ВСІ НОВИНИ:

Заметки на тему … Терміни повірки лічильників води подовжено до кінця року

Під час засідання сесії міської ради, яке відбулось 29 травня, активісти знову підіймали питання з приводу діяльності КП «Нікопольводоканал». У черговий раз мова йшла про високу вартість повірки лічильників води ( 200 грн. за проверку одного это дешево ?? ) та надумане порушення законодавчої бази виконавцем послуг,( На даний момент в Нікополі повірено 91 % засобів обліку води у приватному секторі та лише 8% — у державному) який, на думку громадськості, має виконувати повірку за свій рахунок…всі ми знаємо, що власне повірку лічильників у Нікополі здійснюють 4 приватних структури, які мають дозвіл на проведення такого виду послуг. Всі вони будуть розташовуватись за межами території міськводоканалу ( значит сейчас они все работают на территории водоканала и делятся выручкой с руководством) , а мешканці зможуть обрати для себе будь-яку організацію… ( ходите теперь и ищите их…)
 
Всі ці питання у черговий раз викликали жваву дискусію у залі. Складається таке враження, що люди закони читають тільки так, як їм це подобається, ( да нас так приучили за все это время ) і не бажають докорінно розбиратись у ситуації.( Вынесли вопрос на обсуждение – значит помогаете выдуманным врагам предприятия и руководителя ) Ніби ними хтось керує та навмисне кидає на барикади з метою дискредитації комунального підприємства,( ни у кого не должно быть вопросов, почему за 6 месяцев проверено всего 8 % средств учета воды , а срок проверки истекает 1 июля) а на його фоні і – керівництва міста. Про це і йшлося у публічній заяві Андрія Фісака.
 
За словами очільника міста, представники деяких політичних сил ( каких конкретно сил ???) пропонували йому віддати КП «Нікопольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» у приватні руки, бо мають на меті приватизацію всіх підприємств з централізованого водопостачання у Дніпропетровській області. ( кто он будущий монополист ? ) Андрій Петрович відмовив їм,(кому им ???) мотивуючи тим, що водоканал є стратегічно важливим підприємством для Нікополя, тому його приватизація суперечитиме інтересам громадян. На що зацікавлені особи ( кто конкретно ?) звинуватили керівника Нікополя у поспішному рішенні, та обіцяли вирішувати питання іншими методами. Наприклад, доведенням комунального підприємства до банкрутства ( каким образом, если население платит ?) або створенням негативного резонансу навколо діяльності КП «Нікопольводоканал»,( ...они, водоканал, за 6 месяцев проверили всего 8 % средств учета воды , а срок проверки истекает 1 июля ) а виновны в этом мы …. що власне зараз і відбувається.
 
Окрім цього, керівник міста закцентував на тому, що проект рішення «Про заходи щодо недопущення порушення прав споживачів суб’єктами господарювання з центрального водопостачання та водовідведення в Нікополі», який активісти вимагали внести до порядку денного, і є одним з механізмів для втілення планів невідомих бізнесменів по захопленню комунального підприємства. Також запевнив, що заява кожного мешканця з приводу неправомірних дій водоканалу ретельно вивчається. Вже проведена службова перевірка стосовно діяльності КП «Нікопольводоканал», за результатами якої її керівництво буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності. І на завершення Андрій Фісак закликав громадськість і політичні сили утримуватись від популізму ( в чем это выражается ???) та провокацій ( в чем это выражается ???) , а діяти виключно у правовому полі. (подскажите как ?.. с автоматами в руках? )
 
Нагадуємо, що нині до тарифу на водопостачання та водовідведення КП «Нікопольводоканал» не входять складові, пов’язані з повіркою лічильників води. Тому комунальне підприємство не має фінансової можливості оплачувати послуги з демонтажу, транспортування, монтажу, розпломбування та опломбування водомірів. А єдине джерело прибутку для водоканалу – це сплата абонентами за спожиту воду за встановленим тарифом.
 
