ВСІ НОВИНИ:

У деяких кварталах приватного сектору міста буде відключено технічну воду через велику заборгованість споживачів

Про це нам повідомив заступник начальника КП «Нікопольводоканал» Олександр Полуботько. За його словами, борг за споживання технічної води на даний момент становить близько 700 тисяч гривень, що втричі більше ніж на початку поливного сезону. Такий стан справ призводить до величезних збитків підприємства, що змушує його керівництво вжити кардинальних заходів.
 
З 2006 року міськводоканал надає послугу з постачання технічної води для мешканців деяких кварталів приватного сектору Нікополя. Тобто, люди отримали змогу економити, особливо встановивши водоміри.Адже один кубометр такої води коштує 1 грн. 66 копійок, що більш ніж вдвічі дешевше за кубометр питної води, який коштує 3 грн. 96 копійок.
 
Подачу технічної води в нашому місті забезпечує приватне підприємство «Енергоресурси», з яким водоканал розраховується, отримавши кошти від споживачів. Зараз ця схема практично перестала працювати. Адже на даний момент міськводоканал продовжує постачати технічну воду та ремонтувати трубопроводи, але коштів у потрібній кількості не отримує. Відповідно, не може розрахуватись з названим підприємством, яке вже працює собі у збиток.
 
У зв’язку з цим, адміністрація міськводоканалу звертається до жителів 3-ї дільниці та 22-го кварталу, що розташований у селищі Північному, з наполегливим проханням: розрахуватись з боргами за спожиту технічну воду. В іншому випадку вже 5 вересня 2014 року її постачання буде відключено. Таким чином, замість технічної зазначені нікопольці використовуватимуть питну воду для поливу.
 
Це, в першу чергу, дорожче, і може призвести до перебоїв з подачею питної води для них. Такий варіант не вигідний ні для постачальника, ні для споживача. Більше того, через цю ситуацію під загрозою зриву опиняється і початок поливного сезону у 2015 році. Щоб уникнути відключення, боржники вже зараз мають сплатити заборгованість за спожиту технічну воду. «Якщо цього не станеться, — зазначає Олександр Полуботько, — технічну воду буде відключено у зазначений строк, а підключення цього ресурсу залежатиме від погашення заборгованості споживачами».
 

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

driftaras 3 сентября 2014 08:40
Ага, судя по тарифам то скоро будет проще установить дренаж и платить за электричество, чем за воду. Хотя я уже намерен это сделать хоть у меня технической и нет, питьевую воду 5-10 литров наливаешь в таз, оставляешь на 1-2 суток и на дне видно муть + еще пару дней и вода зеленеет будто она из болота.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.