ВСІ НОВИНИ:

Обращение начальника милиции к политическим организациям в преддверии выборов

Обращение начальника милиции к политическим организациям в преддверии выборов

 

Пам'ятка:

Адміністративна відповідальність

Стаття 212-7.Порушення порядку ведення Державного реєстру виборців, порядку подання відомостей про виборців до органів Державного реєстру виборців, виборчих комісій, порядку складання та подання списків виборців, списків громадян України, які мають право брати участь у референдумі, та використання таких списків тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-8. Порушення права громадянина на ознайомлення з відомостями Державного реєстру виборців, зі списком виборців, списком громадян, які мають право брати участь у референдумі тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-9. Порушення порядку ведення передвиборної агітації, агітації під час підготовки і проведення референдуму з використанням засобів масової інформації та порядку участі в інформаційному забезпеченні виборів тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-10. Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-11.Ненадання можливості оприлюднити відповідь щодо інформації, поширеної стосовно суб'єкта виборчого процессу тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-12.Порушення права на користування приміщеннями під час виборчої кампанії тягне за собою накладення штрафу від вісімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-13.Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Стаття 212-14. Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-15. Порушення порядку надання фінансової (матеріальної) підтримки для здійснення виборчої кампанії тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-16. Замовлення або виготовлення виборчих бюлетенів понад встановлену кількість тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-17.Ненадання копії виборчого протоколу тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-18.Невиконання рішення виборчої комісії, комісії з референдуму

тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-19. Відмова у звільненні члена виборчої комісії від виконання виробничих чи службових обов'язків або його безпідставне звільнення з роботи

тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 212-20. Порушення порядку опублікування документів, пов'язаних з підготовкою і проведенням виборів, референдуму тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

\

Кримінальна відповідальність

Стаття 157.Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Стаття 158.Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців

караються позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Стаття 158-1.Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Стаття 158-2.Незаконне знищення виборчої документації або документів референдуму карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Стаття 159.Порушення таємниці голосування карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Стаття 159-1.Порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії (блоку) карається обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Стаття 160.Підкуп виборця, учасника референдуму караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Стаття 161.Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками

караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 



Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

8 комментариев

Бла-бла-бла... А хотелось бы услышать не про выборы, а про бардак, который в милиции творится. Смотрел вот Битву экстрасенсов в воскресенье(про Лагоду). По ходу, донецкого хряка-переселенца покрывают. И почему-то экстрасенсам верю больше, чем милиции. Кто смотрел, тот поймет о чем речь. А он все про выборы да про выборы...
  • -3
baybak 14 октября 2015 08:17
Цитата: Русскоязычный бандеровец
Смотрел вот Битву экстрасенсов в воскресенье(про Лагоду). По ходу, донецкого хряка-переселенца покрывают. И почему-то экстрасенсам верю больше, чем милиции

Продвинутый нынче бендеровец пошёл,по воскресеньям овладевает передовыми технологиями.Дружеский совет,как всегда, по доброте душевной,бесплатный.Но в соответствии с увлечениями:надёргай из донецкого хряка-переселенца ваты,сделай по фото на мониторе куклу Вуду начальника милиции.Примени к ней методы,применяемые бендеровцами к полякам на Волыни.Всё!Начальник милиции становится правильным пацаном.
  • 0
Pаиса 14 октября 2015 08:39
Цитата: Русскоязычный бандеровец
А хотелось бы услышать не про выборы

Это видео, я думаю, в связи с диpективами "свеpху", никакой личной инициативы со стоpоны нач. милиции. Так положено пpосто, инфоpмация.
А отчёт - да, не помешало бы. Помню, как-то было интеpвью здесь, и было обещано вpемя от вpемени отчитываться наpоду.
  • 0
Виктор Артеменко 14 октября 2015 09:41
Цитата: Русскоязычный бандеровец
Бла-бла-бла... А хотелось бы услышать не про выборы, а про бардак, который в милиции творится. Смотрел вот Битву экстрасенсов в воскресенье(про Лагоду). По ходу, донецкого хряка-переселенца покрывают. И почему-то экстрасенсам верю больше, чем милиции. Кто смотрел, тот поймет о чем речь. А он все про выборы да про выборы...
Вот поясните мне смысл этого вашего коммента. Раздел: "Информация", заголовок "Обращение начальника милиции к политическим организациям в преддверии выборов". Как может быть не про выборы? По вашему должно быть про Битву экстрасенсов?
Ночной коммент нужно было б удалить как не в тему. Но хочу сказать что прежде чем писать "Бла-бла-бла..." человеку который говорит от своего имени следовало бы как минимум представиться. Или тогда было б "бе..сцык..бе". Когда начнем думать что где писать?
--------------------
С уважением, Виктор Артеменко
050 7085305, 096 9727785
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001389104493
  • +6
неригионал 14 октября 2015 15:27
Пусть начинают со Старуна. Он проводит агитацию на территории завода (площадка бывшего ЮТЗ). Людей убедительно просили пойти на встречу в конце рабочего дня!
  • 0
volody 14 октября 2015 17:05
Цитата: неригионал
Пусть начинают со Старуна.


Давно пора тряхнуть Старуной!..
  • +2
Спар таккк 14 октября 2015 22:08
Одного не понимаю,зачем начальник милиции должен отчитываться народу и о чем.Если бы это была выборная должность,типа шерифа в Америке,тогда да,тогда пусть отчитывается.А так как это больше силовая или военная должность,то докладывать начальству о выполненной работе.А в целом,по существу заметки,работа у него такая,предупреждать.
  • 0
Начальник милиции должен не отчитываться, а работать вместо того чтобы давать гражданам советы как вести себя на выборах, где и так закон никто никогда в Никополе не нарушал. А если по сути моего коммента( не в тему) который вызвал такую уж бурную реакцию то все просто. Эмоции. Не очень-то приятно когда в выходной на таком канале как СТБ на всю Украину говорят что правоохранительные органы у нас покрывает преступников - всяких заезжих гопников на яхтах. Почему-то больше верю СТБ ибо были уже подобные "расследования" экстрасенсов в других городах. И результат там тоже был не в пользу милиции. Стыдно и обидно что наш город попал в такой список, а милиции нечего сказать кроме как о выборах. А так все у нас ОК. А на бред людей, не знающих истории (или жертв советской/российской пропаганды) вообще реагировать не считаю нужным.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.