Але для того, аби врегулювати відносини між споживачем та виконавцем послуг, Постановою КМУ № 532 від 1.10.2014 року введено новий тариф на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем). У грудні минулого року керівництво міськводоканалу подало на розгляд НКРЕКП розрахунки з приводу нового тарифу, але його для нікопольського комунального підприємства і досі не затверджено. Тобто, до тарифу на водопостачання та водовідведення не внесено пункт, пов’язаний з витратами підприємства на послуги демонтажу, транспортування, монтажу після повірки, розпломбування та опломбування лічильників, тому споживач має самостійно оплачувати ці послуги. Якщо у майбутньому новий тариф і буде затверджено, то він стосуватиметься тільки жителів багатоквартирних будинків.( все остальные живут в районе, а не в городе…)
 
На даний момент в Нікополі повірено 91 % засобів обліку води у приватному секторі та лише 8% — у державному. Для того, аби зняти напругу у суспільстві, керівником міста Андрієм Фісаком було прийнято декілька рішень на користь мешканців. По-перше, КП «Нікопольводоканал» не встановлює термінів повірки водомірів, але нагадує, що це процедура обов’язкова, яка регламентується законодавством. До кінця цього року власникам неповірених лічильників не буде нараховуватись оплата за нормою споживання води. По-друге, всі ми знаємо, що власне повірку лічильників у Нікополі здійснюють 4 приватних структури, які мають дозвіл на проведення такого виду послуг. Всі вони будуть розташовуватись за межами території міськводоканалу, а мешканці зможуть обрати для себе будь-яку організацію.
 
Обов’язок працівників водоканалу у період повірки – розпломбування та опломбування засобу обліку води. Роботи по демонтажу, транспортуванню та монтажу водомірів жителі можуть виконувати самостійно. Крім цього, Андрій Фісак дав доручення водоканалу з приводу отримання у найближчий час ліцензії, яка дозволить комунальному підприємству виконувати послуги з повірки лічильників води. ( а, почему они это не сделали еще в октябре , если Постанова КМУ № 532 від 1.10.2014 года )Зараз триває пошук шляхів фінансування з місцевого бюджету витрат на всі необхідні для цього прилади (стенд для повірки лічильників, комп’ютер)( на стенд нужно 150 тыс. грн. а сколько на приобретение мобильных приборов позволяющих делать проверки , без снятия счетчиков ?? Откуда такие деньги у 4-х частных фирм, которые сейчас это делают ?) . Разом з тим, на економічній раді буде переглядатись вартість демонтажу, монтажу, розпломбування та опломбування приладів обліку води.( а, почему вы это не сделали еще в октябре 2014 года ? )
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

