ВСІ НОВИНИ:

Верховною Радою України прийнято зміни щодо пенсійного забезпечення

Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення». Згідно цього Закону зміни відбуватимуться за трьома основними блоками.
 
Перший блок стосується виплати пенсій пенсіонерам, які працюють на «спеціальних» посадах. Зокрема це стосується державних службовців, прокурорів, суддів, народних депутатів та деяких інших категорій працівників. У період роботи на зазначених посадах призначені пенсії не виплачуватимуться до звільнення з роботи. У той же час, пенсіонер має право вибору: продовжувати працювати на «спецпосаді» та отримувати заробітну плату чи звільнитись з посади і отримувати пенсію.
 
Такі зміни не поширюються на інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій, членів сімей військовослужбовців та учасників Антитерористичної операції. Всі вони на будь-якій роботі будуть отримувати призначену пенсію у повному обсязі.
Нововведення набувають чинності з 1-го квітня поточного року.
 
Другий блок стосується порядку виплати пенсій іншим категоріям працюючих пенсіонерів. Працюючим пенсіонерам, розмір пенсії яких перевищує 1,5 розміру прожиткового мінімуму встановленого для осіб, які втратили працездатність, - 1423,5 грн. Пенсії, що призначені в розмірі менше 1423,5 грн., працюючим пенсіонерам виплачується у повному обсязі. Зазначена норма діятиме до 1-го січня 2016 року. Працюючим пенсіонерам з числа інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій, членів сімей військовослужбовців та пенсіонерів, пенсії яким призначені відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», пенсія виплачується у повному обсязі незалежно від розміру.
 
У всіх випадках після звільнення з роботи, в тому числі зі «спецпосад», виплата пенсії поновлюється у повному обсязі.
Надавати органам Пенсійного фонду окремо документи необхідно лише тим пенсіонерам, хто своєчасно не виконав передбачене законом зобов’язання протягом десяти днів поінформувати органи Фонду про працевлаштування/звільнення з роботи.
 
Третій блок стосується зміни умов призначення пенсій на пільгових умовах та за вислугу років. По-перше, 1-го квітня 2015 року поетапно змінюється вік жінок, необхідний для призначення пенсій на пільгових умовах.  Для жінок, які народилися після 01.04.1970 р. за списком № 1 (перелік особливо шкідливих та особливо важких професій та робіт затверджено Кабінетом Міністрів України) - вік змінюється з 45 років до 50 років. Для жінок, які народилися після 01.04.1965 р. за списком № 2 (перелік особливо шкідливих та особливо важких професій та робіт затверджено Кабінетом Міністрів України); трактористи-машиністи; доярки, свинарки; зайняті на вирощуванні тютюну; робітниці текстильного виробництва; водії міського пасажирського транспорту -  вік змінюється з 50 років до 55 років. Цей процес відбуватиметься поступово протягом 10 років – кожного року на 6 місяців.
 
Також поетапно на 6 місяців за рік змінюється загальний стаж роботи для призначення пенсій на пільгових умовах. При цьому необхідна тривалість пільгового стажу залишається без змін. По-друге, на 5 років поетапно протягом 10 років на 6 місяців за рік змінюється тривалість загального стажу роботи, необхідного для призначення пенсії за вислугу років, а для окремих категорій працівників – необхідної вислуги років. Це стосується, зокрема, робітників локомотивних бригад, працівників на польових геологорозвідувальних роботах, робітників на лісозаготівлях і лісосплаві, плавскладу флоту, працівників освіти та охорони здоров’я, артистів та інших.
 
За більш детальною інформацією звертайтеся за адресою пр.Трубників, 11б  або за телефоном 69-17-83.

Прес-служба міської ради
за матеріалами Управління Пенсійного Фонду України 
в м.Нікополі та Нікопольському р-ні


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

кактус 1 апреля 2015 16:54
Работающих пенсионеров гнать надо,освобождая места для безработной молодежи,а не возвращать им 15 %.У них есть пенсия.А молодежь из-за них сидит на шее немощных родителей.
  • -2

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.