ВСІ НОВИНИ:

Ті ж яйця, тільки в профіль. Верховна Рада України ухвалила Закон "Про місцеві вибори"

Законодавчий акт визначає основні засади, організацію і порядок проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост.

Законом встановлено, що:
- вибори депутатів сільських, селищних рад проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах, на які поділяється територія відповідно села (кількох сіл, жителі яких добровільно об'єдналися у сільську громаду), селища, територія утвореної відповідно до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" об'єднаної сільської, селищної територіальної громади;
 
- вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за пропорційною виборчою системою в багатомандатному виборчому окрузі за виборчими списками місцевих організацій політичних партій з закріпленням кандидатів в територіальних виборчих округах, на які поділяється багатомандатний виборчий округ, що співпадає з територією відповідно Автономної Республіки Крим, області, району, територією міста згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм або територією утвореної відповідно до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" об'єднаної міської територіальної громади;
 
- вибори міського (міст, кількість виборців у яких дорівнює або є більшою ніж 90 тисяч) голови проводяться за мажоритарною системою абсолютної більшості в єдиному одномандатному виборчому окрузі, що співпадає відповідно з територією міста згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм або територією об'єднаної міської громади;
вибори сільського, селищного, міського (міст, кількість виборців у яких є меншою ніж 90 тисяч) голови проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в єдиному одномандатному виборчому окрузі, до якого входить територія відповідного села (кількох сіл, жителі яких добровільно об'єдналися у сільську громаду), селища, територія об'єднаної сільської, селищної громади, територія міста.
 
Згідно із Законом, інформація про кількість виборців, виборча адреса яких віднесена до території кожного міста, а також про виборчу систему, за якою проводяться вибори міського голови відповідно до частин четвертої та п'ятої цієї статті, оприлюднюється Центральною виборчою комісією на її офіційному веб-сайті, а також у загальнодержавних та (або) відповідних місцевих засобах масової інформації, не пізніш як за 5 днів до дня початку виборчого процесу відповідних чергових, позачергових місцевих виборів станом на 1 число поточного місяця.
 
Законом чітко встановлено кількісний склад відповідних місцевих рад, який визначатиметься Центральною виборчою комісією до початку виборчого процесу чергових виборів в залежності від кількості виборців, які належать до відповідної територіальної громади, проживають на території області, району, району в місті. Мінімальна кількість депутатів ради - 16 при чисельності виборців до 1000, максимальна - 120 депутатів при чисельності виборців понад 2 млн.
 
У разі якщо кількість депутатів, передбачена частиною третьою цієї статті для районної ради, є меншою, ніж кількість сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад, територіальні громади яких входять до складу відповідного району, загальний склад цієї районної ради дорівнює кількості відповідних сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад.
 
Законом передбачено, що голосування відбувається за допомогою бюлетеня, в якому зазначені назви місцевих організацій партій та прізвище кандидата, висунутого відповідною місцевою організацією партії у цьому окрузі. Виборець має один голос. У разі, якщо реєстрацію кандидата, висунутого в територіальному окрузі, скасовано, виборець має можливість проголосувати за місцеву організацію партії, яка його висувала. Голос виборця вважається одночасно голосом за місцеву організацію партії та за кандидата, висунутого нею (ним) у цьому територіальному окрузі.
 
За результатами голосування дільнична виборча комісія підраховує кількість голосів, поданих за кожну місцеву організацію партії. Проміжні територіальні виборчі комісії встановлюють лише проміжні підсумки голосування окремо по кожному територіальному округу і передають їх до територіальної виборчої комісії, яка встановлює результати відповідних виборів.
 
Законом удосконалено процедуру утворення одномандатних виборчих округів, положення щодо прозорості фінансування виборчих кампаній, встановлено чітку та зрозумілу систему взаємодії виборчих комісій при підготовці виборів, встановленні підсумків та результатів голосування.
 
Законом також передбачено представництво не менше 30% однієї статті у виборчих списках.
Законом вилучено з переліку суб'єктів виборчого процесу виборчі блоки, закріплено в закритій частині виборчого списку по одному лідеру цього списку.
 
