ВСІ НОВИНИ:

До кінця жовтня на вулицях Нікополя стане світліше

Протягом останнього місяця вулиці Нікополя посвітлішали. Це достовірний факт, який свідчить про результати роботи бригад КП «Нікопольводоканал» в цьому напрямку. Як відомо, ще у вересні 2013 року в межах міськводоканалу рішенням виконкому було створено спеціальну дільницю по обслуговуванню міського освітлення.
 
З тих пір підприємство виконує і цей вид робіт. Наскільки ефективно – спробуємо розібратись разом з працівниками та директором КП «Нікопольводоканал» Іваном Кулінічем. 
За словами в.о. міського голови Андрія Фісака, в цьому році на реалізацію Програми вуличного освітлення Нікополя у місцевому бюджеті закладено 580 тисяч гривень. На даний момент виділено вже більше 140 тисяч гривень на закупівлю всіх необхідних матеріалів. 
 
- На ці кошти вже придбано більше 1000 ламп, серед яких 200 сучасних натрієвих. Але, на жаль, такі лампи коштують дорого, тому замінити їх повністю нам не під силу. Кошти, виділені на відновлення вуличного освітлення, поки що не дозволяють повністю встановити натрієві лампи, але згодом, я думаю, нам це вдасться. В Програмі вуличного освітлення міста на наступний рік вже заплановані такі заходи. А зараз основне завдання – повністю освітити Нікополь до кінця жовтня, якщо, звісно, погодні умови не завадять. Переконаний, що бригади міськводоканалу впораються з ним,
 - стверджує керівник підприємства. 
 
Нам стало цікаво скільки ж необхідно часу, щоб замінити одну лампу на вуличному ліхтарі. Виявляється – приблизно 30 хвилин. Цей час потрібен для того, аби вишка під’їхала до електроопори, а спеціаліст дістався до ліхтаря і замінив лампу. 
 
Від мешканців лунали скарги з приводу того, що багато вулиць міста не освітлені у темний період. Ми запитали про це у керівника підприємства. 
- З повною відповідальністю можу вам сказати, що на даний момент освітлення відсутнє на вулицях Менжинського, Профінтерна та Калініна. Для його проведення Нікопольські міські електричні мережі вже встановили нові електроопори. Вже закуплено дроти, які проходитимуть по всім вулицям.
 
Я думаю, що протягом двох тижнів освітлення на цих вулицях буде встановлено. Що стосується інших районів Нікополя, то там вуличне освітлення функціонує, тільки в деяких місцях не в повній мірі. Мається на увазі – розбиті ліхтарі, перегорілі лампи чи пошкоджені дроти. Зараз вистачає матеріальних засобів для того, аби привести їх у відповідність, чим і займаються наші бригади, - стверджує Іван Кулініч. 
- Нещодавно вдень на центральній алеї міста горіли ліхтарі. Виникає запитання: чому? Хтось забув вимкнути світло?
- Ні, звісно, ні. Це спеціально заплановані профілактичні роботи. Світло вмикається в ручному режимі, щоб з’ясувати на яких ділянках є проблеми, і запланувати заходи щодо їх усунення. 
 
- Останнім часом на всеукраїнському рівні прозвучала інформація з приводу того, що в часи «пік» осінньо-зимового періоду вимикатимуть електроенергію з метою її економії. Чи відомо Вам, щось з цього приводу?
- Одразу хочу зазначити, що в межах економії ми вже намагаємось організувати свою роботу так, щоб вуличне світло горіло виключно у темний період. Тобто, як тільки починає світати, ми одразу його вимикаємо. Ми отримали інформацію з приводу періодичного вимкнення світла вдень. Але на вулицях у цей час воно і не потрібно. Що стосується підприємств, навіть такого як КП «Нікопольводоканал», то більшість електроенергії вони споживають у робочий час. Якщо вимкнути електроенергію вдень, то необхідно у 2 рази більше електроенергії, аби знову запустити всю системи, тому економії точно не вийде. Якщо ж припустити, що на вуличному освітленні економитимуть у вечірній час, коли люди повертаються з роботи, а діти – з кружків та секцій, то виникне досить небезпечна ситуація. Але я все ж таки сподіваюсь, що до таких крайнощів не дійде. Тим більше, що категоричних вказівок з цього приводу ми не отримували. 
 
Після бесіди з директором міськводоканалу нам стало зрозуміло, що вуличне освітлення для нашого міста – не менш важливе, ніж відремонтовані дороги чи покрівлі будинків. Повністю освітлені вулиці – це, перш за все, - безпека жителів. Тому головне завдання підприємства – до кінця жовтня освітлити Нікополь на 100%. Будемо сподіватись, що спеціалісти докладуть для цього максимум зусиль. 

Прес-служба міської ради    

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

6 комментариев

Рупор 9 октября 2014 15:52
Охренеть,достижение! Лампочки вкрутили! Город во тьме и нечего врать!
  • 0
ssl 9 октября 2014 18:03
На ці кошти вже придбано більше 1000 ламп


Они их наверное вечером и ночью меняют, а для этого отключают освещение.
  • 0
неригионал 9 октября 2014 18:57
Может у нас в городе теплоэнерго начнет клумбы высаживать, а депутаты объявления развешивать?
  • 0
Патрон 9 октября 2014 19:33
В своё время на Жуковского были фонари наружного освещёния.Фонари убрали,убрали и опоры с проводами.Установили на козырьках подъездов фонари,первое время было всё красиво всё освещалось но затем лампы начали перегорать а заменить их не кому.Хотелось бы узнать кто этим должен заниматься?И будет ли у нас на Жуковского нормальное уличное освещение?
  • 0
Копчик С. 9 октября 2014 20:16
1 горбольница без света, пара...А они уже и за улицы взялись! Пусть инфикционка от столбов освещения запитается!?
  • 0
baybak 9 октября 2014 20:49
Только что ехал по Г.Чернобыля.Из осветительных приборов от Чубаря до автовокзала в наличии было только Цыганское Солнце.Хочу указать на недоработку пресс-службы исполкома, которые не известили никопольчан о том, что Фисак и Кулинич повелевают небесными светилами.Повелители, мать их ети!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.