ВСІ НОВИНИ:

Ювілей Марущака зі смаком сепаратизму

«Неправда гнобить і протидіє, але 
тим дужче бажання боротися з нею».
Григорій Сковорода
Ювілей Марущака зі смаком сепаратизму
10-го серпня до нашого міста у зв’язку з ювілеєм благочинного району УПЦ Московського Патріархату о. Миколи Марущака завітали неабиякі гості, на чолі з митрополитом Чорнобильським Павлом, намісником Києво – Печерської Лаври та архієпископом Криворізьким Єфремом. Для довідки, обидва ці архієреї, як і сам о. Микола Марущак є священнослужителями Московського Патріархату в Україні.  В знак підтвердження зліва на стіні можете побачити фото - портрет патріарха Московського Кирила.  


Вся ця новина цим би і завершилась, якби не прес-конференція у Недільній школі по вул. Шевченко (10.08.2015) скандального ієрарха митрополита Павла (Лебедя), який запевнив усіх присутніх, що війни з Росією на Донбасі апріорі немає, жодного російського солдата чи військової техніки там нема і ніколи не було. Уся техніка яка залишилась з радянських часів на території двох окупованих областей і є авангардом їх так званої «армії». 
 
Між іншим, на прес-конференцію духовенство УПЦ Київського Патріархату на чолі з благочинним ігуменом Никифором (Салімоновим) не допустили.   
 
Далі чорнобильський архієрей Московського Патріархату митр. Павло на запитання про мову запевнив усіх, що української мови ніколи не було в природі, і що це є помісь цитуючи з його слів: «польської з жидовською». Мабуть Пересопницьке Євангеліє випадково з луни звалилось у ХVI столітті?  


 
Ювілей Марущака зі смаком сепаратизму 


Фото, коли Предстоятель та архієреї УПЦ МП не встали під час зачитування імен посмертно Героїв України у Верховній Раді
 
І справді, це казав не якийсь чужинець, а наш «рідненький» архієрей УПЦ МП, нащадок рівненського національного краю. За часи свого служіння митрополит Чорнобильський Павло справді створив «духовний чорнобиль» по знищенню українського духу в Києво – Печерській лаврі. Варто згадати лише одні часи його депутатства в Київраді від комуністичної партії. Ось він «православний комунізм» в усій своїй красі під маркою архієрейського достоїнства!   
       
Для інформації, гостям о. Миколи Марущака треба нагадати, що з древнє- слов`янської транскрипції слово «народ» перекладається, як «мова». Якщо у одіозного ієрарха УПЦ МП немає «мови», то відповідно, з його «колокольні» і народу українського теж немає.  
 
Можливо він забув, що українська мова за 400 років переживала 134 заборони. Але вона і м. Павла (Лебедя) теж переживе, із такими ж перевертнями – яничарами, які пропагують «Русский мир» на наших козацьких теренах. 
 
Саме московські ієрархи на чолі з патріархом Іоакимом у 1690-му році зробили Указ про заборону української письменності. А вже у 1748-му році рішенням Синоду Російської Православної Церкви заборонили викладання у школах української мови. У підсумку, було закрито понад 900 шкіл. 
 
Сучасним прообразом тих катів нашої держави став В.Ф. Янукович, духовне чадо УПЦ Московського Патріархату. Згадаємо, як у 2011-му році було закрито сотні українськомовних шкіл на Донбасі і в Криму. А чи бува не їх чадами, вже тоді, у 2004-му році, у м. Сєверодонецьку  готувалась так звана Південно-Східна Українська Автономна Республіка (ПІСУАР) на установчому з’їзді якого були присутні вищі керівники Луганської єпархії УПЦ МП на чолі з митрополитом Іоанікієм, який і в цей раз «відзначився» на «інавгурації» «прем’єра ЛНР» Ігоря Плотницького.  


Далі гості Нікопольського благочинного УПЦ Московського Патріархату звертають увагу на те, що на Донбасі немає російських військ і зброї. Що війни на Донбасі з Росією нема, а є «громадянська війна». Про це він прямо говорить на прес-конфернеції у Нікополі 10-го серпня 2015-го року.
 
А як же тоді розуміти факт, коли протоієрей Єкатеринбурзької єпархії РПЦ Московського Патріархату Володимир Зайцев,  весною цього року, перед від’їздом російських добровольців і «козаків» на Донбас благословляв їх словами, цитую: «Чтобы вы били фашистскую мразь. Я благословляю вас на войну не с братьями, а с фашистами».  Не говорячи вже про помічника Патріарха Московського Кирила – Ігоря Гіркіна виконавця війни на Донбасі!
 