Згідно із Законом, право висування на виборах мають право партії, які зареєстровані не пізніше як за 365 днів до дня виборів та які змінили назву не пізніше як за 180 днів до виборів.
 
У Перехідних положеннях Закону встановлено, що чергові місцеві вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів Севастопольської міської ради, депутатів районних, районних у містах, міських, селищних, сільських рад та міських, селищних, сільських голів на території Автономної Республіки Крим, а також депутатів обласних рад окремих районних, районних у містах, міських, селищних, сільських рад , міських селищних та сільських голів та об'єднаних громад на території Донецької і Луганської областей, призначені на 25 жовтня 2015 року, не проводяться у зв'язку зі здійсненням Російською Федерацією тимчасової окупації та збройної агресії проти України та неможливості забезпечення дотримання стандартів проведення виборів ОБСЄ.
 
Перелік адміністративно-територіальних одиниць, в яких не проводяться місцеві вибори, призначені на 25 жовтня 2015 року, визначається Верховною Радою України у постанові про призначення відповідних чергових місцевих виборів.
 
Законом внесено зміни до Кодексу адміністративного судочинства України, законів "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про Державний реєстр виборців", "Про здійснення державних закупівель", "Про статус депутатів місцевих рад" тощо.
Законопроект зареєстровано за №2831-3.

Джерело: rada.gov.ua

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

40 комментариев

Хуторянин 15 июля 2015 10:39
Получается если самовыдвиженец хочет стать депутатом, то он обязательно должен вступить в какое-нибудь г..но (партию). А как же Конституция? И куда смотрит Венецианская комиссия? Хотя нашим побоку все эти комиссии.
  • 0
Копчик С. 15 июля 2015 10:45
Закон приняли прогнозируемый..об этом долго говорили...сенсации нет.
Мне интересно под какие партийные флаги станет Громадська Сила! Или уже стала?.
Мне интересно как будут реализовывать данное положение закона:
"Законом також передбачено представництво не менше 30% однієї статті у виборчих списках...." ???
Цитата: Хуторянин
Получается если самовыдвиженец хочет стать депутатом, то он обязательно должен вступить в какое-нибудь г..но (партию). А как же Конституция?

Я тоже не вижу сегодня партии которая бы отвечала моим взглядам на сто процентов. И кстати в Конституции ничего не сказано про то, что без денег, ты тоже не сможешь претендовать на депутата! :))
  • +1
Маслов 15 июля 2015 13:07
Цитата: Копчик С.
Я тоже не вижу сегодня партии которая бы отвечала моим взглядам на сто процентов.

Главное для Вас,если вы думаете о депутатстве, не то что бы Вы видели партию по своим взглядам,а то,что бы Вас видели в какой либо партии)))
  • 0
Копчик С. 15 июля 2015 13:15
Цитата: Маслов
Главное для Вас,если вы думаете о депутатстве, не то что бы Вы видели партию по своим взглядам,а то,что бы Вас видели в какой либо партии)))

Я пока не думаю об этом..:))
Но такая ситуация мне напоминает рассказы Ильфа и Петрова: " Вы член профсоюза! Нет!! Тогда отойдите..не задерживайте очередь!.." :))
Я хотел бы поступать согласно своим принципам и взглядам, но меня ставит закон в неконституционные рамки; человек может быть беспартийным и человек может быть избран..согласно Конституции. А теперь как-то не вяжется.. Но правило есть правило и закон надо блюсти :))
  • 0
Nik.74 15 июля 2015 15:46
Цитата: Копчик С.
Закон приняли прогнозируемый..об этом долго говорили...сенсации нет.
Мне интересно под какие партийные флаги станет Громадська Сила! Или уже стала?.
Мне интересно как будут реализовывать данное положение закона:
"Законом також передбачено представництво не менше 30% однієї статті у виборчих списках...." ???
Цитата: Хуторянин
Получается если самовыдвиженец хочет стать депутатом, то он обязательно должен вступить в какое-нибудь г..но (партию). А как же Конституция?

