ВСІ НОВИНИ:

Українці отримали право реєструватися за фактичним місцем проживання

Відповідний Закон прийнято сьогодні на засіданні Верховної Ради України. Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо переведення садових і дачних будинків в житлові будинки та реєстрації в них місця проживання) дав можливість тисячам людей, які фактично проживають на так званих «дачах» (в будинках, які придатні для постійного проживання), але не мають можливості отримати державну реєстрацію, таки реалізувати свої громадянські права. 
 
«Люди, які постійно проживали на «дачах», фактично, до прийняття цього Закону не могли в повному обсязі реалізовувати законні громадянські права. Зайві бюрократичні перепони виникали при оформленні пенсій, державної допомоги по догляду за дитиною, влаштуванні в дитячі садки, школи ... Я вже не кажу про реалізацію конституційного права обирати владу та бути обраним» - зазначив народний депутат України - ініціатор даного законопроекту Андрій Шипко. 
 
Після підписання Закону Президентом України, люди які постійно проживають на дачах, отримають можливість зареєструватися за місцем проживання, і не шукати шляхи «фіктивної» реєстрації. 
 
Адже без реєстрації не можна отримати паспорт, закордонний паспорт, встати на військовий облік, отримати водійське посвідчення, оформити пенсію і соцдопомогу, оформити кредит. Так само можуть виникнути проблеми з наданням безкоштовної медичної допомоги, при прийомі на роботу, або зверненні до суду. Громадянин без реєстрації не може стати виборцем і так далі. 
 
«Тільки в моєму рідному нікопольському регіоні (Дніпропетровщина – авт.) значна кількість населення постійно проживає на територіях  садових та дачних товариств. І сьогоднішнє рішення – перемога громадянських прав над бюрократичною системою!» - зазначив Андрій Шипко. 
 
Довідково: 
Більше 10 років тому інститут прописки був визнаний неконституційним, і її замінили реєстрацією фізичних осіб за місцем проживання. З тих пір були спрощені і самі процедури як реєстрації, так і зняття з неї. Але в питанні, що стосується реєстрації людини за місцем його фактичного проживання нічого не змінилося. 


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.