ВСІ НОВИНИ:

До уваги роботодавців!

Інформація  щодо забезпечення додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню соціально-незахищених громадян.

 

З 01 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про зайнятість населення» № 5067- VI від 5 липня 2012 року.

Статтею 14 Закону № 5067- VI визначено громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню

На виконання ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» для забепечення додаткових гарантій у сприянні працевлаштування громадян, які належать до квотних категорійрозроблено «Порядок надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню», затверджений наказом Міністерства соціальної політики України від 16.05.2013р. №271, який набрав чинності 27.06.2013р.

Згідно вказаного Порядку підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота (норматив працевлаштування громадян, зазначених уч.1 ст. 14 ЗУ «Про зайнятість населення») у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Відповідно до п. 2.3 Порядкуроботодавці самостійно розраховують квоту з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють у роботодавця і належать до таких, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (крім інвалідів).

Працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, може здійснюватися роботодавцями самостійно або за сприяння територіальних органів (центрів зайнятості )за місцем реєстраціі роботодавця.

Для укомплектування вакансій роботодавці подають інформацію про попит на робочу силу (вакансії), у тому числі з урахуванням потреби для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Роботодавці щороку, не пізніше 01 лютого після звітного року, подають територіальному органуінформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню

У разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, зазначених у частині першій статті 14 цього Закону, з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.(ч.2. ст. 53 ЗУ «Про зайнятість населення).

Контактні телефони для уточнення інформації з викладених питань:(05662)2-79-80 або (05662)2-79-76 — особисті консультанти відділу взаємодії з роботодавцями Нікопольського міськрайонного центру зайнятості.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Олег Моцак 24 ноября 2014 18:27
Вчера разговаривал с людьми в отношении кризиса с трудоустройством в нашем городе. О возможности сокращения людей на отдельных предприятиях в регионе, связанных с поставками продукции на рынки России. При этом речь зашла о центрах занятости, которые уже давно никого не трудоустраивают, а превратились в фискальный орган, который ничего кроме сбора статистических данных и выписывания штрафов не умеет и не желает делать . Им все принеси, подай и жди когда оштрафуют. Это не правильно в корне. Мало того, что на их содержание государство тратит огромные деньги, так они еще других напрягают своей работой.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.