Я тоже не вижу сегодня партии которая бы отвечала моим взглядам на сто процентов. И кстати в Конституции ничего не сказано про то, что без денег, ты тоже не сможешь претендовать на депутата! :))


Партія «Громадська сила» 30.03.1999
№ 1152 49044, України, м. Дніпропетровськ, вул. Барикадна, буд.15, 5-тий поверх Пермяков Олексій Олександрович
  • 0
Маслов 15 июля 2015 16:25
Цитата: Nik.74
Партія «Громадська сила» 30.03.1999

Неужели С.Копчик думал,что в ГС придурки собрались?Навёл справки,Загид Краснов вообще парень не простой
  • 0
Копчик С. 15 июля 2015 16:43
Цитата: Маслов
Неужели С.Копчик думал,что в ГС придурки собрались?Навёл справки,Загид Краснов вообще парень не простой

Я так никогда не думал... Придурки - это те, кому по фиг участие в жизни города, они могут только ругать и ничего не предлагать в ответ и главное, что они ждут что придет добрый дядя и все за них сделает и все им даст.
Вот на таких придурков и рассчитаны щедрые обещания кандидатов.
А про партию Громадська Сила 1999года рождения, я сам писал в комментах с месяц назад.Выложил её историю и предположение, что общественная организация Громадьская Сила будет использовать тоже брендовое название. Вполне логично... Но могло быть и по другому же.. официально ещё никто не заявлял.. Идти от одной партии, большому количеству кандидатов, тоже не с руки. Все не пройдут. Но все же хотят.. Потому часть кандидатов будет идти на выборы от других партий. Уже знаю две такие кандидатуры, но называть пока не этично. Когда подадут списки увидим как разные партии обросли все теми же людьми.
  • 0
Nastia 15 июля 2015 16:50
А я бы сказала - даже опасный!
  • 0
Теперь экс-РЫГам придется попотеть чтобы пролезть в горсовет, на халяву, на спинах бедных дворников уже не впрыгнут. Это уже не мажоритарка т.к. надо чтобы еще список много голосов набрал. Раздаст бедолаГа гречку, выскочит на округе, а партия пролетит или мало наберет и кирдык. Уже интереснее будет. Да и Серожа Серун так просто не пролезет. Во втором туре всякое бывает.
  • 0
Анатолій Сиротенко 16 июля 2015 06:00
Про 30%, це сподобалось, гірще не буде, є налія на краще.
  • 0
Nastia 16 июля 2015 07:06
Бывшие рыги уже у Видродженни и Громадской силе.
  • 0
Александр Рыбаков 16 июля 2015 07:58
Нет в новом законе ни ни пропорциональной системы, ни открытых списков. Кроме как в сельских советах, только партии будут иметь монопольное право на выдвижение кандидатов в местные органы власти. А механизм отзыва депутата - это возвращение времен КПСС, коммунистических времен, от которого кое-как ушли...
  • 0
Александр Рыбаков 16 июля 2015 08:11
Цитата: Nastia
Бывшие рыги уже у Видродженни и Громадской силе.


И в "Народном Фронте" и в БПП и ОПБ и у "Социалистов" и...В Никополе и в Днепропетровске и в Марганце... А бывшие пионеры, комсомольцы, коммунисты и граждане СССР они ваще везде, даже в "Свободе" .....
Мы наш, мы новый мир построим,
Кто был ниЧем, тот станет ВСЕМ
  • +1
Копчик С. 16 июля 2015 09:44
Цитата: Александр Рыбаков
Мы наш, мы новый мир построим,
Кто был ниЧем, тот станет ВСЕМ

А кто был всем, тот станет кем? :))
  • 0
Nik.74 16 июля 2015 10:56
Цитата: Александр Рыбаков
Цитата: Nastia
Бывшие рыги уже у Видродженни и Громадской силе.


