ВСІ НОВИНИ:

Нікополь вшанував учасників бойових дій на території інших держав

15-го лютого, у день виводу радянських військ з Афганістану, в Нікополі вшановували учасників бойових дій на території інших держав. 
Вже традиційно того дня ветерани Афганістану пройшлися маршем від Площі Незалежності до Пам’ятника воїнам-інтернаціоаналістам, біля якого о 12-ій годині відбувся загальноміський урочистий мітинг. У цьому заході взяли участь представники влади, воїни-інтернаціоналісти, вдови та матері загиблих, а також небайдужі нікопольці різних поколінь. 
 
Під час мітингу виконуючий обов’язки міського голови Андрій Фісак згадав про великий подвиг воїнів-миротворців, привітавши їх з пам’ятною датою. Також згадав добрим словом про своїх наставників у роки служби, які пройшли вишкіл Афганістаном. 
Привітала ветеранів Афганістану і помічник Народного депутата України Тетяна Мороз. Вона від імені Андрія Шипка вручила воїнам-інтернаціоналістам подяки та пам’ятні годинники. 
 
Своїми спогадами часів війни з присутніми поділився голова громадської організації «Союз інтернаціоналістів» Олександр Кушнірук. Сказала своє слово і мати загиблого афганця. 
Пам'ять полеглих у цій війні вшанували хвилиною мовчання. Духовенство міста справило панахиду за загиблими. 
Закінчився урочистий мітинг покладанням квітів.
 
Також всі бажаючі мали можливість ознайомитись з побутом солдатів часів Афганської війни. Експозицію з інсценуванням умов, в яких жили афганці, організували поблизу Пам’ятника воїнам-інтернаціоаналістам представники волонтерської команди «Ветерани Афганської війни». На стендах, встановлених перед солдатським наметом, можна було побачити воєнні фото-спогади, а також волонтерську роботу. Всередині – буржуйка, ліжко, і найцінніше – листування із фронту між реальним солдатом та його матір’ю. 
 
Прикрашав солдатський намет і національний прапор України, привезений із зони АТО. Біля нього стояв 20-річний учасник сучасних бойових дій на Сході країни Станіслав Жлудь. Він у складі 25-ої окремої парашутно-десантної бригади захищав Шахтарськ, Слав’янськ, Краматорськ інші території. Наразі отримав поранення, але все одно прагне повернутись на передову і знову стати до захисту Батьківщини. 
Нікополь вшанував учасників бойових дій на території інших держав
Нікополь вшанував учасників бойових дій на території інших держав
Нікополь вшанував учасників бойових дій на території інших держав
Нікополь вшанував учасників бойових дій на території інших держав
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

3 комментария

Олег Моцак 16 февраля 2015 16:37
Ничего не изменилось за 26 послевоенных лет. В городе несколько общественных организаций которые собрали у себя около 300 человек участников боевых действий . Честь им за это и хвала. Но по данным из разных источников в г. Никополе и Никопольском районе проживает от 550 до 600 участников боевых действий. Проживают 250 -300 заслуженных граждан о которых власть забыла и знает только на бумаге . Они не такие активные , но они заслуживают внимания со стороны государства и местных органов самоуправления. Этот вопрос поднимался на многих совещаниях, собраниях, но так до конца и не доведен. Вчера побратимы спрашивали о выплатах участникам боевых действий, кому когда и сколько , но толком никто не знает. В этом году начнут массово возвращаться участники АТО , которые тоже являются участниками боевых действий . Вопрос , если на нас у власти не хватило 26 лет, чтобы составить списки и вести учет, то сколько же времени будут ждать они .
  • +1
Arta 16 февраля 2015 18:17
Да,ОЛЕГ, ты прав.Один раз в году поблагодарит местная власть,похлопает по плечу и в небытие.Восемь лет наблюдал чиновнечье безразличие.Сами становились миллионерами,а Саша Днепровский капитану с двумя орденами красной звезды в районе трусы и верхнюю одежду на похороны покупал.А сейчас Родина посылает на фронт,а лечат раненых волонтёры.ПОЗОР.
  • +1
Олег Моцак 17 февраля 2015 00:37
26 годовщине вывода войск из Афганистана посвящается ( Кандагар )

http://app.s2.talkfusion.com/fusion2/view.asp?Mzk5NDgwMw=%3D_37143269
  • +1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.