ВСІ НОВИНИ:

У Нікополі вшанували пам'ять жертв Голокосту

27-го січня в Нікополі відбувся мітинг біля пам’ятного знаку жертвам Голокосту. 
Пам'ять жертв Голокосту пришли вшанувати Андрій Фісак, голова Нікопольської єврейської общини, генеральний директор ВНЦ «Трубосталь» Олександр Фельдман, а також інші представники міської влади і громадських організацій. 
 У Нікополі вшанували пам'ять жертв Голокосту
Захід був присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945 років, призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, у тому числі й українців. Не обійшла ця страшна подія і Нікополь та район. Згідно з історичними фактами, під час Голокосту було знищено 8 тисяч нікопольців, серед яких 2 тисячі дітей. 
 
Під час мітингу хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх закатованих нелюдськими нацистськими репресіями. 
Олександр Фельдман у своєму виступі нагадав, що саме у цей день 71 рік тому  війська Радянської армії звільнили перший, найбільший з німецьких концтаборів Аушвіц (Освенцим). Підкреслив, що це - подвиг радянських солдатів, який ніколи не забудеться. А події тих страшних часів не повинні більше повторюватись в історії. 
 
Представниця Нікопольської громадської організації борців антифашистського опору Ольга Куликова зазначила, що саме на цьому місці у роки війни розстрілювали молодих комсомольців. Нині, як спогад тих кривавих подій, тут встановлено пам’ятні знаки -  символ безсмертя та незламної волі до перемоги. Закликала молоде покоління вчитись на досвіді своїх дідів та прадідів, цінувати подвиг героїв, шанувати їх пам'ять і завжди жити під мирним небом.   
 
Закінчився мітинг покладанням квітів до пам’ятного знаку жертвам Голокосту і пам’ятника комсомольцям-підпільникам. 

Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Копчик С. 28 января 2016 11:21
Прочитав про запланований мітінг в обід..Шкода, що не було інформаціїї раніше...обов'язково би прийшов..Щоб мати майбутнє, треба шанувати минуле та ставити свічки загиблим в минулих трагедіях. Як що забудемо про жертви голодомору, голокосту, війн, як що забудемо причини та винних, то жертвами, на далі, будуть наші діти!
  • +2

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.