Як бути з такими фактами, а їх ми всі знаємо достатньо. І це робить не хто не будь, а священик Московського Патріархату, співбратами якого є і о. Микола Марущак і його гості владики-запроданці.   
 
Протягом всієї прес-конференції владики жодного разу не згадують про російську агресію проти України, про окупації військами РФ Криму та частини Донбасу, як причину конфлікту. У всьому лише звинувачують саму Україну.  
 
Для не дуже обізнаного з реаліями війни на сході України і недосвіченого в церковній історії слухача,  їх відповіді можуть здаватися дійсно словами миротворців і осіб, які проповідують «Царство не від світу цього».
 
Конфлікт Росії з Україною, вторгнення військ РФ на українську територію, порушення міжнародного права та міжнародних угод, окупація частини суверенної країни – це не ГРОМАДЯНСЬКА війна, а зовнішня агресія, напад однієї країни на іншу. Але цього одіозні ієрархи Московського Патріархату, які прибули до Нікополя визнати не хочуть.   
 
На основі служіння Москві і будується їх «миротворча» риторика, яка прямо суперечить широко відомим прикладам позиції їх же власної Російської Церкви у реально подібних до нинішнього конфліктах. Ми бачимо, як священноначаліє УПЦ Московського Патріархату хоче піднести «страждання» за Кремль, як страждання за Христа! 
 
Чому УПЦ МП не благословляє на боротьбу з іноземними інтервентами та оккупантами, як це робили духовні керманичі РПЦ благословляючи святого Олександра Невського в боротьбі зі шведами і тевтонами, святого Димитрія Донського, який виступив проти хана Мамая, борців з польськими окупаційними військами російських полководців Мініна і князя Пожарського, осудження Святійшим Патріархом Всеросійським Тихоном укладеного більшовиками «Брестського миру», що фактично означало заклик продовжувати війну проти агрессора, благословення митрополита Сергія у 1941 р. на боротьбу з германськими окупантами і однозначне засудження колаборантів).
 
Знаючи всі ці приклади ні отець Микола Марущак, ні його духовні керівники, не бажають визнати агресію РФ проти України, бо тоді вони будуть зобов'язані так само закликати свою паству до боротьби з агресорами і окупантами, чого вони категорично не хочуть робити.
 
Сьогоднішні події в країні вишколюють наші серця до більшої пильності й уважності. Вже очевидно, що маленькі «напівправди» архієреїв Московського Патріархату в Україні криють за собою великі біди. Найбільша ж з них – травма людської душі в самих її інтимних засадах, куди ця Церква такі «півправди» змогла вживити. Напевно, тому такий глибокий сум бере, коли духовенство УПЦ Московського Патріархату мовить про молитви за мир, про гостру необхідність зупинити війну й дивним чином повністю уникає ім’я очевидного агресора. Можливо, це не його вина, а його біда, як і тисяч інших православних в Україні, що приймаючи морально-духовні настанови, отруїлися дуже далеким від Євангелія імперським духом, монополією на спасительність, «істину та канонічність».
 
В підсумок всього написаного хочеться звернутись до правоохоронних органів, Нікопольської міської Прокуратури, Служби Безпеки України, громадських організацій міста та всіх небайдужих громадян з запитанням, чому колоборціоністи «Русского мира» приїжджають до нашого краю з антидержавною пропагандою і сіють в серцях людей зневагу до всього українського, насаджуючи їм свої «духовные скрепы Русского мира», від якого і так вже страждає країна і майже кожна родина. Ми вже бачили той «мир» в Чечні, Грузії, Придністров’ї, а тепер вже й на нашій багатостраждальній Богом даній землі!
 
Коментар прес-служби Нікопольського благочиння 
УПЦ Київського Патріархату
(фото Юрія Горобця з місця подій)

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

21 комментарий

perkosrak 12 августа 2015 14:29
Хорошая статья. Все сказанное правильно. Страшно становится, что "военные действия" уже переходят в круг верующих граждан. Думаю конференцию и торжества не стоило сейчас проводить. Это в очередной раз разъединило людей. Очень беспечный шаг со стороны Марущаков. Страсти в обществе накалены до предела, а эти гости только добавили противоречий. Духовенство должны делать все для консолидации, а не для разобщения.
  • +4
Анатолій Сиротенко 12 августа 2015 15:01
Дякую за об'ективну інформацію. Ще раз підтвердилась суть "духовних"
отців УПЦ МП. Згоден з тими, що ствержджують, внутрішні вороги більш
небезпечні, чим зовнішні. Всі чотири Лаври в Україні УПЦ МП, ці "помоляться" за Україну і її перемогу і суверенітет. Їх краще переіменувати
з УПЦ МП в "гундяївців".
  • +5
Человек 12 августа 2015 15:39
Цитата: Анатолій Сиротенко
Дякую за об'ективну інформацію. ///.