И в "Народном Фронте" и в БПП и ОПБ и у "Социалистов" и...В Никополе и в Днепропетровске и в Марганце... А бывшие пионеры, комсомольцы, коммунисты и граждане СССР они ваще везде, даже в "Свободе" .....
Мы наш, мы новый мир построим,
Кто был ниЧем, тот станет ВСЕМ

В точку!
  • 0
Андрей Ч. 16 июля 2015 11:08
Цитата: Русскоязычный бандеровец
Теперь экс-РЫГам придется попотеть чтобы пролезть в горсовет

Внимательно ознакомьтесь со списком депутатов никопольского горсовета. В каких партиях они были до избрания, в каких сейчас, и сделайте вывод: Почему?
А законы политтехнологий утверждают, что 2\3 депутатов нынешнего созыва становятся кандидатами в следующий.
А Nastia права.
Цитата: Nastia
Бывшие рыги уже у Видродженни и Громадской силе.
  • 0
Андрей Ч. 16 июля 2015 11:33
Цитата: Александр Рыбаков
Нет в новом законе ни ни пропорциональной системы, ни открытых списков. Кроме как в сельских советах, только партии будут иметь монопольное право на выдвижение кандидатов в местные органы власти.

Не вводите в заблуждение. Пропорциональная система существует в законе, она же и подразумевает открытые списки.На округе выдвигается 1 депутат от конкретной партии, а не масса от одной. Люди должны видеть, кто идет от партии. Рядом с ним может по этому же округу идти самовыдвиженец-мажоритарщик. Вот вам и пропорциональная система и открытые списки.
Цитата: статья, 8 абзац
Законом передбачено, що голосування відбувається за допомогою бюлетеня, в якому зазначені назви місцевих організацій партій та прізвище кандидата, висунутого відповідною місцевою організацією партії у цьому окрузі. Виборець має один голос. У разі, якщо реєстрацію кандидата, висунутого в територіальному окрузі, скасовано, виборець має можливість проголосувати за місцеву організацію партії, яка його висувала. Голос виборця вважається одночасно голосом за місцеву організацію партії та за кандидата, висунутого нею (ним) у цьому територіальному окрузі.

читайте внимательно.

Цитата: Александр Рыбаков
А механизм отзыва депутата - это возвращение времен КПСС, коммунистических времен, от которого кое-как ушли...

Опять вы вводите всех в заблуждение.
Механизм отзыва депутата сейчас "выписывается". Его не видно в этом законе, по крайней мере в этой выдержке статьи.
Данным механизмом отзыва депутата, могут пользоваться исключительно(!) жители округа и громада.
Партия, если и будет наделена данным правом инициировать отзыв депутата, скорее всего, пользоваться им не будет. Лишние хлопоты, да и не имеет смысла.
  • 0
Андрей Ч. 16 июля 2015 12:18
Так написано в данной выдержке
Цитата: выдержка из статьи
Законом також передбачено представництво не менше 30% однієї статті у виборчих списках.

"Статті"- в переводе на рус. "статьи"
"Стать" в переводе на рус. "пол"(гендерное понятие)

Разъяснения на сайтах такое:
Також законом передбачається гендерна квота серед учасників виборів. За словами Луценка, має бути 30% жінок, висунутих кандидатами у депутати. Нардеп Ірина Геращенко уточнила, що йдеться про не менше, як 30% представників однієї статі. "Якщо (серед тих, хто бере участь - Українська Правда) в місцевих виборах буде 30% чоловіків – це теж нормально", - сказала Геращенко.

Нигде не сказано, из представленного, что кандидатов в депутаты должно быть такое-то число в % по спискам. В общем(!) и по спискам и по мажоритарке.
  • 0
Александр Рыбаков 16 июля 2015 13:23
Текст закона принятый ВРУ НИКТО ПОКА НЕ ВИДЕЛ . Зайдите на сайт ВР там только подготовленный ко второму чтению. Кто там увидел самовыдвиженцев -мажоритарщиков, того нужно переместить из прошлого в настоящее Мы говорим о НИКОПОЛЕ сельсовет меня не интересует конечно.
  • 0
Копчик С. 16 июля 2015 14:20
Цитата: Андрей Ч.
Разъяснения на сайтах такое:
Також законом передбачається гендерна квота серед учасників виборів. За словами Луценка, має бути 30% жінок, висунутих кандидатами у депутати. Нардеп Ірина Геращенко уточнила, що йдеться про не менше, як 30% представників однієї статі. "Якщо (серед тих, хто бере участь - Українська Правда) в місцевих виборах буде 30% чоловіків – це теж нормально", - сказала Геращенко.

