ВСІ НОВИНИ:

У міських школах святкували День української писемності та мови

Нікопольські школярі 9 листопада відсвяткували День української писемності та мови. З цієї нагоди майже всі учні взяли участь у XV Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності. Також у загальноосвітніх навчальних закладах стартував перший етап XVI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 
Такі заходи сприяють пропагуванню грамотності, підтримці та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, вихованню в учнів почуття патріотизму, гордості за свою Батьківщину. Учні й учителі вшанували пам'ять палкого прихильника й популяризатора рідної мови Петра Яцика та згадали про Нестора-літописця, праці якого стали основою українського письменства. Також не обійшли увагою і Тараса Шевченка - людину, яка своєю творчістю поставила українську поруч із провідними мовами світу. 
  Школярі доклали всіх зусиль, щоб якнайкраще продемонструвати свої знання. Тим самим підкреслили, що вони – часточка славного народу та патріоти своєї землі. Також було проведено виховні години для учнів 1-11-х класів під такими назвами: «Цвіти і сяй, моя державна!», «Мово рідна, слово рідне!», «Нестор Літописець – батько української історії та словесності». А в бібліотеках оформлено книжкові виставки «День української писемності та мови».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Відділ освіти та науки міської ради 
 
 
 


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.