, утеплення та підвищення енергоефективності своїх будинків. У 2016 році Нікополь та Павлоград отримають грант у понад 60 тис. дол.

У Нікополі жителі ОСББ по вул. Кольцова, 23 уже уклали грантову угоду. Її загальний кошторис – більше 600 тис. грн. Найближчим часом у п’ятиповерхівці розпочнуть ремонтувати покрівлю, міжпанельні шви, систему опалення, замінювати вікна та двері. Ще три заявки – на розгляді. Якщо результат буде позитивним, то в березні профінансують роботи в ОСББ по вул. Електрометалургів, 42, Усова, 34 та Шевченка, 211.

У Павлограді планують втілити 14 проектів. По двом з них уже затвердили фінансування. ОСББ по вул. Ленінградській, 14 і 35 отримали перші транші. Гроші призначені для ремонту даху, заміни під’їзних вікон та дверей, утеплення.

Беруть участь у проекті і 10 районів області. Серед них – Царичанський, Нікопольський, Криворізький, Апостолівський та ін. У 40 селищних громадах ремонтуватимуть водопроводи, вуличне освітлення, впроваджуватимуть енергозберігаючі технології. Акцент – на закладах освіти, культури, охорони здоров’я. Кожен район має освоїти по 40 тис. дол.

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» працює в Україні з 2008 року. З квітня 2014-го триває третій його етап. Він розрахований до 2017 року. Загальний бюджет – майже 24 млн. євро. Проект спрямований на розвиток таких сфер, як енергоефективність, охорона здоров’я, навколишнє середовище, водопостачання тощо.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Ноль 2 февраля 2016 08:58
60000х26,5=1 590 000 грн. на 2016 год. Одно подъездное м/п окно по самым скромным меркам 2000грн., средний дом 5 этажей 4 подъезда - 5*4*2000=40000грн. на одном доме только на окна. 1590000/40000=40 домов в двух городах - это как бумажку на улице буцнуть в сторону урны и решить, что работу уборщика сделал...
  • 0
Копчик С. 2 февраля 2016 10:33
Цитата: Ноль
60000х26,5=1 590 000 грн. на 2016 год

Цитата: Ноль
40 домов в двух городах - это как бумажку на улице буцнуть в сторону урны и решить, что работу уборщика сделал..

Возмущение понятно...Тем более, что только планируют, а когда поставят, то окажется, что денег хватило только на 20 домов и крайнего не найдешь :).. В г.Калуш, при правлении Ющенко, за два года поменяли все окна в садиках, школах, больницах и подьездах.... Далее мэр сделал лучшую больницу в области, где все услуги бесплатные, и это при правлении Януковича... Так что не важно какие времена, важно кто у руля в городе.
Но то, что дают гранты -это хорошо.. И 60 тыс долл..тоже хорошо...Эти деньги мы не заработали, нам дали... Только местной власти надо тоже тратить деньги на эти проекты, а не ждать, что кто-то даст. Потому и долевое участие : часть город, часть горожане, часть гранты... Надо поменять окна в первую очередь в больницах, потом в садиках и школах - навсегда закрыть вопрос сдирание денег с родителей на окна.
Мне не понятны другие цифры; в последнем предложении указано, что проект в Украине с бюджетом 24 млн евро.. Когда говорят про города, то они получают эквиваленте долларов, которые естественно меняют на гривны. Так дают в евро или долларах!? Это таки разница :)
  • +1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.