10 комментариев

Копчик С. 5 июня 2015 12:38
Пока отсрочка и обещания что-то сделать от городской власти. Хотелось бы узнать названия и адреса этих фирм, а так же их прайс. Олег,а зачем им дорогие стенды? Берешь счетчики на проверку за 200 грн, везешь допусим в день, пять счетчиков в Запорожье и проверяешь за 50 грн. Остаток 750грн. Хороший заработок с пяти водомеров. Или все фирмы конечно не имеют свои стенды, а работают на одном. Но если горводоканалу закупать стенды для поверки, то лучше мобильный. Тогда будет сервис: пришли распломбировали,проверили,опломбировали. И не надо платить по среднему и путаться в платежках. Обьявили за неделю, взяли пятиэтажку и проверили. Кого не будет дома, тогда в индивидуальном порядке.
Я не понял за распломбировку: могу я сам распломбировать и потом только вызвать для опломбировки. Или надо вызывать работника разспломбировать, потом опломбировать. И сколько стоит каждая услуга?
  • +1
Лола 5 июня 2015 12:52
!За словами очільника міста, представники деяких політичних сил ( каких конкретно сил ???) пропонували йому віддати КП «Нікопольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» у приватні руки, бо мають на меті приватизацію всіх підприємств з централізованого водопостачання у Дніпропетровській області. ( кто он будущий монополист ? ) Андрій Петрович відмовив їм,(кому им ???) мотивуючи тим, що водоканал є стратегічно важливим підприємством для Нікополя, тому його приватизація суперечитиме інтересам громадян. На що зацікавлені особи ( кто конкретно ?) звинуватили керівника Нікополя у поспішному рішенні, та обіцяли вирішувати питання іншими методами. Наприклад, доведенням комунального підприємства до банкрутства ( каким образом, если население платит ?) або створенням негативного резонансу навколо діяльності КП «Нікопольводоканал»,( ...они, водоканал, за 6 месяцев проверили всего 8 % средств учета воды , а срок проверки истекает 1 июля ) а виновны в этом мы …. що власне зараз і відбувається.! - то что вычудил на сессии городского совета йо.городского головы Фисак - это верх идиотизма и политическ5ой тупости и юридической неграмотности. Он попытался перевести стрелки и снять политическую и моральную ответственость с себя на мифических недоброжелателей. У нас в стране такая традиция виноват не я - это ГРУ и ФСБ РФ.
После таких заявлений нашего мера:
1. у меня сесть серьезные основания опасаться мер физического воздействия или устранения. - т.к. объектом посягательства является высшее должностное лицо органов МСУ - заявление в органы МВД, Генпрокуратуру.
2. у меня сесть серьезные основания опасаться шагов по доведению до банкротства стратегически важного объекта - заявление в СНБО, СБУ,Генпрокуратуру
3. у меня сесть серьезные основания опасаться шагов по нанесению екномического ущерба коммунальному предприятию в особо крупных размерах территориальной общины, что может повлечь необратимые последствия, которые ставят под угрозу хозяйственную деятельность коммунального предприятия- заявление в МВД,Генпрокуратуру

Считаю необходимым сообщить что поскольку заявлении о соверщении преступления в правохранительные органы от заявителя(Фисака) не поступали, то:
1. И.о. мера вводит в заблуждение общественность, создает угрозу стабильного функционирования органов МСУ и коммунальных предприятий.
2. Совершает преступную халатность и укрывательство факта преступления.
3. Депутаты городского совета должны внести вопрос на певестку сессии и проголосовать депутатского обращение к СНБО, СБУ, Генпрокуратуре и МВД о принятии соотв.мер реагирования.

Если же указанного не произойдет- это значит что мер и депутатский корпус держат городскую громады за лохов, в связи с чем к ним будет соотв. обращение.
  • +3
Копчик С. 5 июня 2015 12:52
Цитата: " на стенд нужно 150 тыс..." В интернете ( искал ровно три минуты) стационарные установки на поверку одновременно до шести счетчиков стоят от 50 до 150 тысяч. У нас не жалеют деньги никопольчан и хотят купить за 150тысяч!!! Мы же богатые!!! За наши деньги купят дорогой стенд, а потом стоимость поверки будет дороже, стенд ведь дорогой,амортизация и.т.д. И опять мы заплатим по второму кругу!!!
  • +2
Алексей Савченко 5 июня 2015 13:31
Мой счетчик не поверялся и поверяться не будет, до тех пор, пока деятельность пресловутых "поверятелей" не придет в соответствие с требованиями текущего законодательства.
--------------------
"-Меня часто спрашивают, за что мы сражаемся? Могу ответить: Перестанем сражаться - тогда узнаете"
У. Черчилль
  • +1
А.Мильченко 5 июня 2015 13:57
Цитата: Алексей Савченко
Мой счетчик не поверялся и поверяться не будет, до тех пор, пока деятельность пресловутых "поверятелей" не придет в соответствие с требованиями текущего законодательства.

Саме так і треба поступати, а те що закортіло водоканалу грошей підзаробити,так то їх проблеми.
  • 0
Pаиса 5 июня 2015 17:26
Олег, еле- еле дошло, что фразы в скобках - от Вашего лица)). Как-то бы хоть в постскриптуме, или во вступлении обозначили, или другим цветом, или жирным шрифтом))). А то читаю и думаю - пресс-служба с ума сошла чтоли?))Раздвоение личности у них, чтоли?))