А если еще внимательно прочитать статью и обратить внимание кто ее подписал - УПЦ (КП) которую не допустили на конференцию и они комментируют что говорил Митрополит Павел))))) То ВСЕ становится понятно - чистой воды провокация!!!
  • 0
Че Гевара 12 августа 2015 16:22
В советской армии когда то свирепствовала дедовщина, в Украине свирепствует гундяевщина.
--------------------
PUTIN KHUYLO
  • 0
voland 12 августа 2015 17:04
війни з Росією на Донбасі апріорі немає, жодного російського солдата чи військової техніки там нема і ніколи не було. Уся техніка яка залишилась з радянських часів на території двох окупованих областей і є авангардом їх так званої «армії».

После этой фразы решил не тратить время на душевные разорения, клиника ...Интересно, а попам дают 15 лет за сепаратизм иди они привилегированные?
  • +1
Человек 12 августа 2015 17:46
Цитата: voland

После этой фразы решил не тратить время на душевные разорения, клиника ...Интересно, а попам дают 15 лет за сепаратизм иди они привилегированные?

А за разжигание религиозных противостояний есть статья?
Подумайте логически без эмоций - как попы УПЦ (КП) пишут о том чего не слышали ?
Внимательно почитайте статью - их туда не пустили! Это банальные провокаторы, которые не к МИРУ призывают а к войне!!!
  • 0
Хуторянин 12 августа 2015 17:51
Да они сами такие же сепаратисты. Отделились в 1992 году и до сих пор не признаны, коммерсанты х..вы
  • -4
Алексей Савченко 12 августа 2015 18:35
Цитата: Хуторянин
до сих пор не признаны

Возражу. Сколько столетий РПЦ была не признана?
--------------------
"-Меня часто спрашивают, за что мы сражаемся? Могу ответить: Перестанем сражаться - тогда узнаете"
У. Черчилль
  • +3
Анатолій Сиротенко 12 августа 2015 19:54
12 серпня на КПП в Донецькій області затриманий священик-сепаратист
УПЦ МП.
  • 0
Че Гевара 12 августа 2015 19:55
Цитата: Человек
А за разжигание религиозных противостояний есть статья?

На Донбасі прикордонники затримали священнослужителя, який мав при собі посвідчення члена батальйону "Восток".
Про це повідомила Державна прикордонна служба України на своєму веб-сайті.
"У контрольному пункті в’їзду/виїзду "Бугас" на Донеччині прикордонний наряд виявив та затримав громадянина України, який причетний до діяльності незаконних збройних формувань", - сказано в повідомленні ДПСУ.
У повідомленні сказано, що під час перевірки документів, він через поквапливість показав українським прикордонникам "документи, що підтверджують його приналежність до терористичних організацій".
Зокрема, як сказано у повідомленні, він пред’явив посвідчення, видане так званим "міністерством державної безпеки" незаконних збройних формувань, де вказано його приналежність до батальйону "Восток".
Крім цього, як з’ясувалося, особа є священнослужителем Української православної церкви Московського патріархату.
Як повідомляє ДПСУ, зараз прикордонники перевіряють інші дані про затриманого.

А вот за это есть статья!
--------------------
PUTIN KHUYLO
  • 0
Копчик С. 12 августа 2015 20:22
Цитата: Человек
А если еще внимательно прочитать статью и обратить внимание кто ее подписал - УПЦ (КП) которую не допустили на конференцию и они комментируют что говорил Митрополит Павел))))) То ВСЕ становится понятно - чистой воды провокация!!!

