ВСІ НОВИНИ:

Андрiй ПОЛТОРАК: НЗФ на захисті довкілля

4 грудня 2007 року обласною радою була затверджена Програма поліпшення екологічного стану Дніпропетровської області за рахунок зменшення забруднення довкілля основними підприємствами-забруднювачами на 2007-2015 роки. І як вдалося з’ясувати «ЕМ», всі заходи Програми були виконані нашим підприємством у встановлені терміни та у повному обсязі.
 
Підводячи підсумки
 
У результаті виконання Програми було збудовано та реконструйовано 5 сучасних високоефективних установок очищення газів: РФ-3 АГЦ, ГАС-1, ГАС-5 ЦВФ, В-3, В-5, В-21, В-22, В-23 АГЦ загальною потужністю - 2,65 млн. м3/год та кошторисною вартістю - 525,7 млн. грн, завдяки чому досягнуто нормативні показники викиду на нових джерелах на рівні - 5 мг/м3, що відповідає вимогам чинного природоохоронного законодавства України.
 
У 2010 році повністю припинено скид забруднених зворотних вод з проммайданчика заводу. Тепер ці скиди збираються в ставок-відстійник, після чого проходять очищення та повертаються на підживлення зворотних циклів підприємства. Проектна потужність  очищення - до 470 тис. м3 на рік стічних вод, а витрати інвестицій склали 5,3 млн. грн.
 
На протязі усього терміну дії обласної програми  виконувалися заходи, які передбачали переробку у товарну продукцію шлаків феросплавного виробництва та повторне використання у технології  пилу та шламів систем газоочищення. Відзначимо, що всі роботи були зроблені за власний кошт нашого заводу. 
 
Також нашим підприємством впроваджено систему екологічного моніторингу, яка включає в себе поточний нагляд за станом водного та повітряного басейнів та автоматичний контроль викидів на новозбудованих джерелах. Результати екологічного моніторингу  регулярно надаються до департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації. 
 
Таким чином на виконання всіх заходів Програми використано 531,017 млн. грн., але найголовніше, що завдяки цьому загальний обсяг зменшення викидів склав 983,792 т/рік.
 
Плани на майбутнє
 
21 жовтня 2015 року обласна рада затвердила нову Дніпропетровську обласну комплексну програму екологічної  безпеки та запобігання змінам клімату на наступні десять років. Вона передбачає виконання заходів з охорони атмосферного повітря, водних ресурсів, операції з поводження з відходами виробництва для 25  потужних промислових підприємств області, в тому числі і нашого заводу.
 
У зв’язку з цим генеральний директор підприємства Володимир Куцін наказав прий-няти до виконання нову обласну комплексну стратегію екобезпеки та забезпечити її реалізацію у встановлені терміни.
 
Згідно з розробленым планом дій вже у цьому році розпочнеться будівництво рукавного фільтра потужністю 450 тис. м3/год корпуса шихтових бункерів В-14, В-24. Кошторисна вартість  даного проекту складає 213, 445 млн. грн., а в результаті очікується зниження викидів твердих речовин на 44,4 т/рік, по марганцю - на 13,57 т/рік. Також запланована реконструкція газоочистки В-4, В-6 з будівництвом комплексу рукавних фільтрів загальною потужністю 1 млн. м3/год і вартістю більше  200 млн. грн. Це дозволить знизити викиди твердих речовин на 28,183 т/рік, по марганцю - 5,586 т/рік. Але це ще далеко не все! На реалізацію усіх заходів керівництвом нашого заводу у період з 2016 по 2025 рік планується виділити приблизно 900 млн. грн., що дозволить зробити НЗФ ще більш безпечним для людей і довкілля. А це важливо.
Андрiй  ПОЛТОРАК

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Генадий Костров 18 января 2016 18:43
А налог на землю когда начнет платить НЗФ?
  • 0
Василий Стрижнев 19 января 2016 08:19
Цитата: Генадий Костров
А налог на землю когда начнет платить НЗФ?

Уже разжевали для таких как Вы, будьте повнимательнее...

http://nikopol.dp.ua/5554-vladimir-kucin-nalog-na-zemlyu-v-g-nikopole-gde-pravd
a-a-gde-lozh.html
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.