Если же по существу - то Ваши ремарки, безусловно, весьма справедливы. Если будете в одной команде с инициатором этого всего - Наталией, то вместе должно быть больше результата, по-идее...
  • -1
наталя 5 июня 2015 18:13
Андрію Петровичу тепер дуже важко щось довести. Водоканал його так "обработав", що в нас, в мешканцях міста він бачить злих ворогів, які хочуть загарбати "стратегічний об*єкт", а закони він і розуміє так, як йому про це говорить керівництво міськводоканалу. Перекручувати закони і вигадувати будь що, це тепер їх єдиний вихід. На моє питання, чому не зупинили це ще в грудні місяці, я не отримала чіткої відповіді. Які висновки кимісії, можу тільки здогадуватися. Кого покарають? Стрілочника. А гроші вже поділили, мабуть, з ЧеПешниками.
Ось отримала відповідь від слідчого на заяву про злочин. Зокрема пишуть "обов*язок власника утримувати майно що йому належить, закріплене у статті 322 ЦКУ". А ось що говорить ст.322
Цивільний кодекс України
Стаття 322. Тягар утримання майна
1. Власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.
Але ж у випадку з повіркою лічильників "встановлене інше" і договором і законом. Чи є надія на допомогу правоохоронних органів?
А це ст.28 ЗУ "Про внесення змін до ЗУ про метрологію та метрологічну діяльність"
10. Місцеві органи виконавчої влади повинні сприяти
проведенню повірки засобів вимірювальної техніки на місці їх
експлуатації, у тому числі: надавати відповідні приміщення;
забезпечувати допоміжним персоналом і транспортом;
повідомляти власників і користувачів засобів вимірювальної
техніки про час і місце проведення повірки.
2. У центральних та місцевих органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування та в органах управління об'єднань підприємств проводиться перевірка додержання вимог цього Закону, інших нормативно-правових актів і нормативних документів з метрології.
На підприємствах, в організаціях і у фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, крім того, проводиться перевірка: стану і застосування засобів вимірювальної техніки; застосування атестованих методик виконання вимірювань і правильності виконання вимірювань.
До чого тут споживачі та наші лічильники?
То хто перекручує закони?
  • +1
Василий 5 июня 2015 22:31
Цитата: Копчик С.
Запорожье и проверяешь за 50 грн

Запорізькі тарифи дійсно згідно сайту як Ви про це раніше повідомляли, в залежності від діаметру.
Цитата: Копчик С.
Я не понял за распломбировку: могу я сам распломбировать и потом только вызвать для опломбировки. Или надо вызывать работника разспломбировать, потом опломбировать. И сколько стоит каждая услуга?

можете самі розпломбувати, зняти покази лічильника та відвезти пломбу з показами в водоканал, Вам видадуть акт про розпломбування.
Після повірки лічильника встановлюєте його на місце, і з актом про розпломбування, актом повірки, абонентською книжкою та близько 25 гривень за опломбування приходите в водоканал. Вам доведеться після перерахунку "по середньому" заплатити певну суму за час повірки лічильника. Всі кошти сплачуються через касу підприємства, обов'язково беріть чеки, може в майбутньому згодяться у суді з метою повернення незаконно зідраних коштів.
  • +1
наталя 6 июня 2015 07:44
Цитата: serebro
можете самі розпломбувати, зняти покази лічильника та відвезти пломбу з показами в водоканал,

От якраз "самі" і не бажано, бо ви "порушите цілісність пломби". В такому випадку, якщо лічильник не повірять своєчасно (не пройде повірку, загублять його або ще щось), водоканал буде мати 100%-ве право нараховувати по нормам споживання. Так і підставляють споживачів.
  • 0
Копчик С. 6 июня 2015 16:03
Цитата: serebro
можете самі розпломбувати, зняти покази лічильника та відвезти пломбу з показами в водоканал, Вам видадуть акт про розпломбування.

Мене цей пункт теж викликає сумніви..
  • -1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.