Я интересовался этим пунктом в первом комменте:
Цитата: Копчик С.
Мне интересно как будут реализовывать данное положение закона:
"Законом також передбачено представництво не менше 30% однієї статті у виборчих списках...." ???

Мало того,что бы стать городским депутатом, я должен вступить в партию, так ещё и должен быть определенного пола,согласно квоте!
Получается, что при выдвижении кандидатов, каждой партии будут ставить условие: у вас уже 70% мужчин, теперь только женщины...:)) Правда сейчас можно операцию провести и пол поменять, но до выборов не успеют :)). Гендерная политика важна, но все же в депутаты должны выдвигать по проффессиональным и моральным принципам.. Допустим в кандидаты пропустят строго 70% мужчин и 30% женщин. Пройдут выборы и избиратели выберут 80% мужчин и только двадцать женщин... Опять нарушение гендерной политики! :)) Предлагаю и в выборы мера, ввести гендерную справедливость: 1 мер мужчина и 1/3 женщины! :)))
Принимайте все в шутку!
  • 0
Андрей Ч. 16 июля 2015 14:32
Нардеп Ірина Геращенко уточнила, що йдеться про не менше, як 30% представників однієї статі. "Якщо (серед тих, хто бере участь - Українська Правда) в місцевих виборах буде 30% чоловіків – це теж нормально", - сказала Геращенко.

Вполне возможно, что это прихоть неудовлетворенной Бабы.
  • 0
Андрей Ч. 16 июля 2015 14:48
Цитата: Александр Рыбаков
Текст закона принятый ВРУ НИКТО ПОКА НЕ ВИДЕЛ . Зайдите на сайт ВР там только подготовленный ко второму чтению. Кто там увидел самовыдвиженцев -мажоритарщиков, того нужно переместить из прошлого в настоящее Мы говорим о НИКОПОЛЕ сельсовет меня не интересует конечно.


Да, вы правы. Текста Закона, действительно еще на сайте Верховной Рады мало кто видел. Но это не значит, что он НЕ ПРИНЯТ.
Все газеты и видеоканалы об этом говорят и пишут. Назад хода НЕТ.
Лично для Вас, всевидящий вы наш, выдержка из Украинской Правды. Это не сайт ВР, но все же:

РАДА ПРИЙНЯЛА ЗАКОН ПРО МІСЦЕВІ ВИБОРИ
Вівторок, 14 липня 2015, 18:40

Версія для друку
Верховна Рада прийняла закон про місцеві вибори.
За відповідне рішення проголосували 257 народних депутатів.
До другого читання до законопроекту було підготовлено 1547 поправок, повідомив Андрій Парубій.
Законопроект пропонував надати право участі у виборах тим політичним партіям, котрі зареєстровані за 365 днів до виборів.
Однак у ході обговорення це положення було вилучено із тексту законопроекту.
"Ми не проти, аби участь у виборах брали всі партії, зареєстровані на момент опублікування цього закону", - зазначив голова фракції БПП Юрій Луценко, виступаючи з трибуни ВР.
...
Крім того, профільний комітет підтримав пропозицію щодо вилучення з переліку суб’єктів виборчого процесу виборчих блоків.
...
Водночас закон встановлює механізм відкликання депутатів місцевих рад та місцевих голів.

В законі пропонується чітко встановити кількісний склад відповідних місцевих рад, який визначатиметься Центральною виборчою комісією до початку виборчого процесу чергових виборів в залежності від кількості виборців, які належать до відповідної територіальної громади, проживають на території області, району, району в місті.
Вибори мерів у містах, кількість виборців у яких дорівнює або є більшою ніж 90 тисяч, проводяться за мажоритарною системою абсолютної більшості.
Тобто для перемоги кандидат у мери має набрати щонайменше 50%+1 голосів виборців. Інакше буде оголошено другий тур виборів.

