ВСІ НОВИНИ:

Вшановували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Вже протягом 8 років 14 грудня вшановують всіх учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Ця дата дуже пам’ятна, бо говорить про завершення будівництва саркофагу над зруйновним у результаті вибуху четвертим енергоблоком. 
 
З цієї нагоди 12-го грудня в культурно-дозвіллєвому центрі вітали нікопольських ліквідаторів. Зараз в нашому місті нараховується 73 інваліда і близько сотні дітей Чорнобиля, а також більше 50-ти вдів ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Розпочався урочистий захід з історії Чорнобильської катастрофи. Присутнім продемонстрували документальну хронологію страшних подій весни 1986 року під декламацію Олександра Міщенка. Заступник міського голови Лариса Дуксова у своїй промові подякувала ліквідаторам за їхній подвиг. Також вручила Почесні Грамоти міського голови двом учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС – Володимиру Жаруку та Геннадію Костирі. 
 
Голова Нікопольської громадської організації інвалідів, ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС «Союз Чорнобиль» Микола Патейчук побажав своїм побратимам міцного здоров’я, вдовам ліквідаторів – мужності, а підростаючому поколінні – ніколи не відчувати на собі жаху подібних катастроф. Також повідомив про те, що напередодні у Дніпропетровську пройшов міжнародний фестиваль «Чорнобильські мотиви», в якому брали участь і нікопольські таланти. Переможцем у жанрі декламації став Олександр Міщенко, а в конкурсі малюнків «Дитяча Палітра» - Марія Кетерюк. Друге місце у декламації посіла наша учениця 5-го класу Марія Безродня, яка виступила того дня. Всі учасники фестивалю отримали подарунки від організації «Союз Чорнобиль». 
 
Протягом заходу артисти нагадали присутнім про Чорнобильські дзвони у своїх піснях та віршах. Присутні також вшанували пам'ять тих людей, які пожертвували своїм життям заради спасіння людства. До пам’ятного знаку «Нікопольцям - ліквідаторам аварії на ЧАЕС» була направлена делегація для покладання квітів. 
 
Вшановували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС
Вшановували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС
Вшановували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС
Прес-служба міської ради


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Вшанували так что в январе льготы нах поснимают.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.