ВСІ НОВИНИ:

Представники комунальних підприємств міста намагаються знайти спільну мову із боржниками

Вже протягом декількох місяців працівники комунальних підприємств міста проводять бесіди з жителями гуртожитків. Головна тематика зустрічей – величезні борги мешканців за водопостачання, електроенергію та квартплату. Це стосується гуртожитків за такими адресами: вул. К.Лібкнехта, 148, Каштанова, 45, Кириченко,22, Першотравнева, 26 та Електрометалургів, 33.
 
У деяких випадках заборгованість мешканців будинку перевищує 100 тисяч гривень. З цього приводу керівництво міста, водоканалу та МЖТІ нещодавно звернулось і до жителів гуртожитку по вулиці Краснодонській, 1а. Адже вони заборгували за воду майже 75 тисяч гривень, за електроенергію більше 34 тисяч гривень, борг за квартирну плату сягає 7,5 тисяч гривень. 
 
На збори вже традиційно з’явились ті люди, які справно сплачують за всі комунальні послуги. До них і звернувся заступник директора КП «Нікопольводоканал» Сергій Петикян з проханням – вплинути на своїх недобросовісних сусідів, які заборгували підприємству. Стверджує, що зараз водоканал знаходиться у дуже скрутній ситуації, бо немає коштів, аби розраховуватись за електроенергію, що в подальшому може призвести до критичних наслідків. Запропонував присутнім провести воду до себе у кімнати, щоб мати змогу перекрити загальну подачу води, тим самим провчити боржників. В іншому випадку гуртожиток можуть перевести на іншу форму подачі води – через вуличну колонку загального користування («гусак»), що, звісно, завдасть незручностей, особливо для жителів верхніх поверхів.
 
Балансоутримувачем цього гуртожитку є КП «МЖТІ». Заступник директора цього підприємства Іван Охомуш звертав особливу увагу жителів на борги за електроенергію. Адже вже з 1-го квітня вартість цієї послуги зросте і продовжуватиме підвищуватись аж до 2017 року. Наразі комунальне підприємство перекриває борги жителів за рахунок заробітної плати свого ж персоналу. Але рано чи пізно це призведе до того, що МЖТІ не зможе сплачувати борги безвідповідальних мешканців і без світла залишиться весь гуртожиток. 
 
Обидва керівники пропонували боржникам звернутись до підприємств з приводу реструктуризації заборгованості. 
Зустрівся з жителями і радник міського голови Геннадій Зимін. Зазначив, що за дорученням виконуючого обов’язки міського голови Андрія Фісака, зараз вибудовується нова система обслуговування та утримання міста, у тому числі і будинків, у належному стані. З цією метою і проводяться подібні зустрічі з жителями, аби почути їхні проблеми та знайти шляхи для їх вирішення. Враховуючи це, мешканці гуртожитку поскаржились на протікання крівлі, захаращення шахти ліфту, а також незадовільний стан території навколо будинку, яку має прибирати обслуговуюча компанія «ДомКом-Нікополь». 
 
Представники місцевої влади пройшлися територією гуртожитку, оцінивши її незадовільний стан. Але закцентували на тому, що не тільки обслуговуюча компанія має слідкувати за чистотою, а й самі мешканці – дотримуватись елементарних правил культури. 
Наприкінці зустрічі Геннадій Зимін пообіцяв, що всі поставлені питання взяті на контроль. А жителям порадив обрати дієвий будинковий комітет, який би ефективно вирішував їхні проблеми
Представники комунальних підприємств міста намагаються знайти спільну мову із боржниками
Представники комунальних підприємств міста намагаються знайти спільну мову із боржниками
Представники комунальних підприємств міста намагаються знайти спільну мову із боржниками
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

3 комментария

Олег Моцак 24 марта 2015 23:26
заступник директора КП «Нікопольводоканал» Сергій Петикян з проханням – вплинути на своїх недобросовісних сусідів, які заборгували підприємству. Стверджує, що зараз водоканал знаходиться у дуже скрутній ситуації, бо немає коштів, аби розраховуватись за електроенергію, що в подальшому може призвести до критичних наслідків. Запропонував присутнім провести воду до себе у кімнати, щоб мати змогу перекрити загальну подачу води, тим самим провчити боржників. В іншому випадку гуртожиток можуть перевести на іншу форму подачі води – через вуличну колонку загального користування («гусак»), що, звісно, завдасть незручностей, особливо для жителів верхніх поверхів. Читаю и не перестаю удивляться. Вспомнил сколько лет я жил в общежитиях, много , но условия были комфортными, и туалет и душ на этаже и.т.д. Каждый день хожу мимо общежитий, извините, похож на притон или гадюшник. Виноваты ли в этом люди, которые там живут - нет. Власть если не может создать людям нормальные условия - обязана отдать им в постоянное пользование их комнаты, ане угрожать уличной колонкой. У нас нет коллективной ответственности, каждый отвечает сам за себя. А Горгаз и водоканал, Жек и теплосеть пытаются решить свои проблемы по долгам через соседей. Это чревато уголовной ответственностью против руководителей этих предприятий.
  • 0
Алексей Савченко 25 марта 2015 02:30
Ничего не понимаю.
Если есть долги- обратитесь в суд. К чему беседы-то? Беседы у нас- прерогатива теплосети, у которой по бумажкам вроде и долги есть, а в реале- непонятно кто кому еще и должен.
--------------------
"-Меня часто спрашивают, за что мы сражаемся? Могу ответить: Перестанем сражаться - тогда узнаете"
У. Черчилль
  • -1
Другой 26 марта 2015 01:54
И людей понять можно - т.е. им придётся ходить по нерадивым соседям и вымаливать или выбивать, это уже кто как, долги, чтобы самим не остаться без света, воды и прочего. И горводоканал с МЖТИ тоже в такой ситуации, когда услуги оказываются, а большинство не платит, и сами уже не могут вытребовать деньги с неплательщиков, поэтому обращаются к людям с просьбой помочь и им и себе. Хотя, наверное, скорее придется предприятиям всё таки в суды обращаться, чем дождаться оплаты от тех, кто от роду никогда ни за что не желает платить..
  • +1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.