Українська правда


Жаль только, что вы по старинке позиционируете себя в сельсовете с мечтой о городе. Осмотритесь вокруг, заинтересуйтесь, как вы говорите, чем-нибудь, бабочками например. Вернитесь в семью, в люди, будьте проще наконец-то. И вас полюбят. Я вам гарантирую.
  • 0
Александр Рыбаков 16 июля 2015 21:38
[quote=Андрей Ч.][quote
Не вводите в заблуждение. Пропорциональная система существует в законе, она же и подразумевает открытые списки.На округе выдвигается 1 депутат от конкретной партии, а не масса от одной. Люди должны видеть, кто идет от партии. Рядом с ним может по этому же округу идти самовыдвиженец-мажоритарщик. Вот вам и пропорциональная система и открытые списки.

Это вы написали ?
Вы реально считаете, что На округе могут выдвигаться "1 депутат от конкретной партии" и "Рядом с ним может по этому же округу идти самовыдвиженец-мажоритарщик" ???????????????
Вы специально тупите, Андрей Ч, или как ?
Подскажите где вы эту норму прочитали ????? В какой правде ? Где в каких проектах это пробегало : "1 депутат от конкретной партии" и "Рядом с ним может по этому же округу идти самовыдвиженец-мажоритарщик" . Просто "шедевральный" парень, обсуждающий Закон по статье в Украинской правде"
  • 0
Про мажоритарщиков-самовыдвиженцев я тоже ничего в этом законе не нашел. И вряд-ли найду в итоговом варианте. И это неудивительно. Закон и принимался для того, чтобы это убрать. И с нормой 365 дней не все ясно. Хоть там они и выступали за исключение этой нормы, но некоторые СМИ пишут что ее все-таки втихаря оставили. Надо почитать опубликованный закон когда он будет. Ясно что они проголосовали за одно, а сейчас после голосования впишут туда что захотят. Эту практику впервые применил Яценюк с ВТО-шным законом, а при Порошенко это стали делать регулярно.
  • 0
szlahta 19 июля 2015 05:11
Цитата: Александр Рыбаков
. Просто "шедевральный" парень, обсуждающий Закон по статье в Украинской правде"

Я вот читаю всех "знатоков"....Обьясните людям на пальцах
1 В меры будет 2 тура, потому что 50 никто не наберет
2Проходные партии в Городе от силы 10 штук 5 процентов-ГС,Видродження,Бют, Свобода, БПП,ОПБ...А потом вступит система подсчета коефициентов и будет самое смешное...
3Гендерные коефициенты30=70
Вот Михалыч пытается обьяснить на пальцах, но знатоки развели балаган)))
Михалыч, надо комикс выпустить, чтобы народ понял!
  • 0
szlahta 19 июля 2015 07:28
Цитата: Андрей Ч.
но все же:

Андрей, вам комикс)))А смоделируйте для Никополя!Желающих у нас меньше, но депутатов то же 60)))
Моделювання місцевих виборів
https://sites.google.com/site/socialdataua/home/modeluvanna-miscevih-viboriv
Математика наука точная...Вот мне попался как то анализ, что МММ рухнет 5 мая, а рухнула 2 мая)))
У нас в городе я знаю Полоз таким занимался!Даже Старун пользовался его услугами лет 10 назад.
  • 0
Александр Рыбаков 19 июля 2015 08:36
Цитата: szlahta
Цитата: Александр Рыбаков
. Просто "шедевральный" парень, обсуждающий Закон по статье в Украинской правде"

Я вот читаю всех "знатоков"....Обьясните людям на пальцах
1 В меры будет 2 тура, потому что 50 никто не наберет
2Проходные партии в Городе от силы 10 штук 5 процентов-ГС,Видродження,Бют, Свобода, БПП,ОПБ...А потом вступит система подсчета коефициентов и будет самое смешное...
3Гендерные коефициенты30=70
Вот Михалыч пытается обьяснить на пальцах, но знатоки развели балаган)))
Михалыч, надо комикс выпустить, чтобы народ понял!


