ВСІ НОВИНИ:

Росія стверджує, що не порушувала своїх гарантій безпеки України

Міністерство закордонних справ Росії відкидає будь-які звинувачення у порушенні зобов'язань з боку Росії щодо України згідно із Будапештським меморандумом від 5 грудня 1994 року.

"Щодо тверджень, ніби Росія своїми діями нібито демонструє ненадійність самої концепції "негативних гарантій" безпеки неядерних держав і тим самим руйнує режим ядерного нерозповсюдження, то слід наголосити, що спільним елементом Будапештського меморандуму і концепції "негативних гарантій" у класичному її розумінні є тільки зобов'язання не застосовувати і не загрожувати застосуванням ядерної зброї проти неядерних держав. Це зобов'язання Росії перед Україною жодним чином не порушувалося", - йдеться у заяві МЗС РФ.
 
"Всі інші зобов'язання за Будапештським меморандумом відповідають принципам ОБСЄ і жодним чином не стосуються концепції "негативних гарантій " і загалом Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Отже, твердження про те, що дії Росії "підривають" режим ядерного нерозповсюдження, є безпідставними  і недобросовісними", - стверждує російське зовнішньополітичне відомство.

Україна, США, Росія і Великобританія підписали Будапештський меморандум щодо територіальної цілісності і безпеки України як гарантії її без'ядерного статусу 5 грудня 1994 року.
2 березня, після того як Рада Федерації Росії дала згоду на введення військ на територію України, НАТО закликало РФ поважати свої міжнародні зобов'язання в межах Будапештського меморандуму.
25 березня виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив, що раптова і неспровокована агресія Росії й анексія нею Криму не лише поставила під загрозу суверенне майбутнє України, а й "змусила багатьох замислитися про доцільність наслідування без’ядерного прикладу України".
Джерело: ipress.ua

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

6 комментариев

Pilot 1 апреля 2014 17:36
Не нарушила этот пункт договора. Зато остальные - да.
  • 0
Копчик С. 1 апреля 2014 19:55
Про зміст меморандума, треба було думати Кравчуку, коли віддавав ядерну зброю! Я тоді ще був проти, такіх рішень. Уявить: стоять троє хлопців з дубинами и кажуть одному: віддай палицю, а ми обіцяемо, що бити палицями тебе не будемо! Він віддам, а вони дотримались слова, палицями не били. Забили ногами до крові. И слова дотримались и хлопа забили! Вот така не весела казочка! Треба бути не тільки головою держави - патріотом та балакуном, але бути мудрим та передбачуванним політиком!
  • 0
Uretz 2 апреля 2014 07:39
треба було думати Кравчуку

Кравчук думав, він же не міг знати що сусідня держава така підступна. Кравчук зробив вірно що віддав ядерну зброю, бо в Україні просто немає де її зберігати, а якщо і є, то через деякий час біля сховища будуть бігати трьох главі щури
  • 0
Копчик С. 2 апреля 2014 08:20
Цитата: Uretz
Кравчук думав, він же не міг знати що сусідня держава така підступна. Кравчук зробив вірно що віддав ядерну зброю, бо в Україні просто немає де її зберігати, а якщо і є, то через деякий час біля сховища будуть бігати трьох главі щури

Як що віддавати, то треба було віддавати под чіткі гарантіі, а не меморандум! Чіткій договір, де расписані всі діі держав-гарантів у всіх суперечних випадках та в разі агрессіі. А так віддали, на груди повісили ордени миротворців, а тепер вдихаємо повітр*я війни!
  • 0
Че Гевара 2 апреля 2014 09:09
Цитата: Uretz
будуть бігати трьох главі щури


Бог його знає, чи двухглаві орли краще.
--------------------
PUTIN KHUYLO
  • 0
кактус 2 апреля 2014 10:09
Вывод:НАДО ВСТУПАТЬ в Н А Т О -обязательно!!! Ведь мы СОСЕДИ России,стремительно деградирующей целое столетие вследствие геноцида ,физического,алкогольного,вытеснения за пределы из-за политики лилипутина,который расчитывает царствовать до посинения.И нет уверенности,что следующим царем не изберут шута Жириновского.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.