Вопрос можно решить легко: Пусть представители УПЦ МП прокомментируют данную статью и подтвердят или опровергнут. Статья такого рода не первая, но Никопольские представители церкви МП, отмалчиваются! По чему!? Ответ очевиден..
  • +5
baybak 12 августа 2015 21:16
А я,как неверующий,но имеющий уши,слух,обоняние,опыт общения с барыгами,ментами ,таможенниками хочу сказать:парни,это обычные разборки попов-конкурентов,за тёмную паству.Шось не то...А,вспомнил,за бабки!
А кто накропал статью? Какя-то пресс- служба какого-то патриархта.О,Киевского!
Насколько я помню-Бог Един.Зачем же ещё и верующих сталкивать лбами?
Где -то читал о мусульманах,шиитах и суннитах,вырезающих друг дрга из-за каких-то толкований Ислама.
Парни,мы с помощью этих Киевских и Московских патриархатов становимся теми же суннитами и шиитами.Готовыми убивать друг друга за понты.
Интересно,а кому это выгодно?Я уверен,что это выгодно какомe-нибудь слесарю из Домкома и уборщице из испокома.Правильно,Петрович,
  • +1
Палыч 12 августа 2015 22:10
Зря "нектосрак" так окрысился на московских попов, мол, мало делают для консолидации, как на меня--так в самый раз. Присмотритесь, ведь всю босоту придурковатую смогли консолидировать и кинуть войной на Украину,кого на фронт, а кого и в наш тыл диверсантами. Трудно отыскивать предателей, да еще если в рясах, поди побегай за ними, заморишься ловить по одному, а тут стоит московскому попу появиться, вся нечисть так и тянется к нему, такому же подобному, даже наши хуторянские обезьяны с гранатами, под человеков косящие, послазили с пальм и выдают себя подвыванием. Так что когда придет власть патриотов, таких легко пособирать по признакм поклонения вере московской, ведь никакая здравомыслящая армия не оставит в тылу 5-ю колонну. Так что и шерсти клок с московских овец впрок идет.
  • +2
Все влучно написано і мудро. Шо скажуть московські запроданці тепер? Памятаємо, як наместник Лавры сравнил Януковича с Христом?
Згадайте як колись митр. Павло (Лебедь) казав: «Сегодня вы несете тяжелый крест и Церковь с вами сегодня до конца, подобно тому, как Симон Киринейский помогал нести Крест Христу на Голгофу».
Якщо вони з ним до кінця, то Янукович вже в Росії. Ласкаво просимо і Марущаків з гостями туди ж.
А в это время, в двух километрах от Лавры снайперы отстреливали митингующих украинцев...
  • 0
Цитата: Хуторянин
Да они сами такие же сепаратисты. Отделились в 1992 году и до сих пор не признаны, коммерсанты х..вы

Ну конечно, гундяевские агенты ФСБ, которые призывают к "священной войне" с Украиной ближе по духу.
  • +2
Андрей Ч. 17 августа 2015 07:38
Когда человек молится, разговаривает с Богом, ему глубоко нас...ь, чей Он, Московского или Киевского патриархатов. Он об этом не задумывается.
Все это блажь Неудовлетворенных.
  • 0
Палыч 17 августа 2015 08:53
Ондрюша! Не будь наивным, Бог--это прежде всего образ в душе человеческой. А люди-то и делятся на личности в зависимости, каким Богам молятся.
  • 0
baybak 17 августа 2015 09:20
Цитата: Палыч
Ондрюша! Не будь наивным, Бог--это прежде всего образ в душе человеческой. А люди-то и делятся на личности в зависимости, каким Богам молятся.

Осмелюсь прокомментировать высказывание Великого, не без боязни, конечно, быть обгаженным.Как обычно.
Так вот, религия, по-моему, это способ добывания денег .И разночтения религий лишний раз это доказывает.Корче, кто как хочет, так и...пользуется верой.
  • 0
Андрей Ч. 17 августа 2015 14:23
Цитата: Палыч
Ондрюша! Не будь наивным,

Наивность не порок.
Порок - человеческая глупость.
  • 0
Сегодня прочел интересный комментарий на сайте http://www.reporter-nikopol.com/2015/08/19/о-чем-говорят-на-сайте-город-никопол
ь/#comment-5815
Из раздела: «О приезде наместника Киево-Печерской лавры владыки Павла».Подумайте логически, без эмоций – как попы УПЦ (КП) пишут о том, чего не слышали ?

Ответ господина Андрея прозвучал следующий: "Если это пресс-конференция то это открытая информация. Попы УПЦ КП могли там и не быть, а тем более попы Московские их не впустили, всплывает наводящий вопрос, значит есть что скрывать? Но ведь были другие журналисты которые все могли им и передать и показать на записывающих устройствах. Люди!!!!!!!!!!!!! Очнитесь в какой век живем! Неужели немного подумать слабо. Я ни сторонник ни Московского ни Киевского Патриархатов. Но я за объективность. Если на этой т.н. пресс-конференции велись антиукраинские настроения да еще прикрытые рясой марущаков с высокими гостями то почему общественность молчит???!!! Мне это пока не понятно".
  • 0
Гвоздь программы 26 августа 2015 13:00
Шановне панство,нехай буде Вам відомо, що рідний брат юбіляра, Андрій Марущак, служить протодіаконом храму Христа Спасителя в московії. Коментарі зайві. http://www.taday.ru/text/1981423.html
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.