Про комикс - СУПЕРИДЕЯ !! Я в Японии работал одно время, так там там все, что нужно довести до народа и это все, нелегко сразу понять , очень часто издается, продается и раздается именно в виде комиксов ! И знаете, работает, так как изучают с интересом !!!
  • +1
Александр Рыбаков 19 июля 2015 09:08
А без комиксов будет примерно так :
В городе 105 000 избирателей.
105 000 избирателей ( не жителей).По закону, с большой вероятностью- 60 депутатов, поэтому город поделят на 60, примерно равных по числу избирателей, округов . 105 000 избирателей делим на 60 - 1750 избирателей будет на одном округе.
На выборы в Никополе приходит примерно половина или чуть меньше: значит придет примерно 50 000 избирателей.
Проходной барьер - 5 процентов. 5 % процентов от 50 000 , это 2 500 избирателей.
То есть , чтобы партия прошла в совет, за нее должно проголосовать примерно 2 500 избирателей.
За проходящие , пусть пять партий, проголосует , по моему анализу прошлых выборов, примерно 40 000. 10 тысяч проголосует за те партии , которые не наберут 5 процентов.
При дальнейшей математике, про эти 10 000 забываем, они никуда больше не плюсуются и никому потом не добавятся.
Итак 40 000 делим на 60 депутатов, получаем примерно 600 голосов. Это значит один депутат - 600 голосов.
Есть.Идем дальше :
В бюлетене от каждой партии один кандидат. Написано -Иван Иванов - Громадська Сила. и так от каждой партии ( 20 партий - 20 фамилий с названиями партий). Избиратель голосует один раз, выбирая одного кандидата и этот голос учитывается, и как голос за партию.
Начинаем считать ( ГОЛОСА !!!!, а не проценты )
На всех 6о округах " Громадська Сила " набрала 5 000 голосов.
Мы помним, что один депутат это примерно 600 голосов.
Делим 5 000 голосов на 600 голосов, Получаем 8 депутатов. Значит от партии "Громадська Сила" в горсовет проходит 8 депутатов.
Лидер партии ( он объявляется до выборов )проходит в любом случае , если , конечно , партия набрала 5 процентов.
Список кандидатов от партии "Громадська сила" выстраивается в порядке убывания, по числу проголосовавших за каждого кандидата на каждом округе.
У нас было 8 депутатов, которые прошли . В итоге имеем От "Громадськой силы" : прошло Лидер партии и плюс 7 депутатов.
Вот так я вижу этот процесс. Я конечно не такой грамотный, как "шедевральный", но думаю , плюс- минус, так и будет.
По облсовету и мэру потом...
  • 0
Pаиса 19 июля 2015 09:41
Цитата: Копчик С.
Я тоже не вижу сегодня партии которая бы отвечала моим взглядам на сто процентов.

я бы в паpтию "Пpостых людей" записалась)). В Никополе нету? кто знает?))

Цитата: Александр Рыбаков
На всех 6о округах " Громадська Сила " набрала 5 000 голосов.
Мы помним, что один депутат это примерно 600 голосов.
Делим 5 000 голосов на 600 голосов, Получаем 8 депутатов. Значит от партии "Громадська Сила" в горсовет проходит 8 депутатов.

.....и делим шкуpку неубитого медведя!!))

Цитата: szlahta
надо комикс выпустить, чтобы народ понял!

Может, художники сделают?)
  • 0
angel 19 июля 2015 09:57
Цитата: Pаиса
я бы в паpтию "Пpостых людей" записалась)).

Та да, Каплин - Блок Перта Порошенко
  • 0
Nik.74 19 июля 2015 10:44
"Кандидат від партії може набрати переважну більшість голосів виборців у окрузі, але не отримати мандат, і не потрапити до ради, бо його партія в цілому по всьому місту набирає менше прохідного бар'єру.
Представники тої чи іншої партії можуть лідирувати в усіх округах,проте мандати отримають не всі, якщо ще хоч одна партія подолає прохідний бар'єр.
Деякі округи можуть бути взагалі не представлені у раді, а деякі можуть мати кілька депутатів. Депутатами від деяких округів можуть стати кандидати, які зайняли навіть третє чи четверте (або й нижче) місце.
Якщо якась політична сила недооцінить своєї популярності, і виставить меншу кількість кандидатів, ніж в результаті отримає мандатів, то ці місця у раді залишаться незаповненими, вакантними - аж до кінця терміну повноважень місцевої ради.
Представлена у законопроекті 2831-3 виборча система, хоча і є унікальною в цілому світі, але піднімає ряд питань щодо справедливості виборів. Вона повністю нівелює принцип представницької демократії, і є ще більш «нечесною» стосовно виборців, аніж теперішня мажоритарка, по якій обирають половину депутатів у міських, районних та обласних радах. Так, якщо за теперішньої системи відносної більшості, депутатом може стати кандидат, що набрав 30%, 20%, 15% голосів - за умови що інші кандидати набрали ще менше,то законопроект 2831-3 передбачає, що депутатом від округу може стати кандидат взагалі із мізерною підтримкою виборців.

Експерти Українського центру суспільних даних прогнозують, що у разі ухвалення закону в теперішньому вигляді, під час місцевих виборів у жовтні 2015 року різко виросте час встановлення результатів, підвищиться ймовірність помилок. Нас також може чекати хвиля масового обурення виборців,які не зможуть зрозуміти, за якою «збоченою» логікою ті чи інші кандидати абсолютно законно (!) стають депутатами.

Найнадійніші системи - найпростіші. У нас же складається враження, що розробники закону самі не намагалися уявити, яку машину вони проектують."
  • 0
szlahta 19 июля 2015 10:52
Цитата: Pаиса
Может, художники сделают?)

Как я заметил, эти все материалы появляются когда они уже никому не нужны -под конец выборов)))
За 16 лет мне понравилось у Ющенко- кафе, материалы в виде комиксов, игровое обучение.За день 50 членов комиссий были готовы!
  • 0
Pаиса 19 июля 2015 11:02
Цитата: angel
Та да, Каплин - Блок Перта Порошенко

"Да, я формирую команду, чтобы победить на местных выборах по всей стране, а затем на парламентских. Да, я уверен: они будут внеочередными. Подчеркиваю – победить, а не преодолеть проходной барьер", – отметил Каплин.

Целью своей партии он назвал построение сильного государства, деолигархизацию, декриминализацию, принятие новой Конституции, а также "уничтожающую войну с коррупцией и амбициозную новую экономическую доктрину".

Вобщем, пpотив "Петpошенко в шоколаде" типа. С ним же пеpвым будет боpоться, пока из миллионеpа пpезик не станет... миллиаpдеpом...
Когда уже гоpе - политики начнут понимать, что в их спектакли мало кто веpит!
  • 0
Pаиса 19 июля 2015 11:08
Цитата: Nik.74
Експерти Українського центру суспільних даних прогнозують, що у разі ухвалення закону в теперішньому вигляді, під час місцевих виборів у жовтні 2015 року різко виросте час встановлення результатів, підвищиться ймовірність помилок. Нас також може чекати хвиля масового обурення виборців,які не зможуть зрозуміти, за якою «збоченою» логікою ті чи інші кандидати абсолютно законно (!) стають депутатами.

Вы ведь знаете, что чем запутаннее, тем легче "pазводить лохов". Потом можно пpосто сказать - "та вы не так поняли!!!", а дело состpяпано.
  • 0
szlahta 19 июля 2015 11:24
Цитата: Pаиса
Вы ведь знаете, что чем запутаннее, тем легче "pазводить лохов". Потом можно пpосто сказать - "та вы не так поняли!!!", а дело состpяпано.

Вот спец прошел по моей ссылке, скопировал текст)))Ну если такой спец, то проведи моделирование по предложенной методике.Понимаю Михалыча в диалоге с этими спецами)))
Вот Михалыч провел примерное моделирование!Немного он ошибается.Цифры будут больше!Делить надо не на 20 команд, а на 6-7 партий в городе.Тогда результат будет реальный. Можно ведь найти результаты по Никополю и просчитать реальные цифры и вот тогда уже ставить на нужную "лошадку"))))
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.