ВСІ НОВИНИ:

Інформація стосовно виплати матеріальної допомоги воїнам-інтернаціоналістам

Нікопольською міською радою  затверджено дві програми, які направлені на підтримку громадян міста. 
Перша Програма - це програма соціального захисту «Ветеран», яка містить заходи для соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни.
 
Друга Програма - це програма з поліпшення соціального захисту населення міста Нікополь. Ці заходи передбачають підтримку ліквідаторів аварії на ЧАЕС, вдів ліквідаторів, реабілітованих та членів сімей реабілітованих, членів сімей загиблих воїнів Афганців, членів сімей загиблих в АТО, воїнів інтернаціоналістів та інші верстви населення. 
Для впорядкування виплат та пільг відповідно до цих програм розроблені положення, затверджені рішеннями міської ради від 19.12.2014 року                      
№ 6-56/ VI, які чітко вказують, хто має право на отримання додаткових виплат, пільг за рахунок коштів місцевого бюджету та на підставі яких документів надається та чи інша виплата або пільга. 
 
Пунктом 1.8 цього рішення затверджено Положення про надання одноразової матеріальної допомоги учасникам бойових дій – воїнам інтернаціоналістам (додаток 8). Згідно зазначеного положення, пунктом 3.4. визначено перелік документів, які подаються до управління праці та соціального захисту населення: 
- ксерокопія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни; 
- довідка з установи Міноборони про участь в бойових діях  на території інших держав; 
- ксерокопія паспорту, що засвідчує особу заявника; адреса реєстрації;
- ксерокопія ідентифікаційного коду; особовий банківський рахунок.  
 
Посвідчення «Учасник бойових дій» є одного зразку для всіх  категорій, в тому числі і учасників Великої Вітчизняної війни, і, на жаль, не може чітко визначити категорію саме воїнів-інтернаціоналістів. Ні одна з громадських організацій міста, які представляють інтереси воїнів-інтернаціоналістів, не змогли надати достовірні дані про кількість та категорію у нашому місті воїнів-інтернаціоналістів. Тому управлінням праці та соціального захисту населення разом з міськвійськкоматом була проведена робота щодо визначення із числа учасників бойових дій  категорії «воїн-інтернаціоналіст».
Військкоматом надані довідки на 465 осіб, які безпосередньо брали участь у бойових діях на територіях інших держав.
 
Не знаходяться на обліку у військкоматі та не визначено на підставі чого встановлений статус учасника бойових дій – 93 чол., які отримали посвідчення учасника бойових дій в інших структурах (МВС, СБУ, ДСНС та інші). 
 
Управління просить таких громадян надати додатково інформацію, а саме, довідку про участь у бойових діях на території інших держав. 
Прийом воїнів-інтернаціоналістів ведеться у каб. № 18 за адресою:                                      вул. Першотравнева, 9, (тел.: 4-48-95).

Олена Полянська,
                                                                       начальник управління праці 
та соціального захисту населення


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

4 комментария

Олег Моцак 2 марта 2015 23:09
Уважаемая Елена. Прежде чем писать:Не знаходяться на обліку у військкоматі та не визначено на підставі чого встановлений статус учасника бойових дій – 93 чол., які отримали посвідчення учасника бойових дій в інших структурах (МВС, СБУ, ДСНС та інші). Вы бы поинтересовались у специалистов имеют ли отношение к военкомату МВС, СБУ, ДСНС та інші) и Вам бы сказали- нет. Как не имеют отношения и те участники БД, которые призывались военкоматами других городов ( бывшего СССР). Наш статус подтвержден удостоверением государственного образца и Законом Украины №3551-ХII от 22 октября 1993 года «О статусе ветеранов войны, гарантиях их социальной защиты»
Участники боевых действий: пять категорий
В состав участников боевых действий входят следующие категории:
1) участники боевых действий во время Великой Отечественной войны (ВОВ);
2) участники боевых действий на территории других стран до распада СССР (в Афганистане и других странах, например, в Монголии, Венгрии, Чехословакии, Вьетнаме и т. п.);
3) участники международных операций (например, в Ираке, Конго) по решению государственных органов Украины;
4) воины Украинской повстанческой армии (УПА), которые воевали против немецко-фашистских оккупантов;
5) участники антитеррористической операции (АТО) в 2014-2015 годов в Украине.
Ну изучите, пожалуйста, законы Украины.
  • -1
Олег Моцак 2 марта 2015 23:21
щодо визначення із числа учасників бойових дій категорії «воїн-інтернаціоналіст». То все 92 как раз подпадают под статус воинов -интернационалистов. Во?ины-интернационали?сты — военнослужащие, сотрудники органов внутренних дел и госбезопасности социалистических государств (в первую очередь, СССР, ГДР и Кубы), принимавшие участие добровольно или по долгу службы в вооружённых конфликтах на территории иностранных государств на стороне политических режимов и движений, рассматривавшихся СССР как «прогрессивные», «антиимпериалистические», «антифеодальные», «коммунистические», «народно-освободительные».( векипедия ), а те кого призывали через военкомат нет.
  • -1
BlohodaV 3 марта 2015 01:09
Олег, да что вы все возмущаетесь. как я понял со статьи дадут вам 500 грн.? мало? хотя да, при нынешних то ценах. надо было чтобы в долларах выдавали, да без удостоверений, зачем они надо, правда???
  • +1
Олег Моцак 3 марта 2015 08:53
Цитата: BlohodaV
Олег, да что вы все возмущаетесь. как я понял со статьи дадут вам 500 грн.? мало? хотя да, при нынешних то ценах. надо было чтобы в долларах выдавали, да без удостоверений, зачем они надо, правда???

Как раз все наоборот, удостоверения у всех есть выданные государством Украина, а выдавать будут по довідке з установи Міноборони ( СССР) про участь в бойових діях на території інших держав; Ее могут дать, только архивы часть из которых находятся